Hoşgeldin Misafir

Laiklik İlkesi Nedir, Özellikleri Neler?

ruguaglowarez

Yekaterinburg
15 Ocak 2019
1,554 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Tez değil gerçek kanıtlarla ve delillerle evet benlikten Cenab-ı Allah’a sığınırım bu acizdir doğrudur da konumuzla ne alakası var onu anlayamadım :)

Konuların ve düşüncelerini iyi araştırmadan okumadan elekten geçirmeden inatla gerçek kanıtlarla delillerle diyorsun vb. büyük islam alimi Gazali bir oku araştır Avrupalı filozofların dünyanın tepsi gibi düz olduğunu iddia ettikleri dönemde ilim ve felsefelerinin yanlış olduğunu ispat ederek, dünyanın yuvarlak olduğunu açıkladı.

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Özgür Filistin 🇵🇸 Free Palestine
Dünyalı
13 Ocak 2024
2,882 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Konuların ve düşüncelerini iyi araştırmadan okumadan elekten geçirmeden inatla gerçek kanıtlarla delillerle diyorsun vb. büyük islam alimi Gazali bir oku araştır Avrupalı filozofların dünyanın tepsi gibi düz olduğunu iddia ettikleri dönemde ilim ve felsefelerinin yanlış olduğunu ispat ederek, dünyanın yuvarlak olduğunu açıkladı.
Hocam imam gazzali hazretlerinin kitaplarının orjinallerini değiştirdiler o zaman da anlatmaya çalıştım fakat sanırım anlatamadım Erzurumlu İbrahim Hakkı hazretlerinin de kitaplarını değiştirdiler imam Gazali gibi büyük bir alim dünya küredir diyemez çünkü ehli sünnet itikadı konusudur yani kuraldır bütün müçtehit alimler bu konuda ittifak etmişler ve Cenab-ı Allah’ın hükmüdür onun kanunudur demişler bu sebeple imam Gazali hazretleri böyle bir şey diyemez

ruguaglowarez

Yekaterinburg
15 Ocak 2019
1,554 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Hocam imam gazzali hazretlerinin kitaplarının orjinallerini değiştirdiler o zaman da anlatmaya çalıştım fakat sanırım anlatamadım Erzurumlu İbrahim Hakkı hazretlerinin de kitaplarını değiştirdiler imam Gazali gibi büyük bir alim dünya küredir diyemez çünkü ehli sünnet itikadı konusudur yani kuraldır bütün müçtehit alimler bu konuda ittifak etmişler ve Cenab-ı Allah’ın hükmüdür onun kanunudur demişler bu sebeple imam Gazali hazretleri böyle bir şey diyemez
Resûlüllah Aleyhisselam günleri iyice uzun olmayan yerden çıkacak olan Deccalı haber verirken, Deccalın bir günü sizin bir seneniz kadar uzun olacaktır. Sonraki günleri de beri geldikçe kısalacaktır, buyurduğunda sormuşlar:

Ya Resûlâllah, bir günü bizim bir senemiz kadar uzun olacağını bildirdiğiniz o günde namazlar nasıl kılınacaktır?

Şöyle cevap vermiştir: Takdir olunarak! Yani uzun günün saatleri takdir edilerek. Hesaplanarak. (Müslim, Kitabu'l-Fiten ve Eşrâtu's-Sâat, 20)

Bu hadis-i şerif dünyanın yuvarlak olduğunu göstermektedir.

El-Âsâru’l-Bâkiye: Bîrûnî’nin kronoloji, tarih, takvim, kültür ve astronomi ile ilgili eseridir. Farsça, Arapça ve Türkçeyi mükemmel şekilde bilen 973-1048 yıllarında yaşayan El Biruni eserinde dünyanın küre şeklinde ve etrafında döndüğünü söylemiş ve yer kürenin eğikliğini bugünkü hesaplamalara en yakın şekilde Hesaplamış İslam Bilginidir.

