Hoşgeldin Misafir

Kayıp Nazi altınları Polonya'da bulundu

şhekerliarnavutciyeri

17 Tem 2022
1,260 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Nazi Almanyası'nın diktatörü Adolf Hitler ve adamları tarafından saklanan Nazi altınlarının yeri bulundu. 1 Eylül'den itibaren çıkarılmaya başlanacak olan altın ve mücevherlerin tam 28 ton olduğu belirtiliyor.

Hitler'in SS taburları tarafından saklanan altınlar, Polonya'nın Minkowskie kentindeki bir sarayın altında, özel çelik sandıklar içinde tespit edildi.

İki̇ ülkeni̇n defi̇neci̇leri̇ aradı​


Araştırmayı yapan Alman-Polonya Vakfı 'Silezya Köprüsü' çalışanları, yüzeyin 3 metre altında 232 milyon İsviçre Frangı değerindeki 10 ton Nazi altınının bulunduğundan ‘neredeyse emin oldukları’ bir çelik kutu keşfetti. 18 ton mücevher ve diğer değerli taşların da aynı bölgede olduğu belirtilirken, toplam değerinin 500 milyon euro'yu aştığı ifade ediliyor.

Kayıp Breslau altınları​


Bu büyük keşfin, kayıp Breslau altınları olduğu sanılıyor. Kutuda, Hitler'in el koyduğu altınların yanı sıra zengin Alman ailelerinin, Ruslar'dan kurtarmak için Nazi'lere teslim ettiği mücevherleri ve çeşitli değerli eşyaları da bulunuyor.

Altınların yeri, çeşitli günlükler, gizli belgeler ve kıdemli bir SS subayının notları sayesinde tespit edildi.

SS subayının notlarında, “Alacakaranlıkta teslim edilen sandıklar ve konteynerler için güvenilir ev olan yerde, bir oluk kazıldı“ ifadesi yer alıyor.

12 Mart 1945 tarihli bir belgeye göre, zamanın Reichbank'ından alınan 48 adet kutunun buraya gömüldüğü belirtiliyor.

Devasa hazinenin tamamının 28 ton olduğu tahmin ediliyor. Daha önce de aynı günlük sayesinde, gizli bir kalenin yeri tam olarak tespit edilmişti.