Hoşgeldin Misafir

İnstagram'da Keşfete Düşmenin Püf Noktaları

Reisci

Reisci

Yerli Ve Milli Hacker
11 Mar 2020
6,569 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
İnstagram üzerinde bulunana keşfet özelliği bir çok kullanıcı tarafından takip edilir ve keşfete düşmek için bir çok çaba sarf etmektedir.Hesabınızın yükselmesi ve tanınması için keşfet özelliği ihtiyacınızızın bir çoğunu karşılacaktır.

Fakat instagram platformu haliyle aşırı büyüklüğünden dolayı rakipleriniz de fazla olacağından keşfete düşmek oldukca zor ve uğraş gerektiren uzun bir süredir.

Bu nedenle instagram algoritmasını ve instagramın sizi öne çıkartacak hareketleri bilmeniz gerekmektedir.

Hesabım keşfette gözükmüyor, farklı kişilerin hesabımı görmeksini istiyorum ne yapabilirim ? Diyorsanız instagramın sizden beklediği hareketleri yapmalısınız.

İnternet üzerindeki en çok kullanılan etiketleri kullanıyorum.Ama yine de keşfete düşmüyorum ? En çok karşılaşılan hata etiket üzerinde yapılan hatalardır.

İnstagram Keşfet Nasıl Çalışır ?-

İnstagram algoritması üzerinde sistem içerisinde çalışan bir algoritma mevcuttur.Bu algoritma sizi ve diğer kullanıcıları sürekli olarak kontrol eder.Bu işlem sonucunda algoritmaya uygun olan profil gönderileri öner çıkartmaktadır.

Bu algoritmayı bilmiyor iseniz keşfete çıkmanız mümkün değildir.

İnstagram Keşfete Nasıl Düşerim ?-

İnstagram yeni algoritması instagram reels kesinlikle hesabınızın büyümesi için kullananın.Hesabınızın gizlide olmadığına dikkat edin.

Paylaşımınızla alakalı video altına 3-4 tane # şeklinde etiket girin.

Gönderilerinizde etiket kullanımı bu etki için en önemli ve en tüf noktasıdır.Gönderide paylaştığınız resim veya videoda olan içerik ile ilgili postunuza etiket girmelisiniz.Maksimum 4-5 etiket bir gönderiniz için yeterli olacaktır.

Bunun dışında yazdığınız etiketleri instagram algoritması spam olarak algılayacak ve sizi keşfetten uzaklaştıracaktır.

Sizden istenilen ve instagramın istediği olay gönderiniz ile alakalı etiketler ve etiket ile arama yapan kullanıcıların aradığı özelliklere kolaylıkla ulaşabilmesini amaçlamaktadır.

Not:Hikaye paylaşımlarınız da 10 adet etiket kullanabilirsiniz.Etiketleri küçülterek bir köşeye yerleştirin.

Paylaşacak olduğunuz görsel içerikler ve videolar ne kadar diğer kullanıcılardan değişik ve ilgi cekiçi özellikte olur ise instagram sizi yukarıya taşıyacaktır.Bu sayede keşfete düşmeniz sizi bir adım daha ileriye taşıyacaktır.

Görsellerinizi düzenlemek için çeşitli uygulamalardan yardım alabilirsiniz.

Paylaşacak olduğunuz saate bu konuda önemli bir durumdur.Kullanıcılar platformları en çok akşam saatlerinde kullanmaktadır.Sizin paylaşacak olduğunuz gönderilerin keşfete düşmesi için diğer kullanıcıların en çok aktif olduğu akşam saatlerinde paylaşım yapabilirsiniz.

Olayı kısaca özetlersek ; Özgün içerik, Kaliteli paylaşımlar, İlgi çekici paylaşımlar, Herkesin paylaştığı gönderileri Copy paste yapmamak, Kısa ve öz bilgi, Gönderi saatleri, Post ile ilgili etiket kullanımı.

Keşfete Düştüğümü Nerden Görebilirim ?-

İnstagram keşfete düştüğüzü anlamak çok kolaydır.Gönderilerinize beğeni ve yorum gelecektir.

İşletme hesabı kullanıyor iseniz gönderi ayarlarınızdan gönderinizin görüntüleme sayısını, keşfetten ne kadar kişinin geldiğini rahatça görebilirsiniz.

Keşfetten gelen kişiler beğeni yorum ve gönderilerinizin kaydetmesi sonuçunda profilinizin diğer gönderilerinin keşfete düşmesi kolaylaşacaktır.