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Dünyalı
13 Ocak 2024
2,882 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Neyse anlaşılan cevap vermeyeceksin @maheks ben senin yerine cevap vereyim :)

Şekeri çaya katmazsan ——> şekersiz çay olur

Tuzu çorbaya katmazsan—> tuzsuz çorba olur

Dini devlete katmazsan ——> Dinsiz devlet olur

şimdi laiklik dediğiniz düşünce türü madem tüm dinlere Saygı gösteriyor neden biz sürekli sorun yaşıyoruz?

Kuran’i Kerim’de 2000 küsür ayette Cenab-ı Allah laiklikten bahesiyor sana anlatmaya kalksam 3 gün veya daha fazla sürer kestirmeden söyleyeyim

VAllahi ebu cehil de böyle istiyordu din olsun ama işimize karışmasın namaz olsun ama haram yiyelim sen peygamber ol ama bizde kral olalım daha da yazabilirim

tabi bu sizin düşünceniz bir şey demem ancak laikliği savunan müslüman akıllı değil veya İslamı anlamamıştır naçizane söylemek isterim :)

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Dünyalı
13 Ocak 2024
2,882 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Resûlüllah Aleyhisselam günleri iyice uzun olmayan yerden çıkacak olan Deccalı haber verirken, Deccalın bir günü sizin bir seneniz kadar uzun olacaktır. Sonraki günleri de beri geldikçe kısalacaktır, buyurduğunda sormuşlar:

Ya Resûlâllah, bir günü bizim bir senemiz kadar uzun olacağını bildirdiğiniz o günde namazlar nasıl kılınacaktır?

Şöyle cevap vermiştir: Takdir olunarak! Yani uzun günün saatleri takdir edilerek. Hesaplanarak. (Müslim, Kitabu'l-Fiten ve Eşrâtu's-Sâat, 20)

El-Âsâru’l-Bâkiye: Bîrûnî’nin kronoloji, tarih, takvim, kültür ve astronomi ile ilgili eseridir. Farsça, Arapça ve Türkçeyi mükemmel şekilde bilen 973-1048 yıllarında yaşayan El Biruni eserinde dünyanın küre şeklinde ve etrafında döndüğünü söylemiş ve yer kürenin eğikliğini bugünkü hesaplamalara en yakın şekilde Hesaplamış İslam Bilginidir.
Lütfen hadisi şerif bölümünde

Şu konuya

ve şu konuya göz atın inşaAllah

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Dünyalı
13 Ocak 2024
2,882 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:

Bu hadisi şerif ile ilgili de bilgi vereyim bu ahir zaman alametleri için efendimizin buyuruğu hadisi şeriftir biruni de dünyanın küre değil düz olduğunu söylemiştir ama maalesef cizvit rahipleri onun sözlerini alıp küre diye millete yutturdular 1500 lü yıllara kadar kimse dünya küredir demedi herkes ittifak halindeydi o zamlarda gemiler vardı o zaman da gemi deneyi vardı ama kimse küre demedi neyse bu konu başka bir konu düz dünya konusu için konuya yazın ben cevap vermeye çalışayım inşaAllah

lionvan

29 Ara 2021
358 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Nasıl ki islam bir yönetim biçimi ise laiklikte bir yönetim biçimidir Müslümanların İslamdan başka bir yönetim tercihi olamaz Kuran ve Sünnettin dışına çıkan bir müslüman dinden çıkar Laikliğe gelince laiklik bugün avrupa da bir takım yasa kanun ve yönetim biçimleri içeren kafirlerin tercih etmiş olduğu bir yönetim biçimidir kendi kanunlarını kendileri oluşturur ve buna göre yaşamlarına hayatlarına yön verirler

maheks

maheks

Biz yakarsak söndüremezler
Berlin
8 Eki 2022
1,888 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Neyse anlaşılan cevap vermeyeceksin @maheks ben senin yerine cevap vereyim :)

Şekeri çaya katmazsan ——> şekersiz çay olur

Tuzu çorbaya katmazsan—> tuzsuz çorba olur

Dini devlete katmazsan ——> Dinsiz devlet olur

şimdi laiklik dediğiniz düşünce türü madem tüm dinlere Saygı gