Hoşgeldin Misafir

İsmail Ağa Cemaati Hakkında

FabulouS

FabulouS

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
Batumi
29 Eki 2020
411 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:

Tarihçe ve Kökeni

İsmail Ağa Cemaati'nin kökenleri, 1950'lere kadar gitmektedir. Cemaatin temelleri, özellikle Osmanlı'dan miras kalan Nakşibendi tarikatı ve diğer İslami akımlardan etkilenmiştir. Ancak, günümüzdeki İsmail Ağa Cemaati, 1970'li yıllarda İstanbul'da İsmail Ağa Camii'nde faaliyet gösteren bir grup tarafından daha belirgin hale gelmiştir. Cemaati oluşturan bu grup, aynı adı taşıyan camii etrafında toplanan bir topluluktan meydana gelmektedir.

İsmail Ağa Camii

İsmail Ağa Camii, İstanbul'un Fatih ilçesinde yer alan ve cemaatin merkezlerinden biri olan bir camidir. Bu camii, hem dini ibadetler hem de cemaatin toplandığı, eğitim ve sohbetlerin yapıldığı bir merkez haline gelmiştir. İsmail Ağa Camii, aynı zamanda cemaatin liderlerinden olan hocası ve şeyhinin rehberlik yaptığı bir yer olarak da bilinir.

Cemaatin İnanç ve Pratikleri

İsmail Ağa Cemaati, geleneksel İslami öğretileri ve Sünni inançları benimsemiştir. Cemaat, özellikle namaz, oruç, zekat ve diğer ibadetlerin doğru şekilde yerine getirilmesine büyük önem verir. Ayrıca, İsmail Ağa Cemaati'nin üyeleri arasında sürekli bir sohbet ve dini eğitim faaliyetleri vardır. Cemaatin bazı liderleri, dini sohbetlerde ve vaazlarda halkı bilgilendirir ve ahlaki değerler konusunda rehberlik yapar.

İsmail Ağa Cemaati'nin Sosyal Etkileri

İsmail Ağa Cemaati, Türkiye'deki İslami hareketin önemli bir parçasıdır. Cemaat, özellikle İstanbul ve diğer büyük şehirlerde etkin olmasına rağmen, üyeleri çeşitli bölgelerde de faaliyet göstermektedir. Cemaatin üyeleri, genellikle geleneksel Sünni İslam'ı savunur ve dinin toplumdaki yeri konusunda belirli bir hassasiyet gösterir. İsmail Ağa Cemaati, Türkiye'deki diğer cemaatler ve dini gruplarla zaman zaman etkileşimde bulunmuş ve bazı dini ve toplumsal meselelerde ortak tavırlar sergileyebilmiştir.

Eleştiriler ve Tartışmalar

İsmail Ağa Cemaati, diğer bazı dini cemaatler gibi, bazen tartışmalara neden olmuştur. Bu tartışmalar, cemaatin sosyo-politik görüşleri ve uygulamaları üzerine odaklanabilir. Özellikle, bazı eleştirmenler cemaatin içsel yapısını, hiyerarşik düzenini ve liderlik anlayışını sorgulamaktadır. Bunun yanı sıra, cemaatin bazı üyeleri, devletle ilişkileri konusunda da farklı görüşler ileri sürebilmektedir.

Sonuç

İsmail Ağa Cemaati, Türkiye'nin dini yapısının önemli bir parçası olup, özellikle İstanbul'da güçlü bir etkiye sahiptir. İsmail Ağa Camii etrafında birleşen bu topluluk, geleneksel İslami değerler doğrultusunda dini eğitim ve ibadetler düzenlemektedir. Hem dini pratikler hem de toplumsal etkiler bakımından, İsmail Ağa Cemaati'nin Türkiye'deki İslami hareketin dinamiklerinde önemli bir yeri bulunmaktadır.

