Hoşgeldin Misafir

Hz. Aişe (ra) Annemiz Manevi Mahkemede!!!

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Özgür Filistin 🇵🇸 Free Palestine
Dünyalı
13 Ocak 2024
2,877 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Esselamün aleyküm güzel ailem.

Cinler bahsine devam ediyoruz inşaAllah. Şimdi yazacağımız hadise Hz. Aişe RadıyAllahu Anhuma annemizin Rüya yolu ile manevi bir mahkemede hesaba çekilmesi olayıdır.

Hz. Aişe RadıyAllahu Anhuma annemiz anlatıyor:

“Bilmeyerek, evde dolaşan bir canlıyı (muhtemelen bir yılanı kastediyor) öldürmüştüm. O gece rüyamda beni yüksek bir mahkemeye çağırdılar ve benim cinayet işlediğimi söylediler.”

'Hayır, ben kimseyi öldürmedim..'

dediysem de, ısrarlarından gündüz öldürdüğüm canlıyı kastettiklerini anlamıştım. Meğer o bir cinnî imiş. Kendimi müdafaa için:

'O niçin eve gelip beni gözetliyor?' deyince:

'Hayır, o asla sana bakmak için gelmezdi. Hele saçın-başın açıkken, kat'iyen odana girmezdi. Fakat o, bir Kur'an aşığı idi. Rasûlullah'tan ilk dinlediği Kur'an zevki, onu o kadar sarmıştı ki, Allah Rasûlü'nden sonra o manevî zevki, hep senin Kur'an'ında arardı. Evine gelişi işte bu sebepleydi...' dediler."

Hz. Aişe validemiz diyor ki;

'Uyandığımda rüyanın dehşetinden kan-ter içinde kalmıştım. Hatamı affettirmek için de, sadaka dağıtıp, bazı köleleri hürriyete kavuşturdum...'

“(Kurtubi, el-Camiu Liahkami'l-Kur'an, 16/214,215)

“Evet, anlaşılan Kur'an dinlemek için o eve gelen, cinlerden bir sahabi idi ve Hz. Aişe RadıyAllahu Anhuma validemiz, yanlışlıkla böyle bir sahabiyi katletmişti ve bundan dolayı manevi bir mahkemede hesaba çekilmişti.”