Hoşgeldin Misafir

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopteri düştü

NasyoneL

NasyoneL

Karanlık Özgürlüktür
25 Ağu 2017
25,022 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile iki ülke sınırında baraj açılışına katılan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın içinde bulunduğu helikopter dönüş yolunda Doğu Azerbaycan'da düştü.

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan'ı taşıyan helikopter, Doğu Azerbaycan'da şiddetli rüzgar ve sis nedeniyle düştü. Reisi, kazadan önce ise Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile baraj açılışındaydı. Kazanın dönüş yolunda olumsuz hava koşulları nedeniyle meydana geldiği kaydedildi. İran devlet televizyonu da Reisi'yi taşıyan helikopterin sert iniş yaptığını ve kaza bölgesine ilk yardım ekiplerinin gönderildiğini bildirdi.

KONVOYDAKİ 2 HELİKOPTER GÜVENLİ ŞEKİLDE ULAŞTI​

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin bulunduğu helikopter ile diğer helikopterlerin yerel saatle 13.30'da irtibatının kesildiği ve 2 helikopterin yaklaşık 15-20 dakika bölgede Reisi'nin helikopteri için arama yaptığı belirtildi. Reisi'nin konvoyundaki 2 helikopterin daha sonra güvenli bir şekilde hedeflerine ulaştığı bildirildi.

QARAKURT

QARAKURT

inna lillahi ve inna ileyhi raciun
Üye Yöneticisi
dağlar
9 Mar 2024
554 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Nasıl oluyorda Koskoca cumhurbaşkanı helikopterle hemde bakımı yapılmamış helikopterle seyahet ediyor.
Azerbaycan ve İran arasındakı mesafe 1000 km diyil. Neden daha güvenli ulaşım yerine Helikopter seçilmiş.
Yani Bu insana eşlik eden eskort ve ya koruma helikopterleri yokmuydu?
Onu geçtik, bir cumhurbaşkanı helikopterinde nasıl takip, sinyal, telsiz gibi önemli donanımlar olmaz.

Tesadüf diyildir bana göre.

DeepiMpaCt

DeepiMpaCt

Katip ol sabahin ilk isiklarina..
Monteal/Ca
25 Ağu 2017
6,149 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Nasıl oluyorda Koskoca cumhurbaşkanı helikopterle hemde bakımı yapılmamış helikopterle seyahet ediyor.
Azerbaycan ve İran arasındakı mesafe 1000 km diyil. Neden daha güvenli ulaşım yerine Helikopter seçilmiş.
Yani Bu insana eşlik eden eskort ve ya koruma helikopterleri yokmuydu?
Onu geçtik, bir cumhurbaşkanı helikopterinde nasıl takip, sinyal, telsiz gibi önemli donanımlar olmaz.

Tesadüf diyildir bana göre.
Yanindaki adamlar cukura atmis bariz..

ruguaglowarez

Yekaterinburg
15 Ocak 2019
1,554 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
İran güvenilmez bir ülke Azerbaycanın Ermenistan ile olan savaşında tarafını belli etti iran apaçık türk düşmanlığını belli etti ermenistanı destekledi her anlamda 2 yıl önce gitmiştim irana sözde islam devleti fakat her fırıldak var fakire garibana şeriat zengine batı kanunları lafta müslümanlar rejim ve yandaşları ülkenin kaymağını yiyor peşkeş çekiyor kendi yandaşlarına amerika ile olan kavgalarıda kayıkçı kavgası şuan irandaki rejimin işi gücü aynı türkiyedeki akp iktidarı gibi algı yalan şov başka bir şey değil

QARAKURT

QARAKURT

inna lillahi ve inna ileyhi raciun
Üye Yöneticisi
dağlar
9 Mar 2024
554 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
İran güvenilmez bir ülke Azerbaycanın Ermenistan ile olan savaşında tarafını belli etti iran apaçık türk düşmanlığını belli etti ermenistanı destekledi her anlamda 2 yıl önce gitmiştim irana sözde islam devleti fakat her fırıldak var fakire garibana şeriat zengine batı kanunları lafta müslümanlar rejim ve yandaşları ülkenin kaymağını yiyor peşkeş çekiyor kendi yandaşlarına amerika ile olan kavgalarıda kayıkçı kavgası şuan irandaki rejimin işi gücü aynı türkiyedeki akp iktidarı gibi algı yalan şov başka bir şey değil
Inan bana hocam, iran ermeniden beter. Tarih boyu Sasani devletinden baslamis bunlar hep hainlik pesinde olmuslar. Hashasiler denen suikastci topluluklari bile olmus. Parayla insanlar oldurmusler. Farslar turklerin oncelikli dusmani. Hileyle kurdular irani, hileyle sah devirdiler, hileyle yonetiyorlar.

nournika

5 Tem 2023
937 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile iki ülke sınırında baraj açılışına katılan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın içinde bulunduğu helikopter dönüş yolunda Doğu Azerbaycan'da düştü.

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan'ı taşıyan helikopter, Doğu Azerbaycan'da şiddetli rüzgar ve sis nedeniyle düştü. Reisi, kazadan önce ise Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile baraj açılışındaydı. Kazanın dönüş yolunda olumsuz hava koşulları nedeniyle meydana geldiği kaydedildi. İran devlet televizyonu da Reisi'yi taşıyan helikopterin sert iniş yaptığını ve kaza bölgesine ilk yardım ekiplerinin gönderildiğini bildirdi.

KONVOYDAKİ 2 HELİKOPTER GÜVENLİ ŞEKİLDE ULAŞTI​

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin bulunduğu helikopter ile diğer helikopterlerin yerel saatle 13.30'da irtibatının kesildiği ve 2 helikopterin yaklaşık 15-20 dakika bölgede Reisi'nin helikopteri için arama yaptığı belirtildi. Reisi'nin konvoyundaki 2 helikopterin daha sonra güvenli bir şekilde hedeflerine ulaştığı bildirildi.
3.World War LOADİNG

eisenheim

Hilal-i ahmer C*
21 Kas 2017
714 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Birşey çıkmayacaktır bir nevi Abd'nin istediği oldu sırada Hamaney var diyebiliriz belki ama o da zaten son dönemlerini yaşıyor fazla sürmez. İran her ne kadar biz Türkiye tarafındayız gibi demeçler verse de bugün pkk'nın ypg kanadını en çok besleyen ülkelerdendir. Sürekli sınırlarını onlara serbest ederek bu desteğini açıkça belli etmişlerdir zaten. Bizim için esas olan şey belli "Sınır namustur" tezini savunmak ve öyle adım atmak. Ölenler veya öldürülenlerin bize faydası da yok zararı da.

By_Nimetullah

10 Şub 2023
1,718 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Kafirler İslam dünyasına karşı haçlı seferi hazırlığında ülkemizde acilen güvenlik arttırılmalı ebedi başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan can siperhane korunmalıdır Allah ona uzun ömürler versin inşallah