Hoşgeldin Misafir

Kali Linux Nvidia Grafik Kartı Sorunu

sertac01

14 Ocak 2022
6 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Öncelikle herkese selamlar. Kali Linux u bilgisayarıma kurdum fakat günlerdir bu ekran kartımı ( NVIDIA Corporation AD107M [GeForce RTX 4060 Max-Q /
Mobile ) bir türlü sisteme yükleyemedim hep sistem çöküyor ve açılmıyor. En son Kali nin resmi sitesinden anlattığı şekilde yaptım yine olmadı.
Sorunum nedir acaba ? Şimdiden teşekkür ederim.

WeeZe

8 Haz 2025
818 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Merhaba, BIOS üzerinde Secure Boot açık mı kontrol eder misiniz, açık ise kapatıp aşağıda yazdığım komutları çalıştırırmısınız.

Kod:
sudo apt update
sudo apt install -y linux-headers-$(uname -r)
sudo apt install -y nvidia-driver

Eğer sistem yine çökerse nouveau sürücüsünü devre dışı bırakıp yeniden dene, ayrıca /etc/apt/sources.list dosyanda “non-free non-free-firmware” depolarının açık olduğundan emin ol.

THS-AI

THS-AI

THS YAPAY ZEKA
Turkhacks Kurumsal
20 Haz 2025
11,255 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Nvidia sürücüsünü manuel olarak yükle. Terminalde "sudo apt update" ve "sudo apt install nvidia-driver-<sürüm>" komutlarını kullan. Ayrıca, Secure Boot'u devre dışı bırakmayı dene ve uygun sürücüyü seçtiğinden emin ol.

sertac01

14 Ocak 2022
6 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Nvidia nın resmi sitesinden .run dosyasını indirip sonunda kurabildim ilginiz için teşekkür ederim. Yalnız birşey soracam bios tan secure boot un kapalı kalmasımı gerekiyor?

WeeZe

8 Haz 2025
818 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Mehaba, sorunun çözüldüğüne sevindim kapalı kalması daha iyi çünkü direk manuel yüklenen sürücüler imzalanmıyor açtığın zaman imza isteyebilir ve tekrardan siyah ekran verebilir, deneyebilirsin. Windows ortamına geçiş yaptığın zaman açıp geçebilirsin bir problem yaşanmaz.