Hoşgeldin Misafir

Google İşletme Onay Sorunu ( Yardım )

TeknOnur

TeknOnur

Bütün bu olanlara dayanamam ama hazırım...
Null
1 Ara 2017
1,078 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Öncelikle iyi forumlar dilerim. Konu uygun bölüme taşınabilir.

İşletme evraklarını, vergi levhasını, kesmiş olduğumuz faturayı göndermeme rağmen Google işletme onayı alamıyorum. Sürekli red veriyor ve neden red verdiği hakkında bir açıklama da yapmıyor. Şahıs şirketi mevcut. Nakliye hizmeti gerçekleştiriyor. Usulsüz herhangi bir durum söz konusu değil. Neden işletme onayı alamadığı hakkında bilgi de verilmedi. Sürekli red alıyorum. İtiraz ediyorum tekrar inceleme talebi gönderiyorum sürekli;

Google İşletme Profili Ekibi ile iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederiz.

Hesabınızı inceledik ve kalite kurallarımıza göre İşletme Profilinizin Google'da görüntülenmeye uygun olmadığını belirledik. Hangi işletme türlerinin Google'da yer almaya uygun olduğunu görmek için İşletmenizi Google'da sunmaya yönelik kurallar başlıklı makaleyi inceleyin.

Başka sorunuz varsa lütfen Google İşletme Profili Yardım Merkezi'ne bakın.

Teşekkürler,

Google İşletme Profili Destek Ekibi

bu yanıtı veriyor. Bir sürü işletme profili oluşturup onay aldım hiçbir sıkıntı yaşamadım. Fakat nakliye-lojistik-taşıma sektöründe açılan işletme hemen askıya alınıyor. Nasıl bir yol izlemeliyim? Konu hakkında bilgisi, önerisi olan var mıdır?

TeknOnur

TeknOnur

Null
1 Ara 2017
1,078 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Sektörle ilgili bi kısıtlama yada prosedürmü var acaba araştıralım
Büyük ihtimalle öyle. Sektörden birkaç firma ile görüştüm. Yeni açılan işletmelerin %90 ı ya 2-3 ay sonra askıya alınmış yada işletmeyi oluşturur oluşturmaz onay vermemiş.

KlasPlas

İstanbul
11 Eki 2023
2,551 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Hocam merhabalar ,

Google işletme açılımındaki işletmeler nakliye teknik servis klima hizmetleri olan işletmeler iyi araştırılıp ondan sonra onay vermektedirler.

Sizlerin bu süreçte başvuru yaparken ilk olarak yeni bir gmail sonrasında ise hangi ildeyseniz 212 yada 242 hatlı türk telekom sabit hat olan bir numara olarak kullanmanız.

ikinci aşaması ise örnek olarak işletmenin adı Bosh Klasplas Tamir Onarım Hizmetleri gibi yapmanız gerekiyor.( Nakliye 7/24 hizmet veya nakliye il vs yazılmaması gerekiyor )

Başvuru sürecinde devamında ise bilgileri gerçekçi tabela ve işletmenin yapmış olduğu işi hakkında çalışma saatleri web sitesi yapılması gerekiyor .

Bu işlemleri yaptıysa yeni onaylanmadı şekillinde veriyorsa elektrik su doğal gaz faturaları vergi levhası tabela hepsini ihtiraz bulunarak tüm belgeleri yükleyip beklemeniz .

Son aşaması ise sizlerden video kanıt olarak istemektedir. Bu aşamada Sokak tabelası ve sokak adı , dükkan adı ve iletişim adres bilgileri olacak şekilde sizlerden bir video talep etmektedir.

Bu aşamalarının hepsini yaptığınız halde artık açmanıza izin vermiyorsa google istenmeyen işletme listesine düşmüşsünüzdür . Artık açmanız çok mümkün olmayacaktır.

Umarım Sizler için faydalı olabilir. :)

Atlas

Turkhacks
18 Haz 2018
1,763 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:

Buradaki formu doldurunuz...

