Hoşgeldin Misafir

İnce espri Meslekte yeni bir gazeteci, meslektaşına şöyle yakınıyordu

Yücel Yıldırım

28 Nis 2019
1,397 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
İnce espri Meslekte yeni bir gazeteci, meslektaşına şöyle yakınıyordu: – Kalemin kılıçtan daha güçlü olduğunu söyleyen Richelieu keşke makas'ı da azıcık övseydi. Zira yazı işleri müdürünün makası, kalemden de kılıçtan da daha güçlü... 78– Benim adetim de böyledir Bir gün Arap âlimlerinden Câhız'a bir kişi gelip bir tavsiye mektubu rica etti. Câhız, bir şeyler karalayarak kâğıdı zarfa koydu, zarfın ağzını mühürleyerek adama verdi. Odadan çıktıktan sonra mektupta ne yazıldığını çok merak eden adam dayanamayarak zarfı açtı ve şunları okudu: "Bu mektubu sana getireni tanımam. Tavsiye için de bir sebep görmem. Sırf başımdan savmak için bu kağıdı yazdım. Dileğini yerine getirirsen memnun olurum, dileğim yerine ge–tirmezsen mahzun olmam." Bu satırları gören adamcağız fena halde kızarak geri döner ve Câhız'a çıkışır: – Böyle bir tavsiye yazacağına hiç yazmasaydın, olmaz mıydı? Câhız: – Adetim böyledir, ben tavsiye mektubu yazdım mı böyle yazarım, bunu bütün dostlarım bilir, deyince adam Câhız'ın yüzüne tükürür ve: – Benim de âdetim böyledir, böyle teşekkür ederim, bütün dostlarım bilir, der.