Hoşgeldin Misafir

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Tanıtımı

NasyoneL

NasyoneL

Karanlık Özgürlüktür
25 Ağu 2017
25,060 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
TARİHÇE​

Türkiye’nin en genç üniversitelerinden biri olan Kilis 7 Aralık Üniversitesi, 1987 yılında Kilis Meslek Yüksekokulu ile eğitim faaliyetlerine başlamıştır. Üniversitemiz 29 Mayıs 2007 tarih ve 26536 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 5662 no.lu kanunla kurulmuştur.​
Kilis 7 Aralık Üniversitesi Fen-Edebiyat, Eğitim, İktisadi ve İdari Bilimler ile Mühendislik-Mimarlık Fakültelerinden oluşan 4 fakülte,​
Yusuf Şerefoğlu Sağlık Yüksekokulu ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu olmak üzere 2 yüksekokul,​
Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu olmak üzere 2 meslek yüksekokulu,​
Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüsü olmak üzere lisansüstü eğitimin verildiği 2 enstitü ve araştırma-uygulama merkezleri ile gelişmekte olan bir eğitim kurumudur.​
Merkez Yerleşke ve Karataş Yerleşkesi olmak üzere 2 yerleşkede faaliyetlerine devam eden üniversitemiz, lisans ve yüksek lisans düzeyinde yaklaşık 5.000 öğrencinin eğitim gördüğü; 219 akademik, 137 idari personelin görev aldığı genç, dinamik kadrosu ile eğitim ve öğretimini devam ettirmektedir.​
2010-2011 eğitim-öğretim yılı itibariyle üniversitemizde 22 yabancı uyruklu öğrenci eğitim görmektedir.​

Misyonumuz:​

İnsan odaklı eğitim, araştırma ve kamu yararı faaliyetleriyle nitelikli bireyler yetiştirerek bölgenin ve ülkenin sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlamak.​
Vizyonumuz:​
Bir sınır ilinde bulunması nedeni ile gerek Türkiye’ye ve gerekse komşu ülkelere yönelik eğitim, araştırma ve sağlık alanında ihtiyaç duyulan hizmetleri sunmaktır.​
Değerlerimiz:​

Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlılık,​
Bilimsellik,​
Objektiflik,​
Yaratıcı düşünme ve eleştiriye açık olma,​
Ulusal ve evrensel değerlere bağlılık,​
Katılımcılık ve paylaşımcılık,​
Şeffaflık,​
Adalet ve özgürlükten yana olma,​
Yaşam boyu öğrenme,​
Kaynakları etkin kullanma,​
Toplumsal, kültürel, çevresel ve sanatsal duyarlılık,​
Sürekli ilerlemeyi ve yeniliği teşvik etme,​
İnsan haklarına ve düşünce farklılıklarına saygı,​
Stratejik yönetim anlayışını benimseme ve uygulama,​
İşbirliği, dayanışma ve paylaşma,​
Emeğe saygı gösterme ve başarıyı takdir etme,​
Liyakate değer verme biçiminde sıralanabilir.​

Merkez Kampüs​

Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi​
  Fen Edebiyat Fakültesi​
  Meslek Yüksekokulu​
  Fen Bilimleri Enstitüsü​

Sosyal Bilimler Enstitüsü​
  Kütüphane​
  Kapalı Spor Salonu​
  Merkezi Derslik​
  Sosyal Kültürel Merkez ​
 Kilis Evi​
 Rektörlük​

Daire Başkanlıkları ​

Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı​
  Personel Daire Başkanlığı​
  Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı​
  Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı​
  Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı​
  Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı​
  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı​
 İdari ve Mali İşler Daire Başkanı​

