Honeypot, aslında tuzak açıklardır bu sayede açık buldum açık buldum diye dolanan hackten bozmaları troller hacke giderken hacklenmek Yemleme temeline dayanan güvenlik programı donanımı işlemi diyebiliriz -
Honeypot- diğer tedbirlerden farklı şekilde çalışan, güvenlik mekanizmasının bir parçası olan ve bizza -Siber Güvenlik- tarafından yerleştirilen bir güvenlik yöntemidir. -
Özellikle -kötü amaçlı hackerlerin erişmesi istenilen verileri içerecek şekilde dizayn edilir. -
Saldırganın işine yaramayacak anlamsız verileri sistemde kolay ulaşılabilen düşük savunma seviyesinde gösteren yapılardır. Sisteme giren saldırganın ilk hedefi olması amaçlanarak yerleştirilir. Yani “honeypot”lar sistemin maruz kalacağı yasadışı saldırılar ve yetkisiz erişim ile kullanılması durumlarında -
“Honeypot”ların değeri ve anlamı kendilerine gelen Saldırılarla ölçülür. Yani saldırganlar tarafından kendilerine ilgi gösterilmezse aslında bir fayda sağlamazlar. Aslında bazı sorunlara çözüm olabilirler; erken uyarı sistemi olarak kullanılabilir, gelen otomatik saldırıları yavaşlatabilir ve zaman kazandırabilir, -
anlamsız verileri ele geçirdiğini sanan saldırganın yakalanmamak için geri çekilmesini sağlayabilir ve bu saldırıların nasıl yapıldığına dair bilgileri sistem kullanıcılarına iletebilir. Özellikle yeni tür saldırılarda saldırının nasıl yapıldığına dair bilgilerin elde edilmesinde “honeypot”ların yardımı büyüktür.-
Bununla beraber, “honeypot”lar farklı şekillerde ve büyüklüklerde kullanılır, işletim sistemi üzerinde çalıştırılan honeypotlar olduğu gibi başlı başına bir ağ üzerinde bulunan serverlar da (honeynet) kullanılır. Hatta “honeypot”lar illa ki bilgisayar olmak durumunda değildir, sahte veri örnekleri olarak kredi kartı numaraları, kritik bilgiler, kullanıcı adı ve şifreleri de bir anlamda honeypot mantığında çalışırlar (honey tokens).-