Hoşgeldin Misafir

Japonlar, Çinli Elektrikli Araçların Ucuz Olmasının Sırrını Çözdü

Sarraf

Sarraf

THS-SARRAF
Belarus
12 Ara 2020
2,114 Mesaj
TIM Görevleri
1

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Japonlar, Çinli Elektrikli Araçların Ucuz Olmasının Sırrını Çözdü
Çinli elektrikli araçların uygun fiyatlarının arkasındaki sır, Japon mühendisler tarafından yapılan bir workshop ile gün yüzüne çıkarıldı. Bu etkinlik, Çinli otomobillerin üretim sürecini ve kullanılan teknolojileri daha yakından inceleme fırsatı sundu.

Parça Sayısının Düşüklüğü ve Entegrasyon
Workshop'ta, Japon mühendisler, özellikle BYD'nin ATTO 3 modeline dikkat çekti. Bu araçta kullanılan elektrikli tahrik sisteminin sadece sekiz parçadan oluşması, katılımcıları oldukça etkiledi. Motor, inverter ve dişli kutusu gibi ana bileşenlerin entegre edilmesi, üretim süreçlerini basitleştiriyor ve maliyetleri önemli ölçüde düşürüyor.

Maliyet Odaklı Yaklaşım
Çinli elektrikli araç üreticilerinin maliyet odaklı stratejileri, Japonların kalite ve dayanıklılık anlayışıyla çelişiyor. Ancak bu yaklaşım, Çinli firmaların elektrikli araç teknolojisini daha geniş kitlelere ulaştırmalarına olanak tanıyor. Etkinliğe katılan Japon yöneticiler, BYD ve Tesla gibi markaların parça sayısının azlığını görünce şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Verimlilik ve Üretim Süreçleri
Çinli üreticiler, aynı bileşenleri farklı modellerde kullanarak üretim süreçlerini daha da verimli hale getiriyor. Bu sayede büyük ölçekli üretim gerçekleştirmek mümkün hale gelirken, maliyetler de daha da azalıyor. Nissin Precision Machines temsilcisi, bu durumun kendilerini etkilediğini ve bu deneyimden faydalanarak elektrikli araç sektöründe ilerlemeyi hedeflediklerini belirtti.

Sonuç ve Gelecek Beklentileri
Japon mühendislerin çalışmaları, Çinli elektrikli araçların neden bu kadar ucuz olduğunu anlamalarına yardımcı oldu. Bu durum, Japon otomotiv endüstrisinin de gelecekteki stratejilerini gözden geçirmesine neden olabilir. Kalite ve dayanıklılığın yanı sıra maliyet etkinliğinin de göz önünde bulundurulması, sektörün dinamiklerini değiştirebilir.