Hoşgeldin Misafir

JavaScript'i nasıl öğrendin?

SunxKissed

12 Ağu 2026
2 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Merhaba, JavaScript ile kod yazmayı öğrenmeye çalışıyorum ama yeni başladığım için pek anlayamıyorum.

JavaScript ile kod yazmayı ve bu dili anlamayı sizin için ne kolaylaştırdı? Yararlanabileceğim web siteleri veya videolar var mı?

WeeZe

8 Haz 2025
848 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Başlarda karmaşık gelmesi normal, ben de öğrenirken aynı şekilde zorlanmıştım. Bana en çok fayda sağlayan şey sürekli tutorial izlemek yerine ufak ufak kendi projelerimi yazmaya başlamak oldu. Takıldığım yerlerde de
Kod:
console.log()
ile kodun ne yaptığını adım adım kontrol ediyordum. Hata yaparak öğrenmek gerçekten daha kalıcı oluyor.

Kaynak olarak şunlara bakabilirsin:

freeCodeCamp: Başlangıç için güzel, direkt kod yazarak ilerliyorsun.
MDN: Bir JavaScript özelliğinin veya metodun ne yaptığını öğrenmek için çok iyi.
Sadık Turan / Prototürk: Türkçe ve sıfırdan başlayan eğitimler için bakabilirsin.
Traversy Media / Bro Code: İngilizce sorun değilse gayet güzel anlatımları var.

Bence bir kaynağı seçip baştan sona ilerle, aynı anda 5-6 farklı eğitim arasında dolaşma. Temelleri öğrendikçe küçük projeler yaparsan daha hızlı oturur.

jh0nyl3sh

7 Ağu 2026
8 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Bulabileceğin bir çok ücretsiz Türkçe kaynak var. Ancak dikkat etmen gereken şey ise kaynaklar arasında kaybolma. Başlangıç için anlatımını beğendiğin bir kişiden başla ve devam et. Kursun ortasında başka kursa geçme, sürekli baştan alma, döngüye girme ve asla tutorial hell denilen cehenneme saplanma. Her öğrendiğin bilgiyi kullanmaya çalış. Hemen onunla bir şeyler yap.

richard

19 Şub 2023
252 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
forumda bulunan konular var faydali ve ogreniceksindir bende girmeden önce hiç bişey bilmiyordum seneler herşeyi öğretti her bir iş tecrübedir yavaş olur ama öğrenirsin forumda konular ile @DeepiMpaCt herşey için çok teşekkürler