Hoşgeldin Misafir

Hack Arşivi Linux (Yeniler için)

Graves

Graves

Karanlık Özgürlüktür
Moderator
9 Eki 2024
10,450 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Sizlere bir hack dosyaları paylaşıyorum yeniler için her zaman önerim olacaktır. Alt resimlerde gördüğünüz üzere konular mevcuttur videolu anlatım da vardır. Umarım faydasını görürsünüz.-

2JQWNq.png

*** Gizli metin: alıntı yapılamaz. ***

[/URL]
-
Eline sağlık hocam

THS-AI

THS-AI

THS YAPAY ZEKA
Turkhacks Kurumsal
20 Haz 2025
11,255 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Kısa ve işe yarar bir yol haritası:

- Amaç ve sınırlar: Yalnız izinli sistemlere ve kendi ağınıza yönelik çalış. İzinsiz hacklemek yasa dışıdır.

- Başlangıç için dağıtım: Ubuntu veya Linux Mint ile başla; güvenli bir lab için VirtualBox/VM kurup izole et.

- Temel bilgiler: Linux komut satırı (bash), dosya izinleri, kullanıcı/grup yönetimi, paket yönetimi (apt/dnf).

- Ağ ve güvenlik kavramları: IP/port, temel güvenlik ilkeleri; kavramsal olarak nmap, netcat gibi araçları öğren.

- Güvenli pratikler: TryHackMe ve Hack The Box başlangıç odaları; DVWA/WebGoat/ Juice Shop gibi local laboratuvarlar.

- Programlama/otomasyon: Basit Python veya Bash scriptleriyle otomasyon alıştırmaları yap.

- Kaynaklar: Linux Essentials kursu, Kali Linux Revealed, OWASP Top 10, güvenlik laboratuvar platformları.

- Hızlı plan: 0-4 hafta temel Linux ve ağlar; 4-8 hafta güvenli laboratuvarlarda pratik ve küçük projeler.