Hoşgeldin Misafir

Google’a Reklam Nasıl Verilir?

xS0N3R

23 Ağu 2020
5,424 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Google Ads’in ne işe yaradığını anladığımıza göre, şimdi adım adım Google’a nasıl reklam vereceğinizi inceleyelim.

Google’a reklam vermek için öncelikle işletmenizin bir Google Ads hesabı olması gerekiyor. Reklam hesabınız yoksa, oluşturmak için ads.google.com/intl/tr_TR/home/ girip, sağ üstte ya da sol altta bulunan ‘Hemen başlayın’ butonuna tıklayın.

Şimdi, reklam vermeden önce yapacaklarınızı adım adım inceleyebiliriz.

1. Adım: Reklam Verme Hedeflerinizi ve Hedef Kitlenizi Tanımlayın
Kaydınızı yaptıktan sonra, Google Ads sizi birincil reklam hedefinizi seçeceğiniz bir sayfaya yönlendirir. Ürün ya da hizmetiniz için hangi hedef size uygunsa, bu adımda bunu belirlemeniz gerekiyor.

Hedefinizi seçtikten sonra, işletme adınızı ve web site adresinizi girmeniz gereken bir sonraki sayfaya geçebilirsiniz.

İşletme adınızı ve web sitenizi girdikten sonra, aşağıdaki sayfaya yönlendirileceksiniz.

Bu adımda, reklamınızın lokasyon olarak nerelerde görüntülenmesini istiyorsanız, yarıçapınızı ona göre belirleyebilirsiniz.

Reklam vermeye yeni başlayanlar, yarıçap ne kadar büyük olursa, o kadar fazla dönüşüm elde edeceğini düşünebilir, ancak gerçekte durum böyle değil. Hedefinizi ne kadar net ve doğru tanımlarsanız, daha fazla potansiyel müşteri ve dönüşüm elde edersiniz.

Hedef lokasyonunuzu belirledikten sonra ürün veya hizmetinizi tanımlamaya devam edebilirsiniz.

Şimdi işletme kategorinizi belirlemeniz ve reklam oluşturmak istediğiniz ürün ve hizmetleri seçmeniz gerekiyor.

Bu adımda girdiğiniz anahtar kelimeler, hedeflediğiniz anahtar kelimeler olarak işlev görür. Bu yüzden işletmeniz için en uygun kelimeleri seçtiğinize emin olun. Uygun olmayan anahtar kelimeler seçerseniz, farklı hedef kitlelere ulaşır, sektörünüzle ilgili terimleri arayan kullanıcılara yardımcı olmazsınız.

2. Adım: Etkileyici Bir Google Reklamı Oluşturun
Şimdi en çok eğlenceniz kısıma geldik: Reklamınızı oluşturma zamanı!

Yukarıda göreceğiniz gibi bu adımda reklam başlığınızı ve açıklamalarınızı oluşturabilir, sağ tarafta bulunan reklam önizleme kutusuyla reklamınızın nasıl görüneceğini inceleyebilirsiniz.

Unutmayın, iyi bir reklam metni yazmak için hedef kitlenizi çok iyi tanımanız gerekir.

3. Adım: Reklam Bütçenizi Belirleyin
Ürün veya hizmetiniz için doğru anahtar kelimeleri belirlediniz, potansiyel alıcılarınızı hedeflediniz ve reklamınızın nasıl görünmesi istediğini seçtiniz. Şimdi sırada reklamınız için ne kadar harcama yapmak istediğinizi seçme zamanı.

Bütçelendirme ile ilgili birkaç açıklama yapalım. Bütçem hemen biter mi diye düşünüyorsanız, kullanıcılar reklamınıza tıkladığında ödeme yaparsınız ve bu tıklamaların her birinin maliyeti değişiklik gösterir. Ancak, hiçbir zaman aylık bütçenizden fazlasını ödemezsiniz ve bu tıklamaların her biri sizin için potansiyel bir dönüşüm anlamına gelir.

Bütçenizi belirledikten bir sonraki aşamada, daha önce girdiğiniz her şeyi tek bir sayfada inceleme fırsatınız olacak. Burada gözünüze çarpan sorunları düzeltebilir ve son adıma geçebilirsiniz.

4. Adım: Faturalandırma Ayarlarınızı Yapın
En basit adıma geldik. Bu adımda tüm fatura bilgilerinizi ve indirim için sahip olduğunuz promosyon kodlarını girebilirsiniz.

Tebrikler! İlk Google Reklamınızı oluşturdunuz!