Hoşgeldin Misafir

HarmonyOS 7 Sahneye Çıktı Huawei'den Tasarımı ve Yapay Zekâyı Baştan Yazan Büyük Güncelleme

Graves

Graves

Karanlık Özgürlüktür
Moderator
9 Eki 2024
10,489 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Huawei, geliştirici konferansında yeni nesil işletim sistemi HarmonyOS 7'yi resmi olarak duyurdu. Şirketin akıllı telefon, tablet, bilgisayar, giyilebilir teknoloji ürünleri ve IoT cihazlarında kullanılacak yeni sürümü; yenilenen tasarımı, gelişmiş yapay zekâ özellikleri ve performans iyileştirmeleriyle dikkat çekiyor.

Cam Efektli Yeni Tasarım Dili Sahneye Çıktı

HarmonyOS 7 ile birlikte Huawei, kullanıcı deneyimini görsel açıdan tamamen farklı bir seviyeye taşımayı hedefliyor. Yeni sürümde sistem genelinde cam hissi veren şeffaf katmanlar, daha parlak animasyonlar ve derinlik algısını artıran görsel detaylar kullanılıyor.

Özellikle kilit ekranında yer alan yeni sahne efektleri ve üç boyutlu görünüm sağlayan arayüz öğeleri, işletim sistemine daha modern ve premium bir karakter kazandırıyor.

img-mqch6wt5-ea65713c78bc.webp

Yapay Zekâ HarmonyOS Deneyiminin Merkezine Yerleşiyor

Huawei'nin en büyük yatırımlarından biri olan yapay zekâ teknolojileri, HarmonyOS 7 ile birlikte işletim sisteminin temel yapı taşlarından biri haline geliyor. Şirket tarafından geliştirilen yeni nesil yapay zekâ asistanı, yalnızca basit komutları yerine getirmekle kalmıyor; kullanıcı taleplerini analiz ederek daha kapsamlı sonuçlar sunabiliyor.

Metin oluşturma, anlık bilgi sağlama, uygulamalar arasında işlem gerçekleştirme ve çeşitli görevleri otomatik olarak tamamlama gibi özellikler sayesinde kullanıcı deneyiminin daha akıllı hale gelmesi amaçlanıyor.

img-mqch6yp2-46f0a2c3ed0d.jpg

Fotoğraf Düzenleme Araçları da Yapay Zekâdan Güç Alıyor

HarmonyOS 7'nin yapay zekâ desteği yalnızca dijital asistanla sınırlı değil. Huawei, fotoğraf düzenleme araçlarında da yeni nesil yapay zekâ teknolojilerinden yararlanıyor. Böylece kullanıcılar görseller üzerinde daha hızlı ve pratik düzenlemeler gerçekleştirebilecek.

Bunun yanında kişiselleştirme seçeneklerinin genişletilmesiyle birlikte cihazların görünümü ve kullanım şekli kullanıcı tercihlerine göre çok daha detaylı biçimde özelleştirilebilecek.

Agent Framework 2.0 ile Daha Başarılı Görev Yönetimi

Yeni sürümün arkasında çalışan HarmonyOS Intelligent Agent Framework 2.0, kullanıcı komutlarını daha doğru yorumlamak için geliştirildi. Huawei'nin açıkladığı verilere göre sistem, görevleri başarıyla tamamlama oranını yüzde 90'ın üzerine çıkarmayı başarıyor.

Bu altyapı sayesinde yapay zekâ destekli işlemler daha hızlı gerçekleşirken, kullanıcıların çok adımlı görevleri tamamlamak için harcadığı süre de azalıyor.

img-mqch70nk-a2a0c4c3e753.jpg

Huawei Performans Artışı da Vaat Ediyor

Yeni işletim sistemi yalnızca görsel ve yapay zekâ tarafında değil, performans konusunda da önemli geliştirmeler sunuyor. Huawei'nin paylaştığı resmi verilere göre HarmonyOS 7, önceki sürüm olan HarmonyOS 6.1'e kıyasla yaklaşık yüzde 15 daha yüksek performans sağlayabiliyor.

Bu iyileştirme; uygulama açılış sürelerinden sistem akıcılığına kadar birçok noktada kullanıcıların günlük deneyimine doğrudan yansıyacak.

Beta Süreci Başladı, Kararlı Sürüm Sonbaharda Geliyor

Huawei, HarmonyOS 7'nin geliştirici beta sürümünü uyumlu cihazlar için erişime açtı. Şirketin yol haritasına göre kararlı sürümün sonbahar döneminde yayınlanması planlanıyor. Böylece milyonlarca Huawei kullanıcısı önümüzdeki aylarda yeni işletim sistemiyle buluşacak.

HarmonyOS 7 Hangi Cihazlarda Kullanılacak?

Yeni sürüm Huawei akıllı telefonları, tabletleri, bilgisayarları, akıllı saatleri ve IoT ekosistemindeki diğer cihazlarda kullanılacak. Şirket böylece tüm ürünlerini ortak bir yazılım çatısı altında daha güçlü şekilde birleştirmeyi hedefliyor.

Sizce HarmonyOS 7 Rakiplerine Karşı Yeterince Güçlü mü?

Huawei'nin yapay zekâ odaklı yeni stratejisi ve dikkat çeken tasarım değişiklikleri hakkında siz ne düşünüyorsunuz? HarmonyOS 7, Android ve diğer rakip işletim sistemlerine karşı önemli bir alternatif haline gelebilir mi? Görüşlerinizi forumda paylaşabilirsiniz.