Hoşgeldin Misafir

Google Asistan Nasıl Kapatılır

Reisci

Reisci

Yerli Ve Milli Hacker
11 Mar 2020
6,569 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Google Asistan Nasıl Kapatılır: Google Asistan Kapatma nasıl olur sorusunun cevabına bakmadan önce Google Aistanın ne olduğu hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir.Google Now olarak bilinen Google Asistan, Apple işletim sisteminde yer alan Siri gibi sesli komut özelliği ile freehand yani eller serbest modunda çalışan, android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarda kullanılan kişisel asistan programıdır. İlk olarak 2012 yılında geliştirilen ve kullanıma sunulan Google asistan – Google Now günümüzde de Türkçe dil desteği ile ülkemizde Android işletim sistemine sahip akıllı telefon sahibi bireyler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.

Google Asistan Kapatma-

Google Asistan Kapatma nasıl olur sorusunun cevabına bakmadan önce Google Aistanın ne olduğu hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir.Google Now olarak bilinen Google Asistan, Apple işletim sisteminde yer alan Siri gibi sesli komut özelliği ile freehand yani eller serbest modunda çalışan, android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarda kullanılan kişisel asistan programıdır. İlk olarak 2012 yılında geliştirilen ve kullanıma sunulan Google asistan – Google Now günümüzde de Türkçe dil desteği ile ülkemizde Android işletim sistemine sahip akıllı telefon sahibi bireyler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Günlük hava durumu verileri paylaşımı ve hava durumuna uygun giyim önerileri, yemek tarifi , film ve şarkı önerisi sunma, maç sonuçlarını aktarma gibi çeşitli alanlardaki bilgileri anlık olarak kullanıcıya aktarmaktadır. Google asistan, sorulan sorulara cevap verme, arama ya da mesaj yazma, alarm ya da hatırlatıcı ayarlama, görevlerin hatırlatılması, mevcut uygulamaların açılması ya da çeşitli konularda araştırma yapma ve bilgi talep etme gibi pek çok konuda kullanıcıya fayda sağlamaktadır. Google Asistanın kullanılma süresinde artış ile birlikte program kullanıcısını daha iyi analiz edip kullanıcısına ve onun ilgi alanlarına özel içerikler ve bilgiler sunmaktadır.

Google Asistan Nasıl Açılır, Nasıl Kullanılır?-

Gogole Asistan kapatma hakkında bilgi edinmeden önce Google Asistan açmaya bakacak olursak; Google tarafından geliştirilmiş yapay zeka olan Google Asistan Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarda ana ekran tuşu mevcut ise birkaç saniye o tuşa basarak , telefon sadece ekrandan oluşuyorsa ekranda yer alan sanal ana ekran tuşuna bir iki saniye aralıksız basılarak Google Asistan açılmaktadır. Google Asistanın aktifleştirilmesi onaylandıktan sonra sanal asistan aktif hale getirilerek kullanıma başlanır.

Google Asistan Nasıl Kapatılır?-

Google Asistan Kapatma işleminin nasıl yapıldığına bakacak olursak, sesli asistan olan Google Asistan’n kullanılmak istenmemesi durumunda kolayca kapatmak mümkündür. Sanal asistanı devre dışı bırakmak için ilk olarak Google uygulamasına girilir ya da telefonun ayarlar menüsünde yer alan Google seçeneğine giriş yapılır. Sonrasında ise sol üstte yer alan üç çizgi seçilir. Burada yer alan ayarlar seçeneğinden diğer seçilir. Açılan sayfadaki ayarlar sayfası açılır. Sayfanın üst kısmında yer alan Google Asistan başlığı altında yer alan ayarlar seçeneği seçilir. Burada asistan seçeneği seçilir. Sayfanın aşağısına doğru inildiğinde görülen telefon seçeneğini seçilir ve üst kısımda bulunan Google Asistan seçeneği kapatılır. Ya da ikinci daha basit bir yöntem olarak Google Asistan kullanıma hazırken sesli komut olarak Google Sesli Asistan Kendini Kapat komutu verilir ve sanal asistan devre dışı bırakılır.

Google Asistan Kapatma Nasıl Yapılır-

Google Asistan Kapatma nasıl yapılır sorusunun cevabına bakmadan önce Google Asistanın ne olduğu hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir. Google Now olarak bilinen Google Asistan, Apple işletim sisteminde yer alan Siri gibi sesli komut özelliği ile freehand yani eller serbest modunda çalışan, android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarda kullanılan kişisel asistan programıdır. İlk olarak 2012 yılında geliştirilen ve kullanıma sunulan Google asistan- Google Now günümüzde de Türkçe dil desteği ile ülkemizde Android işletim sistemine sahip akıllı telefon sahibi bireyler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Günlük hava durumu verileri paylaşımı ve hava durumuna uygun giyim önerileri, yemek tarifi, film ve şarkı önerisi sunma, maç sonuçlarını aktarma gibi çeşitli alanlardaki bilgileri anlık olarak kullanıcıya aktarmaktadır.

Google asistan, sorulan sorulara cevap verme, arama ya da mesaj yazma, alarm ya da hatırlatıcı ayarlama, görevlerin hatırlatılması, mevcut uygulamaların açılması ya da çeşitli konularda araştırma yapma ve bilgi talep etme gibi pek çok konuda kullanıcıya fayda sağlamaktadır. Google Asistanın kullanılma süresinde artış ile birlikte program kullanıcısını daha iyi analiz edip kullanıcısına ve onun ilgi alanlarına özel içerikler ve bilgiler sunmaktadır.

Google Asistan Nasıl Açılır, Nasıl Kullanılır?-

Gogole Asistan kapatma hakkında bilgi edinmeden önce Google Asistan açmaya bakacak olursak; Google tarafından geliştirilmiş yapay zeka olan Google Asistan Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarda ana ekran tuşu mevcut ise birkaç saniye o tuşa basarak, telefon sadece ekrandan oluşuyorsa ekranda yer alan sanal ana ekran tuşuna bir iki saniye aralıksız basılarak açılmaktadır. Google Asistanın aktifleştirilmesi onaylandıktan sonra sanal asistan aktif hale getirilerek kullanıma başlanır.

Google Asistan Nasıl Kapatılır?-

Google Asistan Kapatma işleminin nasıl yapıldığına bakacak olursak, sesli asistan olan Google Asistanın kullanılmak istenmemesi durumunda kolayca kapatmak mümkündür. Sanal asistanı devre dışı bırakmak için

İlk olarak Google uygulamasına girilir ya da telefonun ayarlar menüsünde yer alan Google seçeneğine giriş yapılır.
Sonrasında ise sol üstte yer alan üç çizgi seçilir. Burada yer alan ayarlar seçeneğinden diğer seçilir.
Açılan sayfadaki ayarlar sayfası açılır.
Sayfanın üst kısmında yer alan Google Asistan başlığı altında yer alan ayarlar seçeneği seçilir.
Burada asistan seçeneği seçilir.
Sayfanın aşağısına doğru inildiğinde görülen telefon seçeneğini seçilir ve üst kısımda bulunan Google Asistan seçeneği kapatılır.
Ya da ikinci daha basit bir yöntem olarak Google Asistan kullanıma hazırken sesli komut olarak Google Sesli Asistan Kendini Kapat komutu verilir ve sanal asistan devre dışı bırakılır.