Hoşgeldin Misafir

Hacklenemeyen Kuantum İnternet

f3stu5

15 Eyl 2020
11 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
[font=Charter, Georgia, Times, serif]--

(sakkmesterke / Shutterstock)

[font=Charter, Georgia, Times, serif]ABD Enerji Bakanlığı (DoE) , neredeyse hacklenemez olduğunu söylediği bir kuantum internet yapma planını duyurdu. Bu kesinlikle yeni mühendislik ve teknoloji gerektiren uzun vadeli bir plan. Önümüzdeki yıl uygulanacak bir şey değil. -Ajans, on yıl içinde bir prototip oluşturmak amacıyla girişim için mühendislik üzerinde üniversiteler ve endüstri araştırmacılarıyla birlikte çalışıyor. -Konsepte, DoE'nin ortaya koyduğu plana ve her şeyin ne kadar süreceğine bir göz atalım.--

[font=Charter, Georgia, Times, serif]Kuantum mekaniği çerçevesinde, burada önerilen ağ oldukça sezgiseldir. (Yine de bu büyük bir uyarı!) Rapor şaşırtıcı bir fikirle başlıyor; Başlıklar ve araştırmalar kuantum hesaplamanın gücüne odaklanmış olsa da, kuantum fenomeni tarafından desteklenen herhangi bir pratik ve tanınabilir bilgisayardan çok uzağız. DoE, kuantum ağı fikrinin erişimimize çok daha yakın olduğunu söylüyor.--

[font=Charter, Georgia, Times, serif]-Şubat ayında DOE'nin Argonne Ulusal Laboratuvarı ve Chicago Üniversitesi'nden bilim adamları, Chicago banliyölerinde 52 millik (83 kilometre) bir "kuantum döngüsü" oluşturarak ülkedeki en uzun kara tabanlı kuantum ağlarından birini kurdular.-
-
-
[font=Charter, Georgia, Times, serif]Amaç, kuantum -"dolanıklığına"[font=Charter, Georgia, Times, serif] veya atom altı parçacıkların iletilmesine dayanan paralel, daha güvenli bir ağ oluşturmaktır.--

Enerji Bakanlığı'nın açıklamasına [font=Charter, Georgia, Times, serif]göre, "Kuantum aktarımlarının ayırt edici özelliklerinden biri, bilgi konumlar arasında geçerken dinlenmenin son derece zor olmasıdır".--

[font=Charter, Georgia, Times, serif]"Bilim adamları bu özelliği neredeyse hacklenemez ağlar oluşturmak için kullanmayı planlıyor."--

[font=Charter, Georgia, Times, serif]Departman, erken benimseyenlerin bankacılık ve sağlık hizmetleri sektörlerini içerebileceğini söyledi ve ulusal güvenlik ve uçak iletişimi için uygulamalar olacağını ekledi.--

[font=Charter, Georgia, Times, serif]-"Sonunda, cep telefonlarında kuantum ağ teknolojisinin kullanımı tüm dünyada bireylerin yaşamları üzerinde önemli etkilere sahip olabilir," ifadesi eklendi.---

[font=Charter, Georgia, Times, serif]-[font=Charter, Georgia, Times, serif]Bilgisayarlar temelde aynı kalırken fiber optik internetin bağlantı hızı kapasitemizi ne kadar hızlı artırdığını düşünün. Yangın hortumu büyüklüğünde bir bant genişliğine sahip olmak, tüm deneyimi iyileştirmek için harika güncel donanımla uyum sağlayabilir ve insanların HD video ve daha fazlasını genellikle zaten yapabilecek donanıma aktarmasına olanak tanır. Ve bir kuantum internet, yüksek fiber hızlarında bile hızla artabilir.--
--

[font=Charter, Georgia, Times, serif]Kuantum bağlantısı bunu nasıl gerçekleştirecek? DoE bir açıklama ile açıklıyor ;--

[font=Charter, Georgia, Times, serif]“İki kuantum fenomeni üzerinden işliyor: Birincisi, iki parçacığın ayrılmaz bir şekilde birbirine bağlanabildiği, onları ne kadar mesafe ayırırsa ayırsın, birinin özelliklerini değiştirmek diğerinin özelliklerini değiştirecek olan kuantum dolaşıklığıdır. Ve bu iletişim anında gerçekleştiği için kuantum internet günümüzün ağlarından çok daha hızlı olabilir. "

