Hoşgeldin Misafir

Hubara

sıd0ma

5 Eyl 2017
1,324 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Hubara (Chlamydotis undulata), toygiller (Otidae) familyasına ait bir kuş türü. Daha önceleri Asyalı alt tür olarak kabul edilen alt tür şimdi, ayrı bir tür olarak ayrılmıştır Chlamydotis macqueenii. Bunlar, Chlamydotis cinsinin tek üyeleridir. İki türün arasındaki çizgi ise Sina Yarımadasıdır.

60 cm büyüklüğünde, 140 cm kanat açıklığındadır. Kahverengi yukarısı ve beyaz aşağısı vardır, boynunun kenarlarının aşağısında siyah bir çizgi vardır. Uçuşta, uzun kanatlardaki büyük siyah alanları ve uçuş tüylerinde kahverengiyi gösterirler. Chlamydotis macqueenii türünden ufakça daha küçük ve daha koyu renktir. Eşeyler benzerdir ama dişi daha küçüktür ve daha gri yukarıya sahiptir. Diğer toygiller gibi, bu türün, baş ve boğazın beyaz tüylerini kaldıran ve başı geri çekiyor olan gösterişli bir göstermesi vardır.

Sesli olarak neredeyse sessizdirler. 2-4 yumurta, yere koyulur. Bu tür hepçildir, tohumlar, böcekler ve diğer küçük yaratıkları yerler.

Kanarya Adaları, kuzey Afrika ve Pakistan'da üreme gösterirler. Hubara, sahasında büyük ölçüde yerleşiktir. Bu tür, çöller ve diğer çok verimsiz kumlu alanlarda görülür.
Hubara, genellikle eti için çok değerlidir, Arabistan ve Pakistan'da yaygın olarak avlanması nedeniyle, tehlike listesine koyulmuştur. Anadolu'da ise nesli tamamen tükenmiştir.