Hoşgeldin Misafir

Kadının Kocasının Rızası Yoksa Namaz İçin Camiye Gidebilir mi?

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Özgür Filistin 🇵🇸 Free Palestine
Dünyalı
13 Ocak 2024
2,886 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Fatih Kalender Hoca ile Fetvalar

Kadın, Kocası Rızasızken Teravih İçin Camiye Gidebilir mi?​

Kadın kocası razı olmadan tek başına teravih için Camiye gidebilir mi?

Her şeyden önce bir bayanın evinin en ücra köşesinde kılacağı namazdan daha faziletli bir mekan yoktur hatlı zatında buna kabe-i Muazzama da dahildir.

Bakın özellikle sözlerimi seçerek ifade ediyorum kabe-i muazzama'da kılınacak namaz biliyorsunuz yeryüzü üzerinde namaz fazileti üzerinde en üst Üstün olan bir mekandır Ama öyle olduğu halde bile bir kadının evinin en ücra köşesinde kılacağı namaz bütün mekanlardan daha faziletlidir O yüzden kadının camiye gitmesi caiz midir Tabii ki caizdir

Belli şartlar doğrultusunda ama Fazilet hangisidir diyecek olursanız Fazilet evinin en ücra köşesinde o namazını bireysel olarak kılmasıdır hattı zatında sualde ise kocasının engellemesinde bahsediyor yani gitmesine izin vermemesinden bahsediyor ki bu işte gece olması karanlık olması güvensizlik olması veya başka bir takım nedenden dolayı da olabilir Böyle bir durumda kadın hem kocasının bu konuda sözünü dinlemeyerek hem de yaptığı ameliyet daha faziletli olan bir amel değil ruhsatla hareket etmek için bunu yapması uygun olan bir şey değildir burada tavsiyemiz bu bayan kardeşimize eşinin sözünü dinlesin e evinde cemaati kendisi yani bireysel olarak evinin ücra köşesinde bu namazını kılsın ama işte ya evde olduğum zaman kılamıyorum tek başına olduğu zaman bir şekilde noksan kılıyorum eksik kılıyorum e cemaate gittiğim zaman orada En azından bu namazı tam kılabiliyor bu durumda da eşiyle konuşsun kocasıyla konuşsun onu ikna etsin ya da onun kaygıları nedir kaygılarını gidersin Bu şekilde onun bilgisi doğrultusunda hareket etmesini tavsiye ederiz.