​

Rektör'ün Mesajı Ülkemizin Aydınlık Geleceği Olan Sevgili Gençler,​
Bilim; insanlığın mutluluğa ve umuda açılan kapılarından biridir. Bilimsel düşünce ve gelişme arzusu üzerine bina edilen bir bakış açısı, verimli ve anlamlı bir yaşam sürmemize katkıda bulunur. Bilimsel düşünceden yoksun toplumların yok olma tehlikesi ile karşı karşıya gelmeleri muhtemeldir. Ülkemizin gençlerine bilimsel gelişimlerinde katkıda bulunurken Cumhuriyetimizin kurcusu Atatürk’ün “Cumhuriyetimize vereceğimiz en büyük armağan, gençlerin eğitilmesi olacaktır.” sözü yolumuzu aydınlatan temel değerimizdir.​
Üniversiteler, modern dünyanın en etkili gücü olan bilginin üretildiği ve paylaşıldığı kurumlardır. Kilis 7 Aralık Üniversitesi olarak gençlerimizin çağdaş, nitelikli, üretken bireyler olarak yetişmesini sağlamak gibi kutlu ve onurlu bir görevin sorumluluğunu üzerimizde taşıdığımızın bilincindeyiz. Genç bir üniversite olmanın verdiği heves ve enerji ile ülkemize ve evrensel bilime katkıda bulunabilmenin çabası ve heyecanı içerisindeyiz. Bu enerji ve heyecanla kısa bir sürede üniversitemizin fiziksel, sosyal ve kültürel şartlarında ciddi gelişmeler sağladık. Karşılaşacağımız tüm zorluklara rağmen yılmadan, umutsuzluğa düşmeden aydınlık yolumuzda azim ve gayretle yürümeye devam edeceğiz. ​

Kilis 7 Aralık Üniversitesi’ni bölgemizin son yıllarda yakaladığı önemli fırsatlardan biri olarak görmekteyim. Tarih boyunca birçok güçlü medeniyetin yaşadığı Anadolu’nun; Ortadoğu’ya açılan kapısı Kilis, zengin kültürlerin özelliklerini kendi bünyesinde buluşturma potansiyeline sahip bir serhat şehridir. Üniversitemizin bu bağlamda komşu ülkelerin üniversiteleri ile işbirliği içinde dil, kültür, tarih, medeniyet ve ticaret gibi alanlarda, ortak çalışmalara imza atmaktadır.​
Gelecekte milletimizin varlığını sürdürebilmesi, devletimizin sürekliliğinin sağlanması için iyi eğitilmiş insan kaynaklarını oluşturmak zorundayız. Bu bağlamda üniversitemize gelen öğrencilerimizin en iyi şekilde yetiştirilmesi temel gayemizdir.​
Üniversitemiz; barış ve hoşgörünün bilimsel gelişmeye ışık tuttuğunun bilincinde olarak, akademik-idari personelimizin ve sevgili öğrencilerimizin destekleriyle başarısını arttıracaktır. Gelecekte artan bir ivme ile Türk yükseköğretimine katkısını sürdürecek, belirlenen hedeflere saygı ve anlayış temelinde ulaşacaktır. Yetiştirdiği akademisyen ve öğrencileriyle toplumsal gelişmeye öncülük edecek, mensubu olmakla gurur duyulan bir üniversite olacaktır.​
Ufkumuzun, tüm sınırları aşacak kudrette olması dileğiyle…​

REKTÖR ​
YARDIMCILARI​

​

Rektör Yardımcısı​
Prof. Dr. Osman TÜRER​

​

Rektör Yardımcısı​
Prof. Dr. Bilal ACEMİOĞLU​

DOĞAL ÜYELER​
SENATO​

Prof.Dr. İsmail GÜVENÇ Rektör Prof.Dr. Osman TÜRER Rektör Yardımcısı/Muallim Rıfat Eğitim Fak. Dekanı Prof. Dr. Bilal ACEMİOĞLU Rektör Yardımcısı/ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan V. Prof.Dr. Abdulkadir YILDIZ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. İsmail GÜVENÇ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekan V. Yrd. Doç. Dr. Abdullah SOYSAL​
Genel Sekreter / Raportör​
Prof. Dr. Ahmet ÇAKIR Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan ŞENER Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Birol ERKAN Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr.Gülcihan GÜZELDAĞ Yusuf Şerefoğlu Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet DEMİR Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü SEÇİLMİŞ ÜYELER Doç. Dr. H. Mustafa PAKSOY İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa YAZICI Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yunus ÖZTÜRK Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ökkeş KESİCİ Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi​

YÖNETİM KURULU​

Prof.Dr. İsmail GÜVENÇ Rektör Prof.Dr. Osman TÜRER Rektör Yardımcısı / Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal ACEMİOĞLU Rektör Yardımcısı / İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan V. Prof.Dr. Abdulkadir YILDIZ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. İsmail GÜVENÇ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekan V. Yrd. Doç. Dr. Abdullah SOYSAL​
Genel Sekreter / Raportör​