Hoşgeldin Misafir

İnternet Sitesinden Para Kazanma

Reisci

Reisci

Yerli Ve Milli Hacker
11 Mar 2020
6,569 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
İnsanlar bu dönemlerde evinden para kazanmanın yollarını arıyor.  Bizde size evde para kazanmak ile ilgili İnternet sitesinden para kazanma yollarını anlatıyoruz.

İnternet sitesinden para kazanmak dediğimizde insanların gözünde bir web sitesi açayım ve para kazanırım gibi bir kolay yol gözüküyor. Ancak internet sitelerinden para kazanmak düşündüğünüz kadar kolay değil maalesef.

Bu makalemizde size internet sitesinden para kazanma’nın teknik ve yüzeysel kısmını basit bir şekilde anlatacağız. Bu makaleden sonra bir çoğunuzun web sitesi olacak ve yine bir çoğunuz internet sitesinden para kazacaksınız.

Web Sitesi Kurmadan Önce Yapmanız Gerekenler-

Web sitesi kurmak istiyorsunuz biliyorum eğer istemeseniz bu makalede işiniz olmazdı. Web sitesi kurma kıvamına geldiysek yavaştan başlayalım isterseniz. Öncelikle açacağınız web sitesinden 2 türlü kazanç elde edebilirsiniz. Bunlardan birincisi sevdiğiniz veya yeteneğiniz olduğunu düşündüğünüz bir konuda makaleler yayınlayabileceğiniz bir web sitesi açarak yapabilirsiniz. İkinci seçeneğimiz ise bir adet E ticaret sitesi kurmak olacaktır. Eğer satabileceğiniz ürün veya ürünleriniz varsa ya da dropshipping yapabileceğinizi düşünüyorsanız E ticaret sitesi kurmak sizin için daha mantıklı olacaktır.

Web Sitesi Nasıl Kurulur ?-

Yukarıda belirttiğim ilk adım olan sevdiğiniz veya yeteneğinizin olduğu bir konuda web sitesi kurmak istediğinizi ele alarak başlayalım. Web site açmak için 2 adet öğeye sahip olmanız gerekir. Bunlardan biri isminiz olacak domain diğeri ise verilerinizi kuracağınız ve saklayacağınız hosting. Domain ve hostinge genelde yıllık olarak ücret ödersiniz ve yıllık olarak yenilersiniz. Ortalama bir sitenin domain ve hosting ücreti yıllık 100-200 TL arasındadır, bu aldığınız firmadan firmaya göre değişkenlik gösterir.

Domain ve Hostingimizi aldığımıza göre artık sitemizi kurabiliriz. Genelde makale yayınlanan sitelerde wordpress tabanlı web siteler kurulur. O yüzden sizde sitenize wordpress kurarak gözünüze hoş gelen bir wordpress temasını sitenize giydirebilirsiniz.

Şimdi geldik en önemli kısımlardan birine…

Sitenizde bolca makale yayınlayın. İnsanların dikkatini çekecek ve insanların okuyabileceği makaleler yazın. Yazdığınız makaleler başka sitelerden kopyalanmış içerikler olmasın, tamamen özgün makale girişi yapın sitenize.

Adsense İle Para Kazanmak-

Adsense ile para kazanmak en iyisidir. Sitenize yüzlerce içerik girdiğinizi ve girmeye devam ettiğinizi ele alarak cümleme giriyorum. Bundan sonra yapacağımız son adım web sitenize Google Adsense kurmak olacak. Google’a Adsense yazarak çıkan siteden web siteniz için başvuru yapacaksınız. Google adsense sitenizden para kazanabilmeniz için size bir kod verecek ve sizde bu kodu sitenize yapıştıracaksınız. Bu sitenizin teyiti için yapılan bir kod. Siteniz Adsense’den onay aldıktan sonra reklamlarınızı sitenize girerek internet sitesinden para kazanır hale geleceksiniz. Sitenizde hit ne kadar çok ise o Adsense‘den o kadar çok para kazanırsınız.

Adsense onay alamadım diyorsanız farklı reklam firmalarına da göz atarak sitenizde reklam yayınlayabilirsiniz.

Web Site İçin Reklam Firmaları-

Web siteniz adsense’den onay alamadıysa eğer bu reklam firmalarına başvurmanızı öneririz. Çünkü ne olursa olsun hiç bir reklam firması Adsense‘nin yerini tutamaz.

Adjo –  web sitenize 1000 tekil telefon tıklaması başına 15,6 € reklam parası verir.

Admatic – web sitenize 1000 tekil Destkop tıklaması başına 1,20 TL reklam parası verir.

Reklamstore – web sitenize 1000 tekil Destkop tıklaması başına 8 TL reklam parası verir.
E Ticaret Sitesi Kurmak

Makalenin en başında da belirttiğim gibi E ticaret sitesi kurmak‘da çok mantıklı ancak profesyonel değilseniz E ticaret sitesi kurarken profesyonel destek almanız şart sayılır. Çünkü sanal pos sistemleri kurulumu vs. bilgi gerektiren şeyler olduğu için biraz daha zor olacaktır. Profesyonel yardım almanızda şart değil iyi bir araştırma yaparak nasıl kuracağınız hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Takıldığınız veya aklınızda bulunan soruları aşşağıda bulunan yorum kısmından bize iletebilirsiniz.