Hoşgeldin Misafir

Script İstek HTTP ERROR 500

THS-Information

THS-Information

THS-BOT
Turkhacks Kurumsal
16 Haz 2023
2,245 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:

ekteki scripti kurdum php sürümlerinin hepsini denememe rağmen bir türlü çözemedim

yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Merhaba değerli üyemiz,

Script istek konunuz başarı ile oluşturulmuş olup, istek talebiniz alınmıştır. İstemiş olduğunuz scriptin üyelerimiz yada warez ekibinde mevcut olması halinde yeni bir konu halinde paylaşılarak tarafınıza bilgi iletilecektir. Aynı script için yeni bir istek konusu açmanıza gerek yoktur. İstek, öneri ve şikayetlerinizin Turkhacks.com yönetimi için değerli olduğunu bilmenizi isteriz.

İyi forumlar.

Yasar7880

İzmir
1 Mar 2024
840 Mesaj
TIM Görevleri
1

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:

ekteki scripti kurdum php sürümlerinin hepsini denememe rağmen bir türlü çözemedim

yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
kardeşim bu konuyu yazmıştım sana linkini bırakıyorum çözüm orada

yukarıda linkten neyin nasıl yapılacağını ayrıntılarıyla anlattım. TurkHacks'den ayrılmayın.

Yasar7880

İzmir
1 Mar 2024
840 Mesaj
TIM Görevleri
1

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Çok teşekkür ederim hocam bir sorum daha olacak bazı scriptlerde yönetim kısmında her kısım çalışırken bazı sayılarında erişim engellendi hatası neden olur bilginiz var mı acaba
Kardeşim bunun bir çok sebebi olabilir ama sana en belirgin sebeplerini söylemeye çalışayım
1. bazı dosya veya klasörlerin sunucuda yanlış izinlerle ayarlanmış olması olabilir.bence, gerekli dosya veya klasörlere erişim izni vermek sorunu çözebilir. Genellikle 755 veya 775 izinleri yeterli olacaktır.
2. .kardelşim .htaccess dosyasındaki kurallar, belirli sayfalara veya dosyalara erişimi engelliyor olabilir. Bu dosyayı kontrol edip ilgili kuralları düzenlemen gerekebilir. Bence .htaccess dosyasını bir kontrol etmelisin derim. genellikle orada bir kısıtlama oluyor.
3 Bazı scriptlerde Yönetim panelindeki kullanıcı rollerine bağlı olarak bazı sayfalara erişim kısıtlanmış olabilir. Kullanıcı yetkilerini kontrol etmen ve gerekli izinleri tanımlamak sorununu çözebilir. Bazan yetkisin bir kullanıdan giriş yapmış olabiliyorsun o yüzden onu da kontrol etmende fayda var.
4. Bence en önemli sorun PHP veya diğer sunucu tarafı kodlarda hatalar veya eksiklikler olabilir. Bu durumda, hata loglarını inceleyerek veya hata ayıklama araçları kullanarak sorunun kaynağını bulup düzeltmen gerekir. Kodlama bilmiyorsan site yöneticilerinden yardım talep edebilirsin. siteyi barındırdığın klasörün içine (eğer ayarlandıysa) error logs dosyası vardır onu inceleyerek hatanın kaynağına erişebilirsin.

aklıma gelen çözümler bunlar ha bide
5. diyelim WSunucunuzun yani hostingin (örneğin Apache veya Nginx) yapılandırması, belirli sayfalara erişimi kısıtlıyor olabilir. Sunucu ayarlarını gözden geçirmende fayda var. Bunun için hostinge bir yardım talebi açabilirsin.

evet genel olarak bunlarda sorun olabiliyor. Sorununu çözemezsen ilgili scripti belirterek sitemiz yöneticilerinden yardım talep edebilirsin ben de elimden geleni site adına yaparım kardeşim kolay gelsin.

muhammedycl

muhammedycl

"Kelimeler kadar sessizim."
Medellín
18 Kas 2021
980 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
@Yasar7880 hocam çok teşekkür ederim bu güzel açıklaman için deneyeceğim bir problem olursa sizlerle direkt iletişime geçmem için bilgi paylaşımı yapabiliyor musunuz kuralları detaylı bilmediğim için ben paylasmasam daha sağlıklı olur mail adresi vs. Gibi

Yasar7880

İzmir
1 Mar 2024
840 Mesaj
TIM Görevleri
1

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
@Yasar7880 hocam çok teşekkür ederim bu güzel açıklaman için deneyeceğim bir problem olursa sizlerle direkt iletişime geçmem için bilgi paylaşımı yapabiliyor musunuz kuralları detaylı bilmediğim için ben paylasmasam daha sağlıklı olur mail adresi vs. Gibi
Site kurallarına bende pek hakim değilim fakat izin verildiği müddetçe Turkhacks ailesine her türlü yardım ve kodlama desteği verebilirim. Ben başka bir siteye de üye değilim zaten. sadece buaradayım. Bu forumun amacı zaten bilgiyi paylaşmak diye düşünüyorum. Her zaman bildiklerimi ve tecrübe ettiğim scriptler hakkındaki bilgileri paylaşmaya hazırım.