Hoşgeldin Misafir

Kapsamlı sosyal mühendislik

Paris The Arsen

28 Eyl 2021
14 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Hepinize selamlar turkhacks bu konuda sizlere genel olarak sosyal mühendislikte yapılan hatalar olsun kendinizi karşıya sevdirme gibi şeyler olsun vesaire vesaire gibsinden örneklendirmeler yapıp anlatım yapacagım umarım yararınıza olur konuya geçelim.​

Göze girmek ve Samimiyet​

Karşıda ki kişinin duygularıyla oynayarak bir çok veriyi lehinize çekebilirsiniz. Bunun için o kişiyle tanışın. Gerçek hayattan bir kişiye sosyal muhendislik uygulamak en doğru ve sağlıklık olan bir karardır.İnsanların size güvenme süresi gerçek hayatta yüzyüze olduğu zaman binlerce kat artıyor. sosyal medyada tanısmalarda ise bu durum için gerçek hayattakindn bir tık daha fazla süre istiyor. Şimdi yapacağımız şey istihbaratçıların yaptığı ve sık basvurdugu bir yöntem olan dolaylı yoldan bilgi edinme. Sosyal mühendislik için uyarlayacak olursak hedef kişiye istediğiniz şeyi dolaylı yoldan sorun. Mesela annesi ve babasının adı size lazım. Acaba ne yapıp annesinin ve babasının ismini alabilirim?​
Evet burada biraz çaresiz hissettiniz ne desem ne desem diye düşündünüz. İşin aslı dediğim gibi dolaylı yoldan anlatmaktır. Örnek verecek olursak "Benim annemin adı abdulrezzak babamın adı ayşe şu uyuma baksana nasıl bir ailede doğduysam ... Kız cevaplar: haha" Sonra sizde kız yazdıktan hemen sonra " senin annenin babanın adı ne " dedikten sonra en kısa yoldan alırsınız ama tabi belirttiğim üzre o kisiyle samimiyet kurmalısınız ki kızın içinde şüphe olmasın. Sadece anne adı baba adı değil sevdiği renk lazımsa sevdiği renk, dogum tarihi vs. işinize yarayacak bilgiler edinebilrsiniz. Şimdi diyeceksiniz "YA KARDEŞİM NE ANLATIYORSUN SEN BUNLARI 5 YAŞINDA Kİ ÇOCUKTA ALIR!?""​
İşte kopma noktası burada. Hedef kişinin konuşmasına izin vermedim ben, kendimden parça katarak anamın babamın adını vererek,gülerek aslında ben o hedef kişinin psikolojisini çoktan kitledim. Yani ben sana guveniyorum ve samimiyetimiz var sinyali veriyorsunuz. Böylelikle bir çok veriyi lehinize kullanabilirsiniz.​
Gerçek hayatta bir kişinin bilgilerini aldiktan sonra şantaj uygulamak için fake bir hesaptan yazın ve size verdiği özel bilgileri sakın söylemeyin. Sadece ana baba adını ne ıslerle ugrastıgını bu bilgileri edindikten uzun bir süre sonra yazınız ve yazdıktan sonra eger hedef bunları size anlatıyorsa gerçekten güvenini kazanmışsınızdır o halde o kisiden veri toplamaya devam edebilirsiniz. Biraz acımasız ve duygusuz olmak gerekiyor bunu yaparken.Çünkü bir kişinin duygularıyla oynamak ağır vebal gerektirir vicdanınıza dokunur. Eğer duygusuzsanız ne mutlu size sonuc olarak zaten sen o kişiyi keklemek için tanıştınız [ şahsen bana etki etmez arsızın tekiyim HAHAHAH ]​

Sosyal mühendislik yaptıgınız zaman bir hedefin size güvenmesi 1 hafta-1 ay olabilir bu tamamen sizlere baglı bir durum ve bu süreyi kısaltıp, daha hızlı güvenmesi için kendimize sevdirebiliriz. Böylece hem zamandan tasarruf yaparız, hem de önemli bilgiler alabiliriz."Peki kendimizi nasıl sevdireceğiz? " sorusuna maddeler halinde açıklayalım.

Etkili iletişim kurmaya çabalyın

Etkili iletişim her şeyin başıdır. Etkili iletişim olmazsa olmaz bir unsurdur. Hedef kişi ile etki bir iletişim sağlayın. Hedef kişi soru soruyorsa özverili ve güzel görünecek bir şekilde cevaplayın. Hedef kişi ile konuşurken oldukça nazik olun ve sizde ona soru sormaktan çekinmeyin. Böylece etkili bir iletişim yapmış olursunuz.

Kurban ile ortak yönler çözmeye çalışın !

Hedef kişi ile ortak yönünüz olmasa bile ortak yönünüz varmış gibi gösterin. Biyografisinde ilgilendiği bir yazı varsa, "aaaaa bende xx'ten çok hoşlanırım" kelimeler kullanın. Biyografisinde kayda değer bir şey yoksa, sorular sorun "xxxx'ten hoşlanır mısın?" gibi kelimeler kullanın. Abartılmayacak bir şekilde soru sorarsanız daha iyi olucaktır, hedef kişiye de çaktırmamak lazım. Sorduğunuz sorulara "evet, x şeyini çok severim" gibi bir kelime kullanırsa, o kelimenin üstünden muhabbet edin.

Kurbanın huylarını ve görünüşü hakkında güzel sözcüklerde bulunun

Hedef kişi ile muhabbet ederken zaman zaman onu övün,"sen çok iyi bir insansın" veya "saçların çok hoş" gibi cümlelerle onu gözünü boyamaya çalışın. Hedef kişi, sizin onu sevdiğinizi düşünecek ve kendisi de sizi sevmeye başlayacaktır.​

Konu sizler için bilgilendirici olduysa ne mutlu bana arkadaşlar umarım faydalı olur iyi forumlar dilerim herkese.​