Hoşgeldin Misafir

İŞLEMCİ SORUNU

GreenBean

14 Nis 2020
24 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Arkadaşlar işlemcimin markası intel core duo e8400 3.00 ghz ama işlemcim maksimum 2.49 ghz oluyor 2.49 ghznin üstüne çıkmıyor bu sorunu çözmek için ne yapabilirim ?

EnderBozkurt

7 Nis 2020
432 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
anakartın ne benımde eski bilgisiyarım duruyo işlemcim aynı senınle bios tan yapıcaksın tabi overlock el verişli olması lazım stok sogutucuyla olmaz yenı sogutu cu alcan yoksa sınır baya işlemcin zaten eski ömrünü yersın arada bır kapanmalar olur

percl

27 Ara 2018
170 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
GreenBean' Alıntı:
Arkadaşlar işlemcimin markası intel core duo e8400 3.00 ghz ama işlemcim maksimum 2.49 ghz oluyor 2.49 ghznin üstüne çıkmıyor bu sorunu çözmek için ne yapabilirim ?

bios ekranında işlemci kullanımı için bir ayar mevcut. eğer ihtiyaç duymuyorsa 2,49 da çalışıyordur, sistemi zorlarsan 3e çıktığını göreceksin. otomatik moddasın çünkü

GreenBean

14 Nis 2020
24 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
işlemciye overclok yapmıyorum stok hızı 3.00 ghz sistemi zorlasam bile benimki maksimum 2.49 ghz oluyor buda oyunlarda drop yapıyor yani ben stok hızına çekmek istiyorum anakart markamı bilmiyorum biraz araştırdım biosu default edin yazmışlar biosuda default yaptım bi fark olmadı yine maksimum 2.49 ghz oluyor