Google destek ekibi bu dorumu doldurmanıza istinaden görüntülü görüşme için bir bağlantı verecek görüşmenin içeriği belirttiğiniz adreste böyle bir işletme olup olmadığının ispatı tabelanızı, sokağınızı, evraklarınızı ve ofisinizi veya işletmenizi görmek amacı ile görüşme sonlanacak ve ardından işletme onayını rahatlıkla alacaksınız.

TeknOnur

TeknOnur

Null
1 Ara 2017
1,078 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:

Buradaki formu doldurunuz...

Google destek ekibi bu dorumu doldurmanıza istinaden görüntülü görüşme için bir bağlantı verecek görüşmenin içeriği belirttiğiniz adreste böyle bir işletme olup olmadığının ispatı tabelanızı, sokağınızı, evraklarınızı ve ofisinizi veya işletmenizi görmek amacı ile görüşme sonlanacak ve ardından işletme onayını rahatlıkla alacaksınız.
Yanıtınız için teşekkür ederim, fakat şöyle bir durum var;

Şahıs işletmesi var. Yani vergi levhasında da adresi kendi ev adresi. Görütünlü arasalar bile gösterilecek bir ofis tabela vs. yok. Kendi aracı ile Antalya-İstanbul içi ve arası nakliye işleri yapıyor. Bu şekilde nasıl olucak?

TeknOnur

TeknOnur

Null
1 Ara 2017
1,078 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Hocam merhabalar ,

Google işletme açılımındaki işletmeler nakliye teknik servis klima hizmetleri olan işletmeler iyi araştırılıp ondan sonra onay vermektedirler.

Sizlerin bu süreçte başvuru yaparken ilk olarak yeni bir gmail sonrasında ise hangi ildeyseniz 212 yada 242 hatlı türk telekom sabit hat olan bir numara olarak kullanmanız.

ikinci aşaması ise örnek olarak işletmenin adı Bosh Klasplas Tamir Onarım Hizmetleri gibi yapmanız gerekiyor.( Nakliye 7/24 hizmet veya nakliye il vs yazılmaması gerekiyor )

Başvuru sürecinde devamında ise bilgileri gerçekçi tabela ve işletmenin yapmış olduğu işi hakkında çalışma saatleri web sitesi yapılması gerekiyor .

Bu işlemleri yaptıysa yeni onaylanmadı şekillinde veriyorsa elektrik su doğal gaz faturaları vergi levhası tabela hepsini ihtiraz bulunarak tüm belgeleri yükleyip beklemeniz .

Son aşaması ise sizlerden video kanıt olarak istemektedir. Bu aşamada Sokak tabelası ve sokak adı , dükkan adı ve iletişim adres bilgileri olacak şekilde sizlerden bir video talep etmektedir.

Bu aşamalarının hepsini yaptığınız halde artık açmanıza izin vermiyorsa google istenmeyen işletme listesine düşmüşsünüzdür . Artık açmanız çok mümkün olmayacaktır.

Umarım Sizler için faydalı olabilir. :)
Yanıtınız için teşekkür ederim.

Öneriniz üzere yeni telefon ve farklı bir mail adresi ile farklı isimde tekrardan işletme oluşturdum.
Yaklaşık 2 gündür aşağıdaki yazılan sonucu gösteriyor ve işletme herkese görünür değil. Askıya almadı direk. İlk Oluşturduğumda direk askıya almıştı. Bunda öyle olmadı. 2 gündür bekliyorum. Onay vericek mi bilmiyorum.
Google doğrulama işleminizi gerçekleştiriyor. Bu işlem genellikle birkaç dakika sürer. Daha fazla bilgi

Atlas

Turkhacks
18 Haz 2018
1,763 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Kesin çözüm olarak şöyle yanıt vereyim...

Genelde işletme adında bir domain alıp web mail ile işletme hesabı oluşturuyorum 30 dakikada tüm işlemler tamamlanıyor.
Çok nadir durumda doğrulama istiyorlar bunun için iki yöntem sunuyorlar

1. Görüntülü görüşme ile doğrulama
2. Video ile doğrulama

Bu durumda mevcut işletme var ise 15dk içerisinde sorun çözülüyor şayet mevcut işletme yok home ofis olarak çalışma var ise evin bir odasını ofis olarak kullandığınızı belirtebilirsiniz.
Şuana kadar onaylatamadığım bir hesap olmadı denemeye devam edin.