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Özgür Filistin 🇵🇸 Free Palestine
Dünyalı
13 Ocak 2024
2,870 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Mübarek Balat’ta o kadar çok zahmetler çekti ki boğazına bıçak dayadılar çarşaflı hanımı olduğu için o bıçak dayayanlar en has talebesi oldular büyük bir zahmet gayret ile orada ki tim psikopatları topladı ve en has talebeleri oldular Cenab-ı Allah ondan razı olsun

FabulouS

FabulouS

Batumi
29 Eki 2020
411 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Mübarek Balat’ta o kadar çok zahmetler çekti ki boğazına bıçak dayadılar çarşaflı hanımı olduğu için o bıçak dayayanlar en has talebesi oldular büyük bir zahmet gayret ile orada ki tim psikopatları topladı ve en has talebeleri oldular Cenab-ı Allah ondan razı olsun
آمين إن شاء الله (Amin İnşaAllah), Allah ondan razı olsun

ZahirCoder

ZahirCoder

Moderator
Moderator
25 Ağu 2017
5,195 Mesaj
TIM Görevleri
1

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Nasipleri mübarektenmiş desene

FabulouS

FabulouS

Batumi
29 Eki 2020
411 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Cemaatlere oldum olası ısınamadım. Ayrıca İsmail aga cemaati hakkında pek iyi şeyler söylenmiyor.
Kulaktan duyma konuşuyorsunuz, İsmail ağanın tarihçesini araştırdınızmı? Bu kaynağı nereden çıkardınız detaylı bilgi verirmisiniz? Mesela ismailağa cemaati hakkında neler söyleniyor?

FabulouS

FabulouS

Batumi
29 Eki 2020
411 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Ahmed hocamıza yanlış yapıldı

Cübbeli Ahmet Hocaya yanlış yapanlar kendini ismailağa cemaatindenim diye tanıtıp cemaati ve vefat eden büyük alimleri kötüleyen haklarında yalan yanlış konuşan kişilerdir. İsmailağa cemaatinin kökeni belli içinde 2-3 tane çapulcu var diye tüm cemaati bu şekilde tanımanız doğru değil bence

Monste'r

Turkey
1 Ara 2020
117 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Kulaktan duyma konuşuyorsunuz, İsmail ağanın tarihçesini araştırdınızmı? Bu kaynağı nereden çıkardınız detaylı bilgi verirmisiniz? Mesela ismailağa cemaati hakkında neler söyleniyor?
Benim için tarihinin hiçbir önemi yok. Bahsettiğin cemaatin 15 temmuz öncesi FETÖ ile bağlantıları vardı, darbe sonrası bağlantılarını kopardılar.

Darbeyi geçtim, 2023 yılında cemaat içerisinden birçok kişi "çocuk istismarı", "kara para aklama" vb suçlarla göz altına alındı. Elinin altında internet var, wikipediadan kopyala yapıştır makale atacağına savunduğun örgütün kim olduğunu iyice araştır. İbadetini yalnızca Allaha göstereceksin, tarikat cemaat boş iş.

FabulouS

FabulouS

Batumi
29 Eki 2020
411 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Benim için tarihinin hiçbir önemi yok. Bahsettiğin cemaatin 15 temmuz öncesi FETÖ ile bağlantıları vardı, darbe sonrası bağlantılarını kopardılar.

Darbeyi geçtim, 2023 yılında cemaat içerisinden birçok kişi "çocuk istismarı", "kara para aklama" vb suçlarla göz altına alındı. Elinin altında internet var, wikipediadan kopyala yapıştır makale atacağına savunduğun örgütün kim olduğunu iyice araştır. İbadetini yalnızca Allaha göstereceksin, tarikat cemaat boş iş.
Yine kulaktan duyma konuşmalar, Ben size diyorum ki KAYNAK gösterin KAYNAK.. Mahmud Efendi Hazretleri nerde fetö ile bağlantı kurmuş bana bunun kaynağını çıkar göster kral bana burda kulaktan duyma asabilik yapma wikipediadan paylaşmıyorum bu 1 2. Çocuk istismarı ve kara para aklamak hakkında bana kaynak çıkar 2-3 metin yazıp ordan burdan sallamakla olmuyor bu işler

FabulouS

FabulouS

Batumi
29 Eki 2020
411 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:

Hadi fetöyüde geçtim senin dediğin gibi kulaktan duyma bir laf. Bana kara para aklama ve çocuk istismarı hakkında bi kaynak göster ama lütfen sıradan gündem onun bunun haberini çıkarıp gösterme bana

FabulouS

FabulouS

Batumi
29 Eki 2020
411 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:

Ayrıca düzeltiyorum ÖRGÜT kelimesini kullanmayın. Forum kuralları gereğince herkes herkesin dinine, inancına vb düşüncelerine saygı duymak zorundadır. Örgütlenme kelimesi çok yanlış buraya yorum atmadan önce forum kurallarını okuyun bence :)

