Hoşgeldin Misafir

Kadir Gecesi

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Özgür Filistin 🇵🇸 Free Palestine
Dünyalı
13 Ocak 2024
2,869 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Esselamün aleyküm cümleten;

Kadir gecesi çok kıymetli olmakla birlikte bize gizli bazı Cenab-ı Allah‘ın dostlarına sırdır. Aşağıda yazılı olan günler tecrübedir. Kesinliği yoktur. Ancak Allah azze ve cellenin bir çok dostuna ayan olduğundan bize de ipucu vermişlerdir. En doğrusunu Allah azze ve celle bilir. Zaten hadisi şeriflerle sabittir ki Kadir gecesi Ramazan ayının son 10 gününde ve tek sayılı gecelerdedir. Rabbim cümlemizi hakkıyla eda edenlerden eylesin. Dualarda Buluşmak dileğiyle Kadir gecemiz bizi mübarek kılsın…

Ebû'l-Hasan Harakânî Hazretleri Der ki;
▪︎ Buluğ Çağımdan İtibaren Kadîr Gecesini Hiç Kaçırmadım!.

Şöyle ki;
Ramazan Ayının İlk Günü
Pazartesi İse, ▪️21. Gece▪️
Salı İse, ▪️27. Gece▪️
Çarşamba İse, ▪️19. Gece▪️
Perşembe İse, ▪️25. Gece▪️
Cuma İse, ▪️17. Gece▪️
Cumartesi İse, ▪️23. Gece▪️ Olurdu.

Pazar İse, ▪️29. Gece▪️

{Mişkatu'l Envâr}
{Şî'râtu'l İslâm}

✔️İmâm-ı Şa'rânî Hazretleri de, Aynı Usul İle 30 Yıl Kadîr Gecesini İhyâ Etmiştir.

IMG_6805.jpeg

(Elbette, En Doğrusunu Allah Azze ve Celle Bilir)

mawt

4 Mar 2022
2,251 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Bu matematike bakılırsa 16 Mart Kadir gecesi ve gerçekten 25. Gece oluyor Kadir gecesinin bu şekilde hesaplandığını bilmiyordum Allah razı olsun hocam güzel bir bilgilendirme olmuş

nournika

5 Tem 2023
939 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Siz kendisine abi deyinde ben yine resmiyetten ilerliyim
Mete Yarar komutanımızın bir sözü vardır "insani sebeplerle bir süre ara veriyoruz arkadaşlar, sonra yine kavgamızı ederiz devam ederiz.."

Ruhen/Fiziken bitiklik durumu mevcut, en fazla okuyoruz...öyle yani.
biraz toparlanalım, yenilenelim, teknik bilgilere dair çok bilgi eksikliğimiz var biliyosunuz, eksiklerimizi giderelim. ben size yetişemesem de en azından anlamaya çalışırım.
ve maddi destek gerekiyor forumdan arkadaşlar en azından hizmetler üzerinden yardımcı olmak isterlerse kendi adıma mutlu olurum.

Allaha emanet kalın.

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Özgür Filistin 🇵🇸 Free Palestine
Dünyalı
13 Ocak 2024
2,869 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Bu matematike bakılırsa 16 Mart Kadir gecesi ve gerçekten 25. Gece oluyor Kadir gecesinin bu şekilde hesaplandığını bilmiyordum Allah razı olsun hocam güzel bir bilgilendirme olmuş
İmamı şarani hazretlerine göre aslında geçti fakat harakani hazretlerine göre daha olmadı biz yine 10 gün içinde her gün ibadeti arttırmaya gayret gösterelim inşaAllah :)