Hoşgeldin Misafir

.htaccess Nedir?

LikeForYou

26 Eyl 2017
728 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Merhaba arkadaşlar, bugün sizlere .htAccess nedir neden kullanilir ne işe fayda bunlar ile ilgili ayrıntılı bilgilendirme yapicagım.

HtAccess dosyalarinda birkaç değişiklik yaparak apache üzerinde sitenizde gizli klosorler oluşturabilirsiniz benim tespitime göre böylece hem klosor gizleyebilirsiniz hemde acunetix gibi açik tarayici uygulamalardan kurtulabilirsiniz. Aynı zamanda zararlı botlardanda kurtulabilirsiniz  yavaş yavaş önemli konulara değinelim..

1-) Klosore Erişim ;

[+] Bir klasöre tamamıyla erişimi önlemek dilerseniz kolay bir .htAccess dosyasi oluşturup içine bu kodları girelim.

Kod:
#deny all Access
deny from all

Bu sayede bu klasöre erişim sağlanamayacak. Ama olurki yalnızca bana gözüksün diğer kimse göremesin derseniz bir ip adresine izin açabiliriz kodlarımıza bakalım

Kod:
#deny all Access
deny from all
allow from 10.0.0.1 # tek ip adresi
allow from 192.168.0.0/24 # ip bloğu

Önemli : İp adreslerini kendinize göre uyarlayiniz..

2-) Klasör Listelemek 

[+] Eğerki bir klasörün listelenmesini istiyorsanız bu kodlar bize yardım edebilir

Kod:
Options +Indexes +MultiViews +FollowSymlinks
IndexOptions FancyIndexing

Önemli : Bu dosyanın çalişması için servernuzda autoindex mödülünün bulunması şarttır.

3-) Dosya gizlemek

[+] Dosyalarınızı gizlemek için ise örnegin deneme.txt, robots.txt gibi gibi dosyalari önlemek için ise

Kod:
Order allow,deny
Deny from all
Satisfy All

4-) ޞimdi ise cok özel birşey yapicagiz özel bir 404 hata sayfası istemezmisiniz  Dosyamizi oluşturalim.

Kod:
Errordocument 404 /errors/notfound.html