Hoşgeldin Misafir

Kafede Çalışmak Haram mı?

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Özgür Filistin 🇵🇸 Free Palestine
Dünyalı
13 Ocak 2024
2,872 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Fatih Kalender Hoca ile Fetvalar

Kadın – Erkek Birlikte Çalışılan Kafede Kazanılan Para Haram mı?​

Alkol içermeyen ama kadın erkek karışık çalışılan bir kafede çalışanın kazandığı para haram mıdır?

Aslında bu sual gibi birçok meselede yine bu stüdyoda defalarca cevap verdik yani burada bu kişinin kazancına haramdır ifadesini kullanmak doğru değil Çünkü yaptığı ameli Eğer Meşru bir Ameli ise Yani söz gelim orada çay taşıyorsa çay yapıyorsa veya ne bileyim bir tabağı bir yerden alıp başka bir yere getirdiğinden dolayı ücret alıyor bu Akit fasit değildir sahihtir ve buradan elde ettiği kazançta kişinin mülkü olur haram olmaz Lakin bu işi yaparken civari olarak başka bir günah işlemesi ise caiz değildir yani bu soruyu şöyle sormak gerekir Bu kişinin böyle ortamda bulunması caiz midir yani erkek kadın karışık İslam hassasiyet gözetilmiş orada gayrimeşru işlemler yapılıyor ve siz onlara istihdam sağlıyorsunuz onlara hizmet ediyorsunuz böyle bir meseleyi bu şekilde bakarsanız elbette böyle bir insanın böyle bir ortamda çalışması caiz değildir Neticede kendini koruyamayacaktır Neticede O günaha bir şekilde yardımcı olacaktır O yüzden bu kardeşimize tavsiyemiz acil olarak kendisine helal yoldan rızık kapısı araması ve bulunmuş olduğu ortamda ise bir günah işlememesi Allah'a etmeyecek tarzda bir ortam içerisinde kendisine bir çalışacak bir sahanın oluşması için gayret sarf etmesini söyleriz ama orada çalıştı kazandı o Kazancı haramdır tasadduk etsin Bunu ifade etmeyiz

Allah razı olsun hocam

Amerikalı

24 Kas 2024
321 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
kadın erkek eşitliği kuran-ı kerimde nettir. İslam dinini dünyanın hiç bir yerinde yaşayan yok namusluyla çalışan her kişi kadın erkek farketmeksiizin haram değildir.

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Dünyalı
13 Ocak 2024
2,872 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
kadın erkek eşitliği kuran-ı kerimde nettir. İslam dinini dünyanın hiç bir yerinde yaşayan yok namusluyla çalışan her kişi kadın erkek farketmeksiizin haram değildir.
Net mi? Nasıl net? Kadın erkek asla hiç bir zaman eşit olamaz o ayrı bir konu sadece farzlar noktasında farklılık vardır

Şeriat dünyanın hiç bir yerinde yok (Afganistan hariç) ancak bu demek değildir ki haramlar veya helaller esnetilebilir

Kaldı ki hocamız haramdır dememiş ama yolunu da söylemiş burada verilen fetva Kuran Sünmet İcma Kıyas usülüne uygundur

Yani bana göre sana göre diye bişey olmaz fetvalarda nettir :)

Amerikalı

24 Kas 2024
321 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Net mi? Nasıl net? Kadın erkek asla hiç bir zaman eşit olamaz o ayrı bir konu sadece farzlar noktasında farklılık vardır

Şeriat dünyanın hiç bir yerinde yok (Afganistan hariç) ancak bu demek değildir ki haramlar veya helaller esnetilebilir

Kaldı ki hocamız haramdır dememiş ama yolunu da söylemiş burada verilen fetva Kuran Sünmet İcma Kıyas usülüne uygundur

Yani bana göre sana göre diye bişey olmaz fetvalarda nettir :)

peki hacım senin dediğin gibi olsn

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Dünyalı
13 Ocak 2024
2,872 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
haklısın ama çok fazla şey konuşursak uzun sürer kaideler tabi bozulmaz kurana sözümüz yok söz din adı altında sömürülen ülkelerdne biride olan ülkem
Hocam maalesef o konuda haklısın ancak o da bizim suçumuz :)

