Hoşgeldin Misafir

Grafiker Olmak İsteyenlere Tüyolar | LikeForYou

LikeForYou

26 Eyl 2017
728 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:

Merhaba arkadaşlar ben LikeForYou.Bugün sizlere grafiker olma yolunda izleyeceğiniz adımlardan-
bahsedeceğim.Bakın dikkatinizi çekerim grafik time girmek demiyorum grafiker olmak diyorum.Grafik-
Time girmek için kısa olarak terbiyeniz adabınız iyi olmalı.Bunun yanı sıra yeteneğiniz göz önünde bulundurulur.-
Ama bizim konumuz grafikerlik.-

1-) Kendine Güven !-
Bu olmazsa olmazdır arkadaşlar.Her işde kendimize güvenmeliyiz.Grafik tasarım diyip kenarı atmayın derim.-
Kimi zaman yazılımdan daha zor bir hal alabilir.Hayal gücü gerektirir arkadaşlar.-

2-) Malzemeler-
Bu kısımda önemlidir.Tasarım kalitesinin %40 %50 lik kısmı malzeme kalitesinden geçer.-
Kalanıda grafikere bağlıdır.Öncelikle Brush Texture kavramlarının ne olduğunu iyice kavramanızı öneririm.-
Font konusunda biraz üşengeçlik hakkınız mevcut.Bir font paketi indirip hoşunuza gidenleri seçip kullanabilirsiniz.-
Ancak png, brush, texture gibi konularda kendiniz seçmenizi öneririm.-
Hatta boş vakitlerinizde png arşivleri yapabilirsiniz.Malzemeleride hallettiğimizi varsayıyorum diğer bölüme geçelim.-

3-) Arayüz-
Kullanacağınız programın arayüzünü çözün.Neyin ne işe yaradığı vs. Burası pek bir önem taşımıyor gibi gözüksede-
bir öneme sahiptir.-

4-) Eğitim Videoları-Yazıları-
Öğrenmekten sıkılmayın.Her zaman bilgiye aç olun.Eğitim kaynağı olarak gerek forumdan gerek youtubedan-
onlarca eğitim videosu-yazısı bulabilirsiniz.Her zaman yeni teknikler öğrenin, deneyin.-

5-) Orjinal Olun-
Gerekirse kötü yapın ama orjinal olun arkadaşlar.Kendi tekniklerinizi üretin.Hep aynı tarzda tasarımlar yapmayın.-
Yanlız başkalarının tasarımlarına bakmayın demiyorum.Gelişim sürecinde buda epey yarar sağlamaktadır.-
Başkalarının tasarımlarına bakın beğendiğiniz kısımları uygulamaya çalışın.-
Zaten bu işte biraz ilerledikten sonra inceleyici bir kişiliğe sahip olacaksınız.Bir tasarım gördükten sonra,-
"pattern kullanmış" "flu efekti vermiş" gibi düşüneceksiniz.-

6-) Pes Etmeyin-
Sıkılsanızda pes etmeyin arkadaşlar.Yeni teknikler deneyin, öğrenin pes ederseniz kaybedersiniz.-
"Zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır."-

Sağlıcakla kalın, LikeForYou..-

Celloman

27 Eyl 2017
69 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Ellerine sağlık kardeşim benim, grafikerlik de her yiğidin harcı değil.
Her iş gibi uğraş istiyor, emek istiyor.

Yazıların yerini bulur umarım tekrardan ellerine sağlık :)