Hoşgeldin Misafir

İçerik Üreticileri İçin En Güçlü 100 ChatGPT Promptu 03.08.2026

müminbiri

müminbiri

Ne kadar sessiz olursan, o kadar çok işitebilirsin
13 Ağu 2025
1,348 Mesaj
TIM Görevleri
1

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:

Merhabalar ben yues25 Lojistik grup adına paylaşılan İçerik Üreticileri İçin En Güçlü 100 ChatGPT Promptu adlı makalesinde sizi görmekten mutluyum.

İçerik Üreticileri İçin En Güçlü 100 ChatGPT Promptu

İçerik üretmeye başladığım ilk zamanlarda en çok zorlandığım konu ne yazacağımı değil, ChatGPT'ye ne söylemem gerektiğini bilmemekti. Açıkçası ilk denemelerimde "Bana bir blog yazısı yaz." veya "Instagram paylaşımı hazırla." gibi çok kısa komutlar veriyordum. Doğal olarak aldığım sonuçlar da oldukça sıradan oluyordu.

Zaman geçtikçe şunu fark ettim; ChatGPT'nin başarısı büyük ölçüde ona verdiğiniz promptun kalitesine bağlı. Yani ne kadar net, detaylı ve doğru yönlendirme yaparsanız, ortaya çıkan sonuç da o kadar kaliteli oluyor.

Bugün neredeyse her gün içerik üretirken onlarca farklı prompt kullanıyorum. Blog yazıları hazırlarken, sosyal medya paylaşımları oluştururken, YouTube videoları planlarken veya SEO çalışmaları yaparken işimi inanılmaz derecede kolaylaştırıyor.

Bu yazıda da benim en sık kullandığım ve gerçekten işe yaradığını düşündüğüm 100 ChatGPT promptunu sizinle paylaşmak istedim. Eğer siz de içerik üretiyorsanız, bu listeyi mutlaka kaydetmenizi tavsiye ederim.

Blog Yazıları İçin En Çok Kullandığım Promptlar

Bir blog yazısına başlamadan önce çoğu zaman ChatGPT'ye doğrudan makale yazdırmıyorum. Önce konuyu analiz ettiriyor, ardından içerik planını oluşturuyorum. Böyle yaptığımda ortaya çok daha doğal ve okunabilir yazılar çıkıyor.

Örneğin şu tarz komutlar benim için oldukça verimli oluyor:

• "[Konu] hakkında SEO uyumlu, özgün ve doğal bir blog yazısı hazırla."
  • "[Konu] ile ilgili insanların en çok merak ettiği soruları listele."
  • "[Konu] hakkında uzman görüşü gibi yazılmış bir makale oluştur."
  • "Bu konuyu daha samimi ve insan ağzından anlat."
  • "Google'da ilk sayfaya çıkabilecek başlık önerileri üret."

Sosyal Medya İçerikleri Hazırlarken

Sosyal medya tarafında ise kısa ama dikkat çeken içerikler hazırlamaya çalışıyorum. Özellikle Instagram ve Facebook gönderilerinde ilk cümle benim için oldukça önemli oluyor.

Sık kullandığım promptlardan bazıları şunlar:

• "Bu ürün için dikkat çekici bir Instagram paylaşımı yaz."
  • "İlk üç saniyede dikkat çekecek bir giriş cümlesi oluştur."
  • "Takipçilerin yorum yapmasını sağlayacak paylaşım hazırla."
  • "Bu konu hakkında viral olabilecek paylaşım yaz."
  • "Etkileyici bir çağrı (CTA) ekle."

YouTube İçerikleri Hazırlarken

Video üretirken de ChatGPT bana ciddi anlamda zaman kazandırıyor.

Eskiden senaryo hazırlamak saatler sürerken şimdi önce taslağı oluşturuyor, ardından kendi yorumlarımı ekliyorum.

Genellikle şu tarz komutları kullanıyorum:

• "Bu konu hakkında 10 dakikalık YouTube videosu senaryosu yaz."
  • "Videonun ilk 30 saniyesini merak uyandıracak şekilde hazırla."
  • "İzleyiciyi videoda tutacak akıcı bir anlatım oluştur."
  • "Video sonunda abone olmaya yönlendiren doğal bir kapanış yaz."

SEO Çalışmalarında

Web siteleri hazırladığım için SEO tarafında da ChatGPT'den sık sık destek alıyorum.

Örneğin;

• "Bu konu için en güçlü SEO anahtar kelimelerini çıkar."
  • "Meta açıklaması oluştur."
  • "Başlık hiyerarşisini hazırla."
  • "Google'da sıralama alabilecek içerik planı oluştur."
  • "Bu makaleyi daha doğal ve kullanıcı odaklı hâle getir."
Bu tarz komutlar özellikle içerik hazırlama sürecini ciddi anlamda hızlandırıyor.

Reklam Metinleri Hazırlarken

Reklam tarafında ise mümkün olduğunca kısa ama ikna edici metinler oluşturmaya çalışıyorum.

ChatGPT'ye genellikle şu tarz yönlendirmeler yapıyorum:

• "Bu ürün için satış odaklı reklam metni yaz."
  • "Google Ads başlıkları oluştur."
  • "Facebook reklam açıklaması hazırla."
  • "İnsanları satın almaya yönlendirecek CTA yaz."
  • "Bu ürünü farklı açılardan tanıtan beş farklı reklam metni oluştur."

En Çok İşime Yarayan Prompt

Açıkçası bugüne kadar kullandığım yüzlerce prompt arasında bana en fazla fayda sağlayan tek bir komut var.

Neredeyse her içerikte bunu kullanıyorum.

"Bu içeriği yapay zekâ tarafından yazılmış gibi değil, gerçekten bu konuyu bilen bir kişinin doğal anlatımıyla yaz. Gereksiz tekrar yapma, samimi ol, okuyucuyla sohbet ediyormuş gibi anlat ve tamamen özgün bir dil kullan."
Bu tek cümle bile oluşturulan içeriğin kalitesini gözle görülür şekilde artırıyor.

Makalemi okuduğunuz için teşekkür ediyorum. Yorum yapmayı ve beğenmeyi unutmayın.

LOJİSTİK TİM SUNDU

14.png