TeknOnur

TeknOnur

Null
1 Ara 2017
1,078 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Kesin çözüm olarak şöyle yanıt vereyim...

Genelde işletme adında bir domain alıp web mail ile işletme hesabı oluşturuyorum 30 dakikada tüm işlemler tamamlanıyor.
Çok nadir durumda doğrulama istiyorlar bunun için iki yöntem sunuyorlar

1. Görüntülü görüşme ile doğrulama
2. Video ile doğrulama

Bu durumda mevcut işletme var ise 15dk içerisinde sorun çözülüyor şayet mevcut işletme yok home ofis olarak çalışma var ise evin bir odasını ofis olarak kullandığınızı belirtebilirsiniz.
Şuana kadar onaylatamadığım bir hesap olmadı denemeye devam edin.
Yanıtınız için teşekkür ederim. Bende aynı şekille yıllardır anında 15-20 dakika içerisinde onay alıyorum. Fakat şu son bi kaç senedir Lojistik-Nakliye-Taşıma sektörlerinde direk askıya alıyor hesabı onay istiyor. Şuanda 2.yaptığım deneme 2 gündür hatta bu akşamdan sonra 3.gün olucak. hala doğrulanıyor aşamasında. Onu beklemekteyim. Sizce bu kadar uzun sürmesi normal mi? 15-20 dakikaya ya onay verir yada askıya alır. 3 gün oldu hala bekliyorum. Beklemeye devam etmeli miyim? yoksa başka bi işlem mi önerirsiniz?

Atlas

Turkhacks
18 Haz 2018
1,763 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Özellikle nakliye sektöründe olup aynı işletmenin farklı isim fakat aynı iletişim bilgileri ile oluşturdukları işletme hesapları google tarafında göze batmaya başladı politikalarını sıkılaştırdılar bu dönem nakliyat üzerine oluşturmadım fakat aynı ilçede birbirine yakın ve aynı isimde olan hukuk bürosu var birini müşterim için ben oluşturdum diğeri ise bağımsız farklı bir işletme doğrulama aşamasında video ile doğrulama sunuldu içeriği şu şekilde...

İşletmenizin videosunu kaydedin​

Konumunuzu, ekipmanınızı ve yönetim belgenizi gösterin. Videonuz yalnızca doğrulama için kullanılır ve herkese açık olarak gösterilmez

Bu işlemi uyguladım ve işletme onaylandı sorunsuz olarak kullanıyorlar...
Güncellenen politika içeriğine bir göz atayım sizi etkileyen unsur tam olarak nedir bunu öğrendikten sonra yardımcı olmaya çalışırım.

TeknOnur

TeknOnur

Null
1 Ara 2017
1,078 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Özellikle nakliye sektöründe olup aynı işletmenin farklı isim fakat aynı iletişim bilgileri ile oluşturdukları işletme hesapları google tarafında göze batmaya başladı politikalarını sıkılaştırdılar bu dönem nakliyat üzerine oluşturmadım fakat aynı ilçede birbirine yakın ve aynı isimde olan hukuk bürosu var birini müşterim için ben oluşturdum diğeri ise bağımsız farklı bir işletme doğrulama aşamasında video ile doğrulama sunuldu içeriği şu şekilde...

İşletmenizin videosunu kaydedin​

Konumunuzu, ekipmanınızı ve yönetim belgenizi gösterin. Videonuz yalnızca doğrulama için kullanılır ve herkese açık olarak gösterilmez

Bu işlemi uyguladım ve işletme onaylandı sorunsuz olarak kullanıyorlar...
Güncellenen politika içeriğine bir göz atayım sizi etkileyen unsur tam olarak nedir bunu öğrendikten sonra yardımcı olmaya çalışırım.
Gerçekten çok iyi olur. Firma ismi müşterinin soy adı. Zaten işletma adı şahıs işletmesi olduğu için adı ve soyadına açılmış. Soy adı da Kaya. Kaya Nakliyat çok aşırı fazla aynı isimde olan var. Nasıl bir yol izlemeliyim, bir de ihlal olarak düşündükleri kabul etmedikleri unsur nedir bir türlü bulamadım. Müşterim de bu konuda diretiyor illede işletme onayı olsun diye. Çok garip bi hal aldı. İşin içerisinden çıkamıyorum :D

Morley

Morley

Ne Mutlu TÜRK'um Diyene !
~ Türkiye ~
20 Nis 2019
1,691 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Yanıtınız için teşekkür ederim, fakat şöyle bir durum var;

Şahıs işletmesi var. Yani vergi levhasında da adresi kendi ev adresi. Görütünlü arasalar bile gösterilecek bir ofis tabela vs. yok. Kendi aracı ile Antalya-İstanbul içi ve arası nakliye işleri yapıyor. Bu şekilde nasıl olucak?
Kendi evi bile olsa video ile onaylatmada evi göstermek zorunda. Goole Maps yasası epey bir değişti. Bu konuda çok hassaslar boş yerleri kapatmak için. Home ofis tarzında yeri varsa işletmeyi açarken mekanda hizmet vermiyor olarak tıklamalısın ve sonrasında video ile doğrulamada sokak tabelasi, bina girişi adı filan çekmek zorundasın. Eğer doğrulamada sana +1 puan katmasını istiyorsan web sitesi yap daha sonra google işletme kayıdı oluştur en sonunda reklam ver var ordan adwords reklamı çık. bu şekilde onaylanmayan hiç bir işletme yoktur :)

TeknOnur

TeknOnur

Null
1 Ara 2017
1,078 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Kendi evi bile olsa video ile onaylatmada evi göstermek zorunda. Goole Maps yasası epey bir değişti. Bu konuda çok hassaslar boş yerleri kapatmak için. Home ofis tarzında yeri varsa işletmeyi açarken mekanda hizmet vermiyor olarak tıklamalısın ve sonrasında video ile doğrulamada sokak tabelasi, bina girişi adı filan çekmek zorundasın. Eğer doğrulamada sana +1 puan katmasını istiyorsan web sitesi yap daha sonra google işletme kayıdı oluştur en sonunda reklam ver var ordan adwords reklamı çık. bu şekilde onaylanmayan hiç bir işletme yoktur :)
Şuanda red yiyen ilk açtığım işletme için en az 4-5 yeniden incelebe talebinde bulundum. Ayriyetten evrak istedi onları gönderdim. Hala red ve 1 haftadır da aktif reklam çıktım. Google ads'den patır patır telefon geliyor. Reklam aktif ama hala tık yok :D :D

Morley

Morley

Ne Mutlu TÜRK'um Diyene !
~ Türkiye ~
20 Nis 2019
1,691 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Şuanda red yiyen ilk açtığım işletme için en az 4-5 yeniden incelebe talebinde bulundum. Ayriyetten evrak istedi onları gönderdim. Hala red ve 1 haftadır da aktif reklam çıktım. Google ads'den patır patır telefon geliyor. Reklam aktif ama hala tık yok :D :D
Video ile doğrulama geldiğin de onuda gerçekleştirdin mi ? Adwords maps üzerinden açmamışsındır %100. Çünkü maps üzerinden açınca mecbur onaylamaları lazım. Onaylanmayınca reklam çıkılmıyor ondan dolayı :D :D

TeknOnur

TeknOnur

Null
1 Ara 2017
1,078 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Yanıtınız için teşekkür ederim. Bende aynı şekille yıllardır anında 15-20 dakika içerisinde onay alıyorum. Fakat şu son bi kaç senedir Lojistik-Nakliye-Taşıma sektörlerinde direk askıya alıyor hesabı onay istiyor. Şuanda 2.yaptığım deneme 2 gündür hatta bu akşamdan sonra 3.gün olucak. hala doğrulanıyor aşamasında. Onu beklemekteyim. Sizce bu kadar uzun sürmesi normal mi? 15-20 dakikaya ya onay verir yada askıya alır. 3 gün oldu hala bekliyorum. Beklemeye devam etmeli miyim? yoksa başka bi işlem mi önerirsiniz?
4. günde yanıt geldi bu da red yedi. Onay alamadık. Video aşamasına gelmedi. Form dolduruyoruz belge istiyor ekliyoruz. Yanıt olarak tekrardan red veriyor.