Hoşgeldin Misafir

ICANN Akreditesi Olan Türk Teknoloji Firmaları

Halveti Uşşaki

10 Ağu 2021
1,698 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Bugün ki makalemizde sizlere ICANN Akreditesi bulunan Türk firmalarını listeleyeceğiz.

ICANN Nedir?-

İnternet kullanıcılarının kabul gören adresler bulabilmelerine destek olabilmek adına, DNS’in teknik etkenlerinin yönetiminden sorumludur. .com, .org, .uk, .info gibi alan adı uzantılarının kullanabilme yetkilerini yöneterek, dağıtımınında kontrollerini sağlamaktadır. Bunun yanında çalıntı öğeler, spam, mali prosedürler veya verilerin korunması gibi, kullanıcıları ilgilendiren konular, ICANN’in müdahele etmeyeceği konulardır. (hosting.com.tr)

Kısaca bahsetmek gerekirse ana domain dağıtım ve izleme merkezi gibi kafanızda bir kodlama yapabilirsiniz.

Makalemizin amacı nedir?-

Dostlar şimdi sormuş olabilirsiniz ,”hayırdır admin neden bi anda böyle bir konu paylaştın” diye.

Yakın zamanda Teknoclouds adlı Türk firmasının işi beceremediğini ve tüm domainleri boşa bırakıp godaddye reglediğini gördük.

Bir çok proje sahibi , alan adı alıp satan webmasterları neredeyse batırdı. Maddi zararıda söz konusu tabi.

Bu konu hakkında elleri kolları bağlı olmasının tabiki olumlu bir yorumu olacaktır. Şahsen dolar kurunun 8 9liraya dayandığı bir ortamda gidip Godaddy vs. gibi önde gelen büyük domain firmalarından satın alım yapmaları büyük risk olucaktı. Yıllık 30 TL gibi fiyatlardan domain satın alınabilen Teknoclouds adlı firmaya güvendiler ve tüm proje domainlerini hatta belki ekmek teknelerini bu firmaya emanet ettiler. 

Sonucuda maalesef ki hüsran oldu. Ucuz etin yahnisi yenmez atasözü ile yine atalarımız üzülerek söylüyoruz ön plana çıktı.

Domainlerine transfer kodu talep edenler ve kodları maillerine gelenler için bir ihtimal biraz güvenebileceğiniz Domain firmalarını aşağıda bahsettim ve linkledim.

ICANN Akreditesi Olan Türk Firmalar-

• Aerotek Bilisim Sanayi ve Ticaret AS 
  • Alantron Inc. 
  • Atak Domain Hosting Internet ve Bilgi Teknolojileri
  • FBS Inc. 
  • IHS Telekom, Inc. 
  • İsimtescil Bilişim A.Ş. 
  • Nics Telekomunikasyon A.S. 
  • ODTÜ Geliştirme Vakfi Bilgi Teknolojileri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi 
  • Reg2C.com Inc.