Hoşgeldin Misafir

İnterface wlan0 down hatası

ElChalo

27 Nis 2024
45 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Arkadaşlar merhaba.Virtualbox ta kali linux çalıştırıp kendi ağımın wifi şifresini bulmaya çalışıyorum.WPA ile şifreli olduğu için wifi adaptörü bağlayıp monitör moda aldım.
Airodump-ng wlan0 ile çevredeki ağları taradım ve kendi ağımı buldum.
Airıdump-ng - -channel - - bssid - - write ile kendi ağıma özel aramayı başlattım.Daha sonrasında handhake i yakalamak için
aireplay-ng - - deauth 5 -a bssid -c station wlan0 kodunu çalıştırdım ama handshake in yerine interface wlan 0 down yazıyor.Nasıl çözebilirim?

ElChalo

27 Nis 2024
45 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:

eisenheim

Hilal-i ahmer C*
21 Kas 2017
714 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Komutları yetkili olarak çalıştırmayı deneyin yani son girdiğiniz kodu şu şekilde girip bakın birde.

sudo aireplay-ng --deauth 5 -a bssid -c station wlan0

eğer hala hata almaya devam ederseniz adaptörü yeniden başlatıp tekrar uygulayın.

sudo ifconfig wlan0 down
sudo iwconfig wlan0 mode monitor
sudo ifconfig wlan0 up

(yazdığım kodları eksik girmiş olabilirim siz yinede bir netten tam bakın)

Tüm bunlar olmaz ise eğer dmesg | grep wlan0 komutuyla hata günlüklerini bir incele sorun neden kaynaklı detaylı bir bilgiye sahip olabilirsin.

ElChalo

27 Nis 2024
45 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Komutları yetkili olarak çalıştırmayı deneyin yani son girdiğiniz kodu şu şekilde girip bakın birde.

sudo aireplay-ng --deauth 5 -a bssid -c station wlan0

eğer hala hata almaya devam ederseniz adaptörü yeniden başlatıp tekrar uygulayın.

sudo ifconfig wlan0 down
sudo iwconfig wlan0 mode monitor
sudo ifconfig wlan0 up

(yazdığım kodları eksik girmiş olabilirim siz yinede bir netten tam bakın)

Tüm bunlar olmaz ise eğer dmesg | grep wlan0 komutuyla hata günlüklerini bir incele sorun neden kaynaklı detaylı bir bilgiye sahip olabilirsin.
komutları root ta veriyordum zaten reisim.Son yazdığını deneyeceğim teşekkürler