Hoşgeldin Misafir

Java Kodlama Nasıl Yapılır? Lojistik Tim

scholar

30 Eyl 2019
1,739 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Merhabalar Ben @scholar Lojistik grup adına paylaşılan Java Kodlama Nasıl Yapılır? makalesinde sizi görmekten mutluyum.

Java Kodlama Nasıl Yapılır?

Java, nesne yönelimli bir programlama dili olarak, geniş çapta kullanılan ve popüler bir dildir. Java kodlama, Java dilinde programlama yaparken takip edilmesi gereken adımları ve teknikleri kapsamaktadır. Bu makalede, Java kodlama nasıl yapılır, detaylı bir şekilde anlatılacaktır.
images

Java Geliştirme Ortamı (IDE) Seçimi

Java kodlama yapmaya başlamadan önce, bir Java Geliştirme Ortamı (IDE) seçilmesi gerekir. Popüler Java IDE'leri arasında Eclipse, NetBeans, IntelliJ IDEA ve Oracle JDeveloper bulunmaktadır. Bu IDE'ler, kodlama yaparken yardımcı olan araçlar ve özellikler sunar.

Proje Oluşturma

Java kodlama yapmaya başlamadan önce, bir proje oluşturulur. Proje, kodlama yaparken kullanılan dosyaların ve klasörlerin bulunduğu bir yapıdır. Proje oluşturma, IDE'de yeni bir proje oluşturma seçeneği seçilerek yapılır.

Sınıf Oluşturma

Java kodlama yapmaya başlamadan önce, bir sınıf oluşturulur. Sınıf, Java dilinde kullanılan bir yapıdır ve bir nesnenin özelliklerini ve davranışlarını tanımlar. Sınıf oluşturma, public class anahtar sözcüğü kullanılarak yapılır.

Adım 4: Değişken Tanımlama

Java kodlama yapmaya başlamadan önce, değişkenler tanımlanır. Değişkenler, bir değerin saklandığı yerlerdir. Değişken tanımlama, int, double, String gibi veri tipleri kullanılarak yapılır.

Adım 5: Operatörler ve Kontrol Yapıları

Java kodlama yapmaya başlamadan önce, operatörler ve kontrol yapıları kullanılır. Operatörler, iki değerin arasındaki işlemi gerçekleştirir. Kontrol yapıları, kodun akışını kontrol eder. Operatörler ve kontrol yapıları, if, else, switch, for, while gibi anahtar sözcükleri kullanılarak yapılır.

Adım 6: Metot Oluşturma

Java kodlama yapmaya başlamadan önce, metotlar oluşturulur. Metotlar, bir sınıfın davranışlarını tanımlar. Metot oluşturma, public anahtar sözcüğü kullanılarak yapılır.

Adım 7: Nesne Oluşturma

Java kodlama yapmaya başlamadan önce, nesneler oluşturulur. Nesneler, bir sınıfın özelliklerini ve davranışlarını taşır. Nesne oluşturma, new anahtar sözcüğü kullanılarak yapılır.

Adım 8: Kodlama

Java kodlama yapmaya başladıktan sonra, kodlama yapılır. Kodlama, Java dilinde kullanılan komutlar ve ifadelerle yapılır.

Adım 9: Hata Ayıklama

Java kodlama yapmaya başladıktan sonra, hata ayıklama yapılır. Hata ayıklama, kodun çalışırken oluşan hataların bulunması ve düzeltilmesi işlemidir.

Adım 10: Kodun Derlenmesi

Java kodlama yapmaya başladıktan sonra, kodun derlenmesi yapılır. Kodun derlenmesi, kodun çalışmaya hazır hale getirilmesi işlemidir.

Java Kodlama Teknikleri

Java kodlama yapmaya başladıktan sonra, çeşitli teknikler kullanılır. Bunlar arasında:

Nesne Yönelimli Programlama: Nesne yönelimli programlama, Java dilinde kullanılan bir paradigmadır. Nesne yönelimli programlama, kodun daha organize, yeniden kullanılabilir ve bakımı kolay olmasını sağlar.
Kodun Yeniden Kullanılması: Kodun yeniden kullanılması, kodun tekrar tekrar kullanılmasını sağlar. Kodun yeniden kullanılması, kodun daha verimli olmasını sağlar.
Kodun Okunabilirliği: Kodun okunabilirliği, kodun anlaşılmasını sağlar. Kodun okunabilirliği, kodun daha iyi olmasını sağlar.

images

Java:
// Bu bir Java sınıfıdır
public class MerhabaDunya {
  // Bu programın başladığı yerdir
  public static void main(String[] args) {
    // Konsola "Merhaba, Dünya!" yazdırır
    System.out.println("Merhaba, Dünya!");

// Bir değişken tanımlar
    int x = 5;

// x'in değerini konsola yazdırır
    System.out.println("x'in değeri: " + x);

// Bir Araba nesnesi oluşturur
    Araba benimArabam = new Araba();

// Araba nesnesinin sürme metodunu çağırır
    benimArabam.sur();

// Bir dizi oluşturur
    int[] puanlar = {10, 20, 30, 40, 50};

// Dizideki değerleri konsola yazdırır
    for (int puan : puanlar) {
      System.out.println("Puan: " + puan);
    }
  }
}

// Bu bir Araba sınıfıdır
class Araba {
  // Bu metod Araba nesnesinin sürmesini sağlar
  public void sur() {
    System.out.println("Vroom! Sürüyorum!");
  }
}

Makalemizi okuduğunuz için teşekkür ederiz.java kodlama, Java dilinde programlama yaparken takip edilmesi gereken adımları ve teknikleri kapsamaktadır. Bu makalede, Java kodlama nasıl yapılır, detaylı bir şekilde anlatılmıştır. Java kodlama yapmaya başlamadan önce, bir Java Geliştirme Ortamı (IDE) seçilmesi, proje oluşturma, sınıf oluşturma, değişken tanımlama, operatörler ve kontrol yapıları, metot oluşturma, nesne oluşturma, kodlama, hata ayıklama ve kodun derlenmesi adımları takip edilir. Tek Tek Açıkladım. Bu makalede daha fazla bilgi edinmek veya bu konudaki deneyimlerinizi paylaşmak için yorum yapmayı ve beğenmeyi unutmayın!

LOJİSTİK TİM SUNDU

btn1pyf.png