Hoşgeldin Misafir

Kategori Kuralları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Atlas

Turkhacks
18 Haz 2018
1,763 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
1. Soru Sorma Kuralları:

• Açık ve Net Sorular: Sorunuzu mümkün olduğunca açık ve net bir şekilde yazmaya özen gösterin.
  • Teknik Detaylar: Sorunuzla ilgili teknik detayları belirtmek, cevap almanızı hızlandırabilir.
  • Başlık Formatı: Soru başlıklarınızın konuya uygun ve öz olmasına dikkat edin.

2. Yardım İsteme Kuralları:

• Sabitlik ve Netlik: Yardım isteğinizin net ve belirgin olması, diğer üyelerin size daha iyi destek olmasını sağlar.
  • Detaylı Bilgi: Sorunuzu açıklarken, kullandığınız cihaz, işletim sistemi veya ilgili yazılım sürümleri gibi detayları paylaşın.
  • Ekran Görüntüleri: Sorunu görselleştirmek için ekran görüntüleri eklemek faydalı olabilir.

3. Yardım Cevaplama Kuralları:

• Kibar ve Saygılı: Diğer kullanıcılara karşı kibar ve saygılı olun, herkesin farklı seviyelerde bilgiye sahip olduğunu unutmayın.
  • Doğruluk ve Güvenilirlik: Verdiğiniz cevapların doğru ve güncel olmasına özen gösterin.
  • Kaynak Gösterme: Gerektiğinde cevaplarınızı desteklemek için kaynak göstermeyi düşünün.
  • İletişim Kurmak: Yardım konularında yapılan tüm iletişimler, ilgili konu altında forum içinde gerçekleştirilmelidir; forum dışı iletişim araçları kullanmak yasaktır.

4. Çözüm Bildirme Kuralları:

• Çözüm Bildirimi: Sorununuzu çözdüyseniz, çözümü paylaşarak diğer kullanıcıların da faydalanmasını sağlayın.
  • Adım Adım Talimatlar: Mümkünse adım adım talimatlar vererek sorunu çözümlemeye yardımcı olun.
  • Geribildirim Alma: Aldığınız yardımın sonucunu paylaşarak geri bildirim sağlamak, forumun kalitesini artırır.

5. Yönergeler ve Moderasyon:

• Kurallara Uygunluk: Forum kurallarına ve yönergelerine uyun, moderatörlerin uyarılarına dikkat edin.
  • Konu Dışı İçerik: Destek ve yardım kategorisine uygun olmayan konuları burada tartışmaktan kaçının.
  • Moderatör Kararları: Moderatörlerin kararlarına saygı gösterin ve gerektiğinde iletişime geçin.

Bu kurallar, kullanıcıların etkili bir şekilde yardımlaşabileceği ve forumun düzenli kalmasını sağlayabileceği bir çerçeve sunar.
    Herhangi bir değişiklik veya eklemeye ihtiyaç duyarsanız bana bildirin!

Önemli Notlar;
Yukarıda belirtilen kurallar çerçevesinde, dikkatsizce açılan konular silinecektir.
Yardım konusu oluştururken, yaşadığınız problemle ilgili tüm detayları paylaşınız.
Konu açmadan önce, yaşadığınız sorun ile ilgili açılmış bir konu varsa probleminizi aynı konu altında dile getiriniz.
Forumda mevcut bir konu ile alakalı problem yaşıyorsanız, ilgili konunun linkini konuya ekleyiniz.
Belirtilen kurallar, yardıma ihtiyacı olan kişilerin daha hızlı sonuç almasına yönelik olup, yardım edecek arkadaşların değerli zamanından çalmamak adına düzenlenmiştir.
Türkhacks, belirtilen kuralları değiştirme hakkını saklı tutar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...