Hoşgeldin Misafir

İmamların Namazı Hızlı Kıldırmaları

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Özgür Filistin 🇵🇸 Free Palestine
Dünyalı
13 Ocak 2024
2,877 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Fatih Kalender Hoca ile Fetvalar

Teravihte İmamın Hızıyla Okumaların Yarıda Kalması​

Cemaatle teravih namazında imamın hızı sebebiyle okumalarım yarıda kalıyor ne yapmalıyım? demiş kardeşimiz

Öncelikli olarak Teravih namazını kılmak üzere bir camiye giderken camide hangi namazı veya hangi camide namaz daha çabuk bitiyor veya hangi İmam bu namazı daha hızlı kıldırıyor şeklinde bir arama yerine hangi camide bu namazı kıldığımda daha fazla namazın hazın elde ediyorum hangi imamın arkasında bu namazı kıldığımda gerçekten ibadet şuuruna Vakıf oluyorum bunu araştırmak gerekir yani bu sorunun Aslında dönüp dolaştığı nokta budur

Eğer biz bu konuda hangisi daha hızlı daha çabuk aramayacak olursak bu gibi sorularla da zaten muhatap olmayacağız Çünkü o gibi ibadet yapıyoruz bu her ne kadar Nafile bir namaz da olsa Nafile olan bir namazın farz olan bir namazdan farkı sadece kıyamın farzıdır Onun haricinde Nafile namazda kıraat farz olduğu gibi farz olan namazda da kıraat farzdır Yani şöyle bir anlayış var ki bu yanlış bir anlayıştır farz olan namazların rükünleri ile nafil olan namazların rükünleri aynı değil bunun sadece değiştiği bir nokta vardır O da kıyamdan ayakta durmadı Çünkü bir insan farz olan bir namazı keyfi olarak oturarak kılamaz ama nafile olan bir namazı kişi keyfi olarak oturarak secdesini yapmak kaydıyla kılabilir böyle bir fark onun haricinde rükü Farz namazda rükün olduğu gibi Nafile namazda da rükü işte secde farzdır Ondan sonra kıraat farzdır tadil erken ki bu hızlı kıldırma meselesi bir nebze tadil erkana taallük ediyor farz olan namazda vacip olduğu gibi Nafile namazda da vaciptir

Evet Dolayısıyla ben nasıl olsa Nafile kılıyorum diyerek farza gösterdiğimiz önemi ona göstermemek gibi bir lükse sahip değiliz böyle bir algı yanlış bir algıdır o yüzden kılamı olak yani İmam Efendi çok aşırı bir şekilde hızlı kıldırıyor Her şeyden önce uyarmam gerekir ya biz buraya ibadete geldik Maksat vazifeyi yapıp hemen eve dönmek değil yaptığımız ibadetin Eğer makbuliyetini araştırıyoramıyorsak makbuliyet olup olmadığını temin edemiyorsak şartlarına uygun bir şekilde yapıldığı noktasında kalbi bir kanaatimiz olmuyorsa ben niye geldim bu namazı burada kılmamı manasını Dolayısıyla dediğimiz gibi araştırmamızı namaz araştırmamızı Cami araştırmamızı nereden çabuk çıkarım diye değil ibadetimi Nasıl tam anlamıyla hazlı bir şekilde elde edebilirim bu yönde yaparsak Bu gibi sorulara da gerek kalmayacaktır yani

Amerikalı

24 Kas 2024
321 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
imamların aldığı her maaş haramdır. nedeni şudurki allah için parayla namaz kkıldırmak - ezanı kendi değil teypten okutmak - diyanet başkanınını milyar dolarlık arabayla gezmeside caiz değildir. bu yüzden üstünde elbise olmayan peygamberlerimizin çektiği fırsatçılıkla rahat içinde yaşayan müslüman topluluğu oldu malesef

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Dünyalı
13 Ocak 2024
2,877 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
imamların aldığı her maaş haramdır. nedeni şudurki allah için parayla namaz kkıldırmak - ezanı kendi değil teypten okutmak - diyanet başkanınını milyar dolarlık arabayla gezmeside caiz değildir. bu yüzden üstünde elbise olmayan peygamberlerimizin çektiği fırsatçılıkla rahat içinde yaşayan müslüman topluluğu oldu malesef
Haram demen için önce delil getirmen lazım bir şeye haram veya helal demek için Fıkıh usül akaid ilmihal bilmek gerek

İmamların aldığı para haram değil zaten namaz kılmak farzdır ancak bu işle memur olan biri başka bir iş yapamayacağı için aldığı para helaldir tabi ki camiinin düzenlenmesi veya güzelleştirilmesi cemaatle iyi geçinmesi gibi mevzulara dikkat etmesi gerekir

Namaz kıldırdığı için değil memur olduğu için para alıyor bu kadar rahat fetva vermen seni ciddi anlamda mesul kılar ve büyük sıkıntıya sokar lütfen delilsiz ve mesnetsiz yazma rica ediyorum

Amerikalı

24 Kas 2024
321 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
memur görevi verilebiir. ibadet güzel şey arınmaktır. haramdaki esas şudur. islamın doğuşunda ki yıllarda çalışan insanlar allah için namaz kıldırmıştır. normal bir insan günde 5 vakit namaz kılabiir. yani demek istediğim imamların camiyi ticarethane gibi kullanması yada cemevleindeki dedeleri yasa kilisedeki papazların bu iş uzun uzadıya gider ebu dostum

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Dünyalı
13 Ocak 2024
2,877 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
memur görevi verilebiir. ibadet güzel şey arınmaktır. haramdaki esas şudur. islamın doğuşunda ki yıllarda çalışan insanlar allah için namaz kıldırmıştır. normal bir insan günde 5 vakit namaz kılabiir. yani demek istediğim imamların camiyi ticarethane gibi kullanması yada cemevleindeki dedeleri yasa kilisedeki papazların bu iş uzun uzadıya gider ebu dostum
Abicim uzasın sorun değil sabaha kadar hatta günlerce tartışabiliriz ancak doğruyu doğru bir şekilde konuşmak lazım

Ticarethaneye çevirme şansları yoktur eğer çevirirlerse dediğin doğru ancak yine aldıkları maaş haram değildir

Bir şeye fetva verilirken

Kuran Sünnet İcma Kıyas

Şekilde hüküm verilir öyle çok basit bir şekilde mantığa dayalı fetva verilemez çünkü mantıktan ve hislerden önce bahsettiğim mevzular gelir anlatabildim mi acaba 🤔

Amerikalı

24 Kas 2024
321 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Abicim uzasın sorun değil sabaha kadar hatta günlerce tartışabiliriz ancak doğruyu doğru bir şekilde konuşmak lazım

Ticarethaneye çevirme şansları yoktur eğer çevirirlerse dediğin doğru ancak yine aldıkları maaş haram değildir

Bir şeye fetva verilirken

Kuran Sünnet İcma Kıyas

Şekilde hüküm verilir öyle çok basit bir şekilde mantığa dayalı fetva verilemez çünkü mantıktan ve hislerden önce bahsettiğim mevzular gelir anlatabildim mi acaba 🤔

anlattım biizmki tatlı bir atışma olsun kırmadan etmeden böyle tartışmak güzel konuşmayı severim :)

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Dünyalı
13 Ocak 2024
2,877 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
anlattım biizmki tatlı bir atışma olsun kırmadan etmeden böyle tartışmak güzel konuşmayı severim :)
Abim islami bölümde asla lafları eğip bükmem bu mümkün değil güzel bir üslup kullanırsan bende bu kadar sert olmam çünkü bir sürü kardeşimiz gelip bu konuları okuyor itikatlarında bozulmaya mahal veremeyiz :)