Monste'r

Turkey
1 Ara 2020
117 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Propaganda ve Siyaset: Yorum amacı taşımayan, salt propaganda içerikli parti ve siyaset yazıları yasaktır. Bu tür yazılar paylaşan kullanıcılar, uyarı aldıktan sonra tekrar ederlerse, süresiz olarak banlanır.
Yine kulaktan duyma konuşmalar, Ben size diyorum ki KAYNAK gösterin KAYNAK.. Mahmud Efendi Hazretleri nerde fetö ile bağlantı kurmuş bana bunun kaynağını çıkar göster kral bana burda kulaktan duyma asabilik yapma wikipediadan paylaşmıyorum bu 1 2. Çocuk istismarı ve kara para aklamak hakkında bana kaynak çıkar 2-3 metin yazıp ordan burdan sallamakla olmuyor bu işler
Bu sana son cevap verişim lütfen benle diyaloga girme zira kuran kurslarında çocukları bademleyen, küçücük çocukları evlendirmeye çalışan, Allah kitap diyip müritlerinin üzerinden haram yiyen cemaatleri savunan/destekleyen hiç kimseye ne saygım vardır nede sevgim. Bu konu da benim için burda kapanmıştır.

FabulouS

FabulouS

Batumi
29 Eki 2020
411 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Bu sana son cevap verişim lütfen benle diyaloga girme zira kuran kurslarında çocukları bademleyen, küçücük çocukları evlendirmeye çalışan, Allah kitap diyip müritlerinin üzerinden haram yiyen cemaatleri savunan/destekleyen hiç kimseye ne saygım vardır nede sevgim. Bu konu da benim için burda kapanmıştır.
Bak dalgana kral 2-3 habere bakmıyorum ben ki seninle münakaşaya giren ben değilim. Hiç bir tarikata mensup değilim. Kullandığın cümlelerede dikkat et bu şekilde 2-3 çapulcunun yaptığı eylem ile koskoca tarikatı kötüleyen sanal agresifi bir insana ne reel hayatta nede sanal hayatta saygım sevgim yoktur bak dalgana bir daha da alıntılama mesajımı

Dr Leland Townsend

6 Eyl 2017
16,496 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Cübbeli Ahmet Hocaya yanlış yapanlar kendini ismailağa cemaatindenim diye tanıtıp cemaati ve vefat eden büyük alimleri kötüleyen haklarında yalan yanlış konuşan kişilerdir. İsmailağa cemaatinin kökeni belli içinde 2-3 tane çapulcu var diye tüm cemaati bu şekilde tanımanız doğru değil bence
276310.jpg
454381735-506978262017450-8376215138028499517-n.jpg

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Özgür Filistin 🇵🇸 Free Palestine
Dünyalı
13 Ocak 2024
2,870 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
@Monste'r ilk ve son uyarım sana hiç bir cemaat hakkında ileri geri konuşma lütfen burası siyaset propaganda veya tartışacak bir alan değil sen tarikatları beğenmeyebilirsin veya yanlış bulabilirsin kimse sana fikrini sormadı gelip burada tartışma çıkaracak hareketlerden veya konuşmalarından uzak dur o kadar konu paylaştım gidip bir tanesi okumamışsın gelip bu tip konulara yorum yapıyorsan art niyet ararım

Özellikle Hiranur vakfı ile ilgili söylediğin tamamen safsatadan ibaret deli saçması özellikle şu laik kesimin anlamadığı bir durum var bu bahsettiğin istismar vs mevzularının full artı full laik ateist deist kemalist zihniyete sahip olanlarda oluyor ama ne hikmetse sadece cemaate mensup olanlara hakaret ediliyor

Cemaatın içinde birilerinin yaptığı hatalar cemaati bağlamaz topyekün yargılama yapmak ahlaka vicdana aykırıdır yani birileri yanlış yaptı diye neden hemen herkese iftira atma hakkı görüyorsunuz kendinizde?

Cübbeli Ahmet’i zerre sevmem ve @JQTR1 kardeşimin gönderdiği fotoğraflarda efendi hazretlerinin “BÖYLE BİR SÖZÜ YOK” büyük harflerle yazdım anlayın diye

En başta dediğim gibi tekrar bu konularda ithamlarda bulunursan gerekeni yaparım vesselam

@adminyusufs @JQTR1