-[font=Charter, Georgia, Times, serif]“İkinci fenomen, bir parçacığın aynı anda iki farklı durumda var olabileceği kuantum süperpozisyonudur.--[font=Charter, Georgia, Times, serif]” diye devam ediyor. "Kuantum ağında paylaşılan bilgilerin daha sıkı güvenliğini sağlayan şey budur. Bilgi, bir durum süperpozisyonunda dolaşık foton çiftlerine kodlanır - bu, veri terimlerinde aynı anda hem bir hem de sıfırı temsil ettikleri anlamına gelir. " (Keskin gözlü donanım gözlemcileri, kuantum şifrelemenin teknolojinin en çok önerilen uygulamalarından biri olduğunu biliyorlar.)----

[font=Charter, Georgia, Times, serif]-[font=Charter, Georgia, Times, serif]-[font=Charter, Georgia, Times, serif]Raporda araştırmacılar, deneysel ortamın, varsayımsal durumu kanıtlamak için büyük mesafelerde dolaşmanın test edildiği kısım gibi, yalnızca belirli ağ kurulumlarının çok küçük sürümlerine izin verdiğini açıklıyor. --[font=Charter, Georgia, Times, serif]Bu teknolojinin ölçeklenebilir herhangi bir versiyonu için, uydulara bağlanmak için tüm arayüzler, sinyali devam ettirmek için tekrarlayıcılar ve iletime yardımcı olacak hafıza tamponları dahil olmak üzere tüm ağ ekipmanlarına ihtiyacımız olacak. --[font=Charter, Georgia, Times, serif]Hepsi neredeyse tamamen yeni bir paradigma gerektiren kuantum teknolojisiyle uyumlu olmalıdır.------

[font=Charter, Georgia, Times, serif]-[font=Charter, Georgia, Times, serif]-[font=Charter, Georgia, Times, serif]-[font=Charter, Georgia, Times, serif]DoE araştırmacıları beş adet kilometre taşı ortaya koyuyor. Birincisi, kuantum teknolojisinin, verileri güvenli ve eksiksiz bir şekilde minimum kayıpla değiş tokuş etmek gibi şimdilik ağları kullandığımız birçok görevi yerine getirebilmesini sağlamaktır. Son kilometre taşına kadar, eksiksiz bir hükümet ve üniversite düğümleri ağı, ev ve ticari kullanıcılar için altyapıya geçiş yapabilmelidir.--
------

[font=Charter, Georgia, Times, serif]Bu iddialı görünüyorsa, hükümetin şu anda internet olarak düşündüğümüz şeyin tüm altyapısını ve gerçek teknolojisini geliştirdiğini hatırlayın.--
[font=Charter, Georgia, Times, serif]-[font=Charter, Georgia, Times, serif]-[font=Charter, Georgia, Times, serif]-[font=Charter, Georgia, Times, serif]Rapor, bilim adamlarının 745 mil boyunca kuantum dolanıklığı gösterdiği Çin'deki 2019 deneyi gibi heyecan verici test durumlarından bahsediyor . Bu da geçmişi yansıtıyor - yalnızca yerel ağlar gerçek bir World Wide Web oluşturana kadar birleştirildiğinde değil, mühendisler uzak şehirlerden kablosuz olarak iletim yapmak için radyo geliştirirken veya telgraf şirketleri okyanusa ilk kabloları döşediğinde bile.--------

[font=Charter, Georgia, Times, serif]-[font=Charter, Georgia, Times, serif]-[font=Charter, Georgia, Times, serif]-[font=Charter, Georgia, Times, serif]-Sözde kuantum internet bile hacklenemez değildir.----------

[font=Charter, Georgia, Times, serif]-[font=Charter, Georgia, Times, serif]-[font=Charter, Georgia, Times, serif]-[font=Charter, Georgia, Times, serif]--[font=Georgia, Cambria,]ABD Bilimden Sorumlu Müsteşarı Paul Dabbar, kuantum internetin ülkeyi "tamamen güvenli bir internete bir adım daha yaklaştırdığını" söyledi. Otuz yıldır çevrimiçi güvenlik işiyle uğraşan biri olarak, siber güvenlik teriminin 1989'da ortaya çıkmasıyla hemen hemen aynı zamandan itibaren, Dabbar'ın son üç kelimesi beni ürpertiyor.--

[font=Georgia, Cambria,]Tamamen güvenli diye bir şey yoktur. Yepyeni ve kutusuz bir bilgisayarda, tedarik zinciri boyunca herhangi bir yere kötü amaçlı yazılım yüklenmiş olabilir ve işletim sistemi büyük olasılıkla güvenlik açıklarına sahip olacaktır. Siz kutuyu açana kadar, bu Schrödinger'in bilgisayarıdır: aynı anda hem güvenli hem de güvensiz.------------

[font=Charter, Georgia, Times, serif]-[font=Charter, Georgia, Times, serif]-[font=Charter, Georgia, Times, serif]-[font=Charter, Georgia, Times, serif]--[font=Georgia, Cambria,]-[font=Georgia, Cambria,]DOE ifadesi bunun için kuantum mekaniği yasalarına dayanmak söz ettiğinde bence biraz daha mantıklı "daha güvenli zamankinden daha kontrol ve iletim bilgisi." Daha güvenli, tamamen güvenli değil.--------------

[font=Georgia, Cambria,]Sonra gider ve "neredeyse hacklenemez ağlar" ifadesini kullanarak her şeyi bozar.--

[font=Georgia, Cambria,]Bir kuantum internet hacklenemez olmayacak: Kuantum anahtar dağıtımını (QKD) kullanarak şifrelenmiş verilerin iletimini herhangi birinin gizlice dinlemesi muhtemelen çok daha zor olacak, ancak bu imkansız olduğu anlamına gelmiyor.--

[font=Georgia, Cambria,]Evet, şifre çözme anahtarları kuantum durumunda kübit kullanılarak gönderilir; bu, bir bilgisayar korsanı onları geçişte gözlemlemeye çalışırsa değiştirilir, çöker, hack girişimi görünür ve anahtarlar atılır, yenileri oluşturulur ve işlem yeniden başlar.--

[font=Georgia, Cambria,]Teoride harika. Pratikte ve halihazırda çalışan birçok QKD ağı var, bilgisayar korsanları tarafından hedeflenecek olan optik fiber sonlandırma noktaları, anahtarlar ve bağlantılar gibi zayıf noktalar. Yapılandırma hataları, kötü aktörler veya sosyal mühendislik saldırıları yoluyla insan unsurunu unutmamak gerekir.--
[font=Charter, Georgia, Times, serif]-[font=Charter, Georgia, Times, serif]-[font=Charter, Georgia, Times, serif]-[font=Charter, Georgia, Times, serif]--[font=Georgia, Cambria,]-[font=Georgia, Cambria,]Güvenlik, kuantum ya da başka bir şekilde tek bir saldırı noktası içermez.--------------

Kaynakça;

35izmir

35izmir

🆁🅴🅸🆂🅲🅸🆂🅴🆅🅴🆁
11 Ocak 2018
2,701 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Bu konuda bende bir makale okumuştum nesnelerin İnterneti dönemi yavaş yavaş son bulacak ama hack dünyasında bir şeyler değişmeyecek verinin 0 veya 1 olması bir anlam ifade etmiyor parçacıkların hızı arttığı için anca ddoscular üzülür aman aman bir teknolojik ilerleme olarak görmüyorum her ne kadar devrim niteliğinde olsa dahi

f3stu5

15 Eyl 2020
11 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
OrganikPiskos' Alıntı:
Bu konuda bende bir makale okumuştum nesnelerin İnterneti dönemi yavaş yavaş son bulacak ama hack dünyasında bir şeyler değişmeyecek verinin 0 veya 1 olması bir anlam ifade etmiyor parçacıkların hızı arttığı için anca ddoscular üzülür aman aman bir teknolojik ilerleme olarak görmüyorum her ne kadar devrim niteliğinde olsa dahi

Aşağı yukarı kaç yıl içerisinde acaba böyle bir sisteme topyekün geçeriz ki? Bana böyle şeyler hep Cyberpunk fantezi evrenlerini hatırlıyor.