Daha önce çok söylemişimdir

Nasılsanız öyle yönetilirsiniz neye layıksanız başınıza o gelir ayeti kerime ve hadisi şerif

Biz düzgün olmadığımız için sistem bozuk haliyle baştakiler de bozuk biz halk olarak şeriatı yani Cenab-ı Allah’ın kanunlarını istemiş olsaydık şu anda kimse islam ile kandıramazdı

Ayrıca ölçümüz bozuk ölçü Kuran Sünnet icma Kıyas olmalıydı

Yani kişi konuştuğun da yalan söylüyor ise

Emanete ihanet ediyor ise

Söz verdiğinde sözünü tutmuyor ise

Bu kişi münafık alameti taşıyor ve buna asla güvenilmez dememiz gerekiyordu fakat insanlar inanmak istediğine inanıyor ne yazık ki

Amerikalı

24 Kas 2024
321 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Hocam maalesef o konuda haklısın ancak o da bizim suçumuz :)

Daha önce çok söylemişimdir

Nasılsanız öyle yönetilirsiniz neye layıksanız başınıza o gelir ayeti kerime ve hadisi şerif

Biz düzgün olmadığımız için sistem bozuk haliyle baştakiler de bozuk biz halk olarak şeriatı yani Cenab-ı Allah’ın kanunlarını istemiş olsaydık şu anda kimse islam ile kandıramazdı

Ayrıca ölçümüz bozuk ölçü Kuran Sünnet icma Kıyas olmalıydı

Yani kişi konuştuğun da yalan söylüyor ise

Emanete ihanet ediyor ise

Söz verdiğinde sözünü tutmuyor ise

Bu kişi münafık alameti taşıyor ve buna asla güvenilmez dememiz gerekiyordu fakat insanlar inanmak istediğine inanıyor ne yazık ki

kesinlikle size katılıyorum

insanlar celladına aşık islam adı altında yönetildiğini sanıp baştaki şahsa şatafat içinde hayat verdiler. kendileri açlık içinde sefalet sürüyor.

ben sivasda peygamber diye afiş asanı gördüm - adama peygamber diyeni - allahtan sonra gelir diyeni neler neler. o yüzden oy verenler açlıktan ölsünler. zerre acımam alalha şrk koşuyorlar. hırsıza tapıyorlar. cehennem dolup taşacak bu şirkçiler yüzünden

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Dünyalı
13 Ocak 2024
2,872 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
kesinlikle size katılıyorum

insanlar celladına aşık islam adı altında yönetildiğini sanıp baştaki şahsa şatafat içinde hayat verdiler. kendileri açlık içinde sefalet sürüyor.

ben sivasda peygamber diye afiş asanı gördüm - adama peygamber diyeni - allahtan sonra gelir diyeni neler neler. o yüzden oy verenler açlıktan ölsünler. zerre acımam alalha şrk koşuyorlar. hırsıza tapıyorlar. cehennem dolup taşacak bu şirkçiler yüzünden
Hocam siyaset yasak :) anlıyorum ve aynı duyguları paylaşıyorum ancak yine de efendimiz Aleyhisselam gibi söylemek düşer bize

“Ey Rabbim kavmimi bağışla çünkü onlar bilmiyorlar bilselerdi yapmazlardı.”

Diye buyuruyor bu yüzden bizde Hüsn-ü Zan besleyelim hidayetleri için dua edelim başkada elimizden bişey gelmez…

Amerikalı

24 Kas 2024
321 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Hocam siyaset yasak :) anlıyorum ve aynı duyguları paylaşıyorum ancak yine de efendimiz Aleyhisselam gibi söylemek düşer bize

“Ey Rabbim kavmimi bağışla çünkü onlar bilmiyorlar bilselerdi yapmazlardı.”

Diye buyuruyor bu yüzden bizde Hüsn-ü Zan besleyelim hidayetleri için dua edelim başkada elimizden bişey gelmez…

yıllarca tartışsak bir yere varamayız aynen siyaset sevmem zaten aleviiym ama emin olun hiç bir siyasetçiyi ve particiyi sevmem