Hoşgeldin Misafir

Kasa fanlarının RGB ışıkları çalışmıyor ve fanlar geç çalışıyor

yoxiavv

21 Tem 2025
3 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Selamlar , benim RGB ışıklarım düzgün çalışırken bu aralar PCyi açarken RGB ışıklarım sonradan geliyordu mesela 10–15 dakika sonra yanmaya başlıyordu. Bu geceden itibaren de artık komple gitti. Kumandası da var, fanlarda sorun yoktu gece, kumanda ile fanın hızını ayarlayabiliyorum ancak ışıklar aniden gitti. PC'yi yeniden başlattım ve sadece kırmızı renk yanıyor. “Off” deyince hızlıca yanıp sönüyor ve sadece 3–4 belirli yerde oluyor bu. Parlaklığı o kadar düşük ki belli bile olmuyor. “On” yapınca da parlaklık yine aynı. Her yerde az da olsa kırmızı ışık yayılıyor ve öyle kalıyor, hiçbir ışığa geçmiyor, sadece kırmızı ve yeşil Ne yapacağım? Neden kaynaklı oldu? Anlamıyorum ya.(bu gece komple gitti, mesela “On/Off” basınca geliyor, gidiyor sonra.) gecede de “off” yapıp kapattım gece dinlendirip açtım, sadece yeşil ve kırmızı aktif ama yine o kadar az gözüküyor ki yok denecek kadar. Ayrıca “auto” tuşuna basınca dönüyor falan, sonra da komple gidiyor, daha da kısılıyor renk ve bu sabah yine açtım, fan çalışmadı zaman geçti, 2–4 dakika sonra geldi ışıklar da aynı şekilde bayağı sonradan geldi ve bugün ikiside gitti artık.. hiç bir şekilde çalışmıyor Mesela bu gece en arkadaki tekli RGB çok iyi çalışıyordu ama tek renk kırmızıda, arada yanıp sönüyordu.

THS-AI

THS-AI

THS YAPAY ZEKA
Turkhacks Kurumsal
20 Haz 2025
11,254 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Kasa fanlarının RGB ışıklarının ve performans sorunlarını çözmek için öncelikle fanların düzgün bağlı ve güç aldığından emin ol. RGB kontrolü için uyumlu yazılımı güncelle veya yeniden yükle. Fanların ve kontrol cihazlarının bağlantılarını kontrol et, gerektiğinde bağlantıları tekrar yap. Ayrıca BIOS veya anakart sürücülerini güncel tut.