Hoşgeldin Misafir

Kemal Kılıçdaroğlu: Dezenformasyon yasası bu haliyle geçerse AYM'ye götüreceğiz

salihlili_ezra

8 Haz 2019
860 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
CHP liderinin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:



"Gazeteciler özgürce yazsın istiyoruz, eleştirsinler istiyoruz, demokrasi olsun istiyoruz. İstanbul Sözleşmesi yürürlükte olsun istiyoruz. Her alın terinin değerli olduğunun kabul edilmesini istiyoruz. Herkes kazansın istiyoruz. Parlamento toplumun sorunlarına çözüm üretsin istiyoruz. Bir yerlerden talimat alan parlamento istemiyoruz. Bunları söylüyorum ama büyük sorunlarımız var, farkındayım. Yargıya bakıyorsunuz, adaleti, dağıtmaktan uzak. Yönetime bakıyorsunuz ne yaptığı belli değil. Saraya bakıyorsunuz ayrı havalarda. İniyorsunuz alana halka gidiyorsunuz dünya kadar şikâyet dinliyorsunuz. Yönetimle halk arasında büyük bir uçurum var. Saray ne yaptığını bilmiyor halk ise perişan vaziyette. Çıkış noktası, bütün kardeşlerime söylüyorum herkese açık ve net söylüyorum Türkiye'nin bu bataktan tek bir çıkış noktası ve adı belli, CHP. Söz veriyorum halkıma, her kuruşun hesabını veren bir yönetim gelecek.

"Şimdi kuvvetler ayrılı bitti kuvvetler birliği var!"​


"Pınar Hanım konuştu, yasama- yürütme, yargı. Kuvvetler ayrılığı. Şimdi kuvvetler ayrılı bitti kuvvetler birliği var. Hakimi savcısı her şey ona bağlı. Bir sansür kanunu teklifi getirmişler. Sarayda hazırlanmış altına atıyorlar imzaları. Ne olduğunu da bilmiyorlar. Nasıl bir felaket olduğunun da farkında değiller. Kimse sarayı AK Parti'yi eleştirmesin. herkesin ağzına bant çekelim hiç kimse konuşmasın dünyaya günlük gülistanlık gösterelim millete. Bu millet bunu yutmaz. her şey meydanda her şey görünüyor.

"Basın özgürlüğü ülkeyi sağlıklı yöneten bir yönetimin vazgeçilmez koşuludur"​


"Silivri bu ülkenin tarihinde önemli bir isim olarak kalacaktır. Adaletsizliğin tarihini yazmak isteyenler önce Silivri'ye bakacaklar. Bir ara Nazilerin toplama kampı gibiydi. Ya ülkenin genel kurmay başkanını bile terörist diye içeriye aldılar. O zaman Silivri'ye gittiğimde burası toplama kampı demiştim ben Ankara'ya gelmeden fezlekem gelmişti. Sanıyorlar ki biz bunları söylemeyeceğiz. Ya biz kuvayi milliyeciyiz. Siz bizi hala keşfedemediniz mi? Neyin suç olduğunu bilmiyoruz diyor Pınar Hanım, sizin bilmenize gerek yo k ki onlar biliyorlar doğru yazdığınıza da suç var diyebilirler. Çünkü yargı vesayet altında. Adalet dağıtılamıyor. Basın özgürlüğü ülkeyi sağlıklı yöneten bir yönetimin vazgeçilmez koşuludur. Biz ülkeyi yönettiğimizde medya özgürlüğü olacak , herkes istediğini yazacak. Düşünce özgürlüğüne yasak getirmeye çalışıyorlar. Beyler rahatsız oluyorlar. İstediğiniz kadar rahatsız olun biz inandığımız yolda yürüyeceğiz. Diyorlar ki bu teklif yasalaştığında basın özgürlüğü daha da güçlenecek. Bunu söylüyorlarsa tam aksini yapıyorlardır demektir. Malum sistem değişiyor dediklerinde de parlamento daha güçlü olacak demişlerdi. Bakın, ne gücü var parlamentonun? Bakanlar bile gelmiyor parlamentoya. Bir soru önergesine bile cevap vermiyorlar. Burası sadece 600kişinin aylık aldığı, saraydan gelen kanun teklifleri neyse el kaldırıp indiren 19 Mayıs hareketlerin yapıldı8ğı muhalefetin de inadına muhalefet ettiği yanlış bir şekilde dile getirdiği bir kuruma dönüştü burası. Başkan var ama o da vesayet altında. Bana AK Parti grubundan bir milletvekilinin veya MHP'den çıkıp da kendi ilinde şu sorun var dediğini duydunuz mu? Duyamazsınız! Gazetecilerden korkmayın dedi pınar Hanım, İyi bir yönetim dürüst bir kişi gazeteciden korkmaz. kim korkan gazeteciden? Malı götüren.

"Dezenformasyon yasası bu haliyle geçerse AYM'ye götüreceğiz"​


Anayasa'da der ki basın hürdür sansür edilemez. Ama getirilen düzenleme sansür uygulaması .Bu teklif bu şekliyle yasalaşırsa parlamentoda da mücadele edeceğiz, parlamento dışına çıktığında da alacağız Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz, iyi bir gerekçeyle bunun demokrasiye aykırı olduğunu, düşünceyi ifade özgürlüğüne aykırı olduğunu, yürütme organının denetlenmesine engel olduğunu, dolayısıyla yürütme organının yolsuzluklarının kamuoyu tarafından bilinmesi için basının özgür olması gerektiğini detaylarıyla ifade edeceğiz.

"(Pınar Gültekin davası kararına tepki) Kadınlara yönelik yapılan bütün haksızlıkların karşısında beraber olmak zorundayız. Bu mücadeleyi yapacağız.

"

Ayrıntılar gelecek…