Hoşgeldin Misafir

Google Sayfaları kasıtlı olarak indexlemiyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Periculo

6 Ağu 2018
72 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Merhabalar,

Hazırladığım bir alışveriş sitesinde google ile sıkıntı yaşıyorum. Search consol da düzenli site haritası yollamama ve google botlar için bütün url parametrelerine tam erişim vermeme rağmen, getirip oluşturduğum ve google'a indexlemesi için gönderdiğim sayfaların hiçbiri indexlenmiyor. Eski konsolda bu durumla alakalı herhangi bir hata gözükmüyor, yeni konsolda ise birkaç tane 500 ve 404 hatası var. onlarda benim bilgim dahilinde ve düzeltilen sayfalar zaten. Ayrıca google merchant'da da haftalarca ürünlerimi "bilinmeyen kategori değeri" olarak bekletmeye alıp, ardından "çevrim içi ödeme yöntemi yok" diyerek en sonunda merchant hesabını da askıya aldılar. paytr altyapısı ile ödeme alabiliyor site. yani ödeme yöntemi olduğu halde, yok denerek hesabı kapattılar resmen. bu sorunların başlaması, adwords'de hadsiz ve terbiyesiz bir müşteri temsilcisi ile görüşmemden sonra yaşamaya başladım. geri bildirim göndererek şikayetimi dile getirdim, elimde ses kaydı olduğunu ve google'ın hakim olmadığı platformlarda kullanıcı deneyimi olarak şikayetimi dile getireceğimi söyledim. sonrasında ise yavaş yavaş google arama sonuçlarından çıkartıldı site. Hukuki olarak gerekenleri yapacağım. Ancak bunları nasıl kanıtlayabilirim, google'ın kasıtlı olarak sitemi arama sonuçlarından çıkarttığını nasıl belgelerim? site adresi vermeyeceğim. cevap veren bütün arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

DeepiMpaCt

DeepiMpaCt

Katip ol sabahin ilk isiklarina..
Monteal/Ca
25 Ağu 2017
6,151 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Hukuki olarak sonuç alabilir misin bilmiyorum sonuçta site adamların sitesi basit bir tabirle. Çok fazla güncelleme yaptın mı, sitemap, metatag ve bilimum değer olabilir. Eğer yaptıysan spam olarak algılanmış olabilir yada Google'ın anlamsız dalgalanmaları olabilir. (forumun 1 gecede 2. sıradan 7. sıraya düşmesi gibi..)

Periculo

6 Ağu 2018
72 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
DeepiMpaCt' Alıntı:
Hukuki olarak sonuç alabilir misin bilmiyorum sonuçta site adamların sitesi basit bir tabirle. Çok fazla güncelleme yaptın mı, sitemap, metatag ve bilimum değer olabilir. Eğer yaptıysan spam olarak algılanmış olabilir yada Google'ın anlamsız dalgalanmaları olabilir. (forumun 1 gecede 2. sıradan 7. sıraya düşmesi gibi..)

hocam örnekleri çok sayıda mevcut. geçen haftalarda böyle bir durumdan dolayı bir şirket dava açmıştı ve kazanmıştı. son bir aydır temayı yenilediğim için, still olarak değişiklik oldu, kancaların yerleri falan değişti. ekstradan urller eklendi, ama mevcut urllerde ve etiketlerde değişiklik olmadı. bugün başladım seo çalışmalarına da, şuandan itibaren hemen hemen bütün urlleri, etiket ve açıklamaları arama sonuçlarına göre tekrardan optimize edeceğim. arama sonuçlarında çıkmayınca bir anlamı olmuyor gerçi bu kadar emeğin.

editoor

19 Eki 2017
312 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Siteyi  incelemek  Lazım  Birde  robot-txt  var  mı  bunları    gormek  lazım alan adı    ban  var sunucu  ban  yedı  ayrı   konu   bu kısımlar  cok  onemli ondan sonra  hukuki  kısımlar  konusabiliriz.

Periculo

6 Ağu 2018
72 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
editoor' Alıntı:
Siteyi  incelemek  Lazım  Birde  robot-txt  var  mı  bunları    gormek  lazım alan adı    ban  var sunucu  ban  yedı  ayrı   konu   bu kısımlar  cok  onemli ondan sonra  hukuki  kısımlar  konusabiliriz.
Alan adında bir sorun yok hocam, sunucuda natro. buyrun robots.txt

User-agent: *
# Allow Directives
Allow: */modules/*.css
Allow: */modules/*.js
# Private pages
Allow: /*?orderby=
Allow: /*?orderway=
Allow: /*?tag=
Allow: /*?id_currency=
Allow: /*?search_query=
Allow: /*?back=
Allow: /*?n=
Allow: /*&orderby=
Allow: /*&orderway=
Allow: /*&tag=
Allow: /*&id_currency=
Allow: /*&search_query=
Allow: /*&back=
Allow: /*&n=
Allow: /*controller=addresses
Allow: /*controller=address
Allow: /*controller=authentication
Allow: /*controller=cart
Allow: /*controller=discount
Allow: /*controller=footer
Allow: /*controller=get-file
Allow: /*controller=header
Allow: /*controller=history
Allow: /*controller=identity
Allow: /*controller=images.inc
Allow: /*controller=init
Allow: /*controller=my-account
Allow: /*controller=order
Allow: /*controller=order-opc
Allow: /*controller=order-slip
Allow: /*controller=order-detail
Allow: /*controller=order-follow
Allow: /*controller=order-return
Allow: /*controller=order-confirmation
Allow: /*controller=pagination
Allow: /*controller=password
Allow: /*controller=pdf-invoice
Allow: /*controller=pdf-order-return
Allow: /*controller=pdf-order-slip
Allow: /*controller=product-sort
Allow: /*controller=search
Allow: /*controller=statistics
Allow: /*controller=attachment
Allow: /*controller=guest-tracking
# Directories
Allow: */classes/
Allow: */config/
Allow: */download/
Allow: */mails/
Allow: */modules/
Allow: */translations/
Allow: */tools/
# Files
Allow: /*adres
Allow: /*Adresler
Allow: /*oturum-ac
Allow: /*alisveris-sepeti
Allow: /*indirim
Allow: /*ziyaretci-izleme
Allow: /*siparis-gecmisi
Allow: /*kisisel-bilgilerim
Allow: /*hesabim
Allow: /*siparis
Allow: /*siparis-onayi
Allow: /*siparis-takip
Allow: /*hizli-siparis
Allow: /*kredi-slipleri
Allow: /*sifrenizi-mi-unuttunuz
Allow: /*arama
# Sitemap
Sitemap:

editoor

19 Eki 2017
312 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Özelden Atarsanız alan adı baska yerden test edicem siz ettiniz sanırsam turk sitesi ben yabancı ve googlee kendi alanlarında bakıcam obur turlu dediniz olma ıhtımalı %10 olasılık var sirket mahkeme vermıstır adamlar seo reklam vardır ucretli belgeler mahkeme kazanması yuksek googlee son yapılan calısmalarda baya bı platromunda guncelleme yaptılar bunlar bazıları backlınk toplu mail vs gibi atılan seylerde kendı reklamlarında alan adı banlama gibi

Periculo

6 Ağu 2018
72 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
editoor' Alıntı:
Özelden  Atarsanız  alan adı  baska  yerden  test  edicem   siz ettiniz  sanırsam  turk sitesi   ben  yabancı     ve googlee  kendi  alanlarında bakıcam      obur turlu  dediniz  olma  ıhtımalı  %10 olasılık var   sirket  mahkeme vermıstır adamlar  seo  reklam  vardır  ucretli  belgeler   mahkeme  kazanması  yuksek   googlee  son  yapılan calısmalarda baya  bı  platromunda  guncelleme  yaptılar    bunlar  bazıları  backlınk    toplu mail  vs   gibi   atılan seylerde  kendı   reklamlarında  alan adı  banlama  gibi

cevap vermeden önce baya bi bakındım. yok hocam gereksiz ya da zararlı bir backlink, 11 siteden bağlantı alıyoruz. 1 tanesi bizim katalog kip'inde eski mağazamız, yarısı firma rehberi gibi siteler, kalanları da kurumsal com.tr siteler

Periculo

6 Ağu 2018
72 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
editoor' Alıntı:
Dedim  Gibi   Son 24  Temuz  Güncellemede  Googlee  Alt  Yapısı  degişti  Çok  Sey  Var

Hocam ne var? bir tek google adwords değişti ads oldu, bi iki sayfayı farklı yere taşıdılar o kadar. bir de alınmayın ama yazdıklarınızı anlamakta çok zorlanıyorum. Neyse google merchant'a durumu ilettim, 3 iş günü içerisinde döneceğiz dendi. orası için zaten bi kanıta ihtiyac yok, ses kaydı, mailler ve bildirimler var. ürünleri açmazlarsa dava açılacak. search consol içinde site içi seo çalışmasını yenileyene kadar beklerim. sonra yeni sitemap ve index atar 1 ay kadar daha beklerim. arama sonuçlarına sayfaları dahil etmezlerse de, ben her türlü testi yaptım ve izni verdim, google'ın "engellenen kaynaklar" diyerek beni sonuçlardan çıkartması için kanıt sunması gerekiyor aslında. konuyu kilitleyin lütfen ya da gelişmeleri editlememi isterseniz açık bırakın. Bu işte ciddiyim. Kendini internet'in tanrısı sanıyor google, ama öyle olmuyor bu işler işte.

TurkCoder' Alıntı:
@Periculo  Robots.txt dosyan pek iyi görünmüyor verdiğim robots.txt yi kullan
robots.txt en alt satırdaki siteadi.com/sitemap.xml adresinide kendine göre düzenle..

Hocam eklemediniz sanırım dosyayı, gelen kutusuna da baktım mesaj göndermemişsiniz.

editoor

19 Eki 2017
312 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
adwords alt yapısınla komple degismeler oldu onceliki seyleri paralı musterileri normal seklılde sıtenın kendı seo kelimeleri cıkanları geri sayfalara alıyor artı sıtede dedim gibi backlınk vs mail turu toplu mail atmalarda kendi reklam bunyesınde spam olarak reklam cıkmasını gerı sayfalara atıyo kendı sayfasında blokluyor bızım bı arkadasın oldu toplu mail atmasından fırmalara

Periculo

6 Ağu 2018
72 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
editoor' Alıntı:
adwords  alt yapısınla  komple degismeler  oldu   onceliki    seyleri  paralı  musterileri  normal   seklılde  sıtenın kendı    seo  kelimeleri cıkanları  geri sayfalara  alıyor  artı   sıtede  dedim gibi  backlınk  vs   mail   turu  toplu  mail atmalarda  kendi  reklam  bunyesınde  spam  olarak reklam  cıkmasını  gerı sayfalara atıyo kendı   sayfasında  blokluyor  bızım   bı arkadasın oldu    toplu  mail  atmasından   fırmalara
hocam dediğim gibi spam olarak değerlendirilecek ya da dandik sitelerden gelen backlink yok. mail'de de spam yapılmadı. site içerisinde işlem yapan kullanıcılara, sipariş verirse ne biliyim favori ürün listesi oluşturursa vs. noreply olarak otomatik mail gidiyor. kampanya mailleri de nadiren, haber bültenine abone olanlara gönderiliyor. bültenden ayrılma bağlantısı da mevcut, istemeyen mail almıyor. ayrıca sitede düzenli adwords müşterisi, para alıyorlar yani. siz beni tam anlamadınız sanıyorum ya da google'ı savunuyorsunuz. Bakın hepsini geçtim durumu tekrardan bir örnek ile özetleyim; İrlanda ofisinden arıyorlar ve "bazı ürünlere sayfanızda erişemediğimiz için" diyerek hesabı askıya alıyorlar. hesaba giriyorum bakıyorum; http://prntscr.com/kgl2x5

search consolda ise getirip oluşturduğu halde engelliyor. http://prntscr.com/kgl5ar peki bu hatanın sebebi nedir? google'da yazdığı gibi yapıştırıyorum buraya: "Bu sayfalar bu engellenmiş kaynağı kullanıyor. Googlebot sitenizde önemli kaynaklara erişemezse sayfa hatalı bir şekilde dizine eklenebilir."

Burada diyor ki "google bot sitenize erişemezse" ama erişiyor işte, hayır düşmesi gerektiği yerde bir de daha da artıyor sayfa sayısı.

editoor

19 Eki 2017
312 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Googlee Savundum Yok varsa Ucretli reklamın Ver ben Yenı Olan Seyı Dedım 24 Temuz Bu Yana Yaklasık 500 ustunde Site Sıkayet Var Adamların Kendı Uyguladı alt Yapısal Sıstem turkiye Paralı verip ornek ayda 5000 tl Odedı on Planda 200-300 tl odeyeni geri sayfalarda cıkıyor kelıme ve sıtedekı alt yapısal sunucu hosting yapısal kısım kadar onemli ben sadece olan seyleri dedim kımseyi savundum yok googlee baglı oldu firma irlanda orda yonetıme gec irtibata

editoor

19 Eki 2017
312 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
verdın   kısım adwords   degil ama  kendi  bazında   seo kısımdan cıkma  calısıyorsun googlee  consel  ekledın  otomatik sayfanı ekler  seo  olmadı surece otomatik  olarak geri sayfada  cıkar  attın resımlerde gordum kadarınla  paralı  aldın  hızmet yok diyor  google turkiye  kısımında  bloklanmıssın  bunun sebebi  ancak   googlee  irlanda  merkezten  ogrenebilirsin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...