Hoşgeldin Misafir

İnsan Manipülasyonu

xS0N3R

23 Ağu 2020
5,424 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Vulnerability nedir:
bilgisayar biliminde güvenlik açığı anlamında kullandığımız bir terimdir, benim için sistemi olması gereken halinden ayıran tüm anomaliler birer vulnerability dir.

"Bugün bir keşif yaptım. Bir bilgisayar buldum. Bir dakika, bu harika. İstediğim her şeyi yapıyor. Bir hata yaparsa, bunun sebebi benim onu bozmuş olmam. Beni sevmemesi değil..."
-The Hacker's Manifesto

İnsanda bu vulnerability bilişim sistemlerinden daha fazla bulunur çünkü bilişim sistemleri tutarlı olarak yaratılmış ve dsha çok soyut kavramlar sayesinde var olan bir şeydir, bilişim sistemi olmadan bir bilişim aleti stabildir ama insan hiç bir zaman stabil olamaz çünkü insanın sistemi stabil bir varlıktan doğmaz, insan doğumdan ölüme kadar hiç bir zaman stabil olmamıştır. Ama bilişim sistemleri hep tutarlıdır çünkü stabillikten doğmuştur.

İnsan anomali dolu bir varlıktır ve şimdi bu anomaliler üzerinden exploitation uygulamanın ince detaylarını anlatacağım size.

1 - Kişiyi tanı:

1.1 - Hedef neden hedef:

Hedefi hedef yapan genellikle onun hakkında en önemli bilgileri barındırır, örneğin hedef, sapık olduğu için hedef diyelim, çıkarım yapmak için iyice düşünmen gerekir:

Kişi genellikle hayatan pek haz alamayan birisi olmalıdır, bu insanlar hazlarını yaşamak için pek çok şeyden vaz geçebilir, tanıdığınız ya da tanımadığınız bir elçi tarafından bu bilgiyi elde ettiyseniz bu elçiyi de inceleyip bu kişiyi sevmeme nedenini öğrenmelisiniz.

İlk edindiğimiz bilgiler en önemlileridir, manipülasyonda yaptığınız gek bir yanlış tüm olasılıklarınızı yok edebilir.

1.2 - internette araştır:

bir insanın internetten gizlenmesi çok zordur, hatta bu kişi internette yoksa sorun gizlenmek istemesi değil bunun bir zorunluluk olması, hayat şartlarının çok kötü olmasıyla beraber kendisi gibi olan insanların bulunduğu bir ortamdan ayrılmamasıdır.

Google dorking bu konunun en işe yarar ve en önemli yöntemidir.

1.3 - Tanımla:

Her insan aynıdır, şimdiye kadar ölmeyen kimse şimdiye kadar tam anlamıyla ölmek istemez. İnsanın her hareketindeki amacı "var olmak" uğrunadır, biyoloji biliminde tüm canlıların ortak noktasıdır bu, tüm canlıların tüm fonksiyonları var olmak üzerine oluşmuştur. (kim bilir belki doğal seçilimdir)

Bir mağara adamı ve modern dönem insanı arasındaki aynı olan nitelikleri değerlendirelim:

(Aynı yönlerini daha objektif olabilmek için ChatGPT yardımı ile elde ettim)

Benzerlikler:

1. Var Olma Güdüsü: İkisi de temel olarak hayatta kalmaya ve varlığını sürdürmeye çalışır.

2. Kendini Korumak: İkisi de tehditlere karşı kendini savunur ve kaynak arayışına girer.

Bu da var olma çabasının 1. Aşamasıdır.

3. Çevreye Uyum Sağlama: İkisi de yaşadığı ortamın şartlarına hem sosyal hem fiziksel olarak uyum sağlar.

Bu, tüm canlılarda var olan bir özelliktir, tüm canlılar yaşamak için çevreye uyum sağlamak zorundadır, örneğin: Kutup ayılarının beyaz kürklü olması, kaktüslerin sıcak iklimlerde yaşadığı için yapraklarının dikenlere dönüşüp daha düşük oranda su kaybı sağlamaları ve develerin sıcak iklimlerde yaşadıkları için hörgüçlerinde yağ depolamaları gibi

Bu, benim görüşümde 3 adıma ayrılır
1: Hayatta kalmak (Bitkiler ve hayvanlar için geçerlidir)
2: Üremek (Bitkiler ve hayvanlar için geçerlidir)
3: Ölüm sonrası varlığı sürdürmek (Sadece insanlar için geçerlidir.)

Kişinin eylemlerini inceleyip var olmak arasındaki ilişkiyi incelemek önemlidir. Buna ben atomos yöntemi diyorum, kişinin bölünemeyen en küçük yapı taşını biliyorsun, görünürdeki halini de biliyorsun. Bu, işaretlenmiş 2 mesafe arasını mezura ile ölçmek gibidir.

2 - İletişim ve belirlenim:

2.1 - Sosyal kimlik:

Kişilerin kişiliklerini genellikle sosyal otamlar belirler ama asıl çıkarım yapmamız gerek şey hedefin sosyal ortamları değil hedefin sosyal ortamlardaki konumudur, bir sunucuya gönderilen requestler değil o sunucunun ne işe yaradığını responselar berlirler, insanlar da böyledir, bazen ping atarsın ve dönen pong paketinun ms değerinden bile bir insanı tanıyabilirsiniz.

Kişi, her zaman bir sosyal kimlik arayışındadır çünkü insan hiç bir zaman tek başına var olamaz ve bu yüzden hep bir kimlik arayışındadır, genellikle daha çok sosyal kimlikleri üzerinde dururlar. Bu nedenle sosyal kimliklerini çok daha kolay gözlemleyebilirsiniz ve degiştirebilirsiniz.

2.2 - Düşünce kimliği:

İnsan hep komplekstir, insanın tüm davranışlarını sadece 2 kelime/kelime grubu ile anlatabilirsiniz: "var olmak" "mantıksız", insan var olmak için adil olmayan adaleti ve yine var olmak için kendini tanımadan evreni tanımaya çalışır.

İnsan mantıksızdır ve iyi düşündüğünüz takdirde her düşüncenizin tam tersini çok mantıklı ve çok kuvvetli bir biçimde destekleyecek zıt düşünceler bulabilirsiniz.

Mesela özgür olmayı isteyen ve seven bir insan genellikle daha yönetim sahibi olmak istiyen bir kişiliğe bürünürken yönetilmeyi seven bir insan daha çok yönetimi üstün kılar ve özgürlük karşıtı düşüncelerde olur, bu insanlar toplum içinde olmayı severler.

2.3 - Duygusal kimlik:

Bir insanı manipüle etmek istiyorsanız ilk önce kendinizi manipüle etmeniz gerekir, amacınız ilk baştan detaylı olarak belirleyin, hedefe yakın olmak istiyorsanız eğer hedefin yatkınlıklarını belirleyin, o anda sinirliyse daha fazla sinirli olmaya yatkındır, ama kendiniz onun sinirlenme nedeni olmamaya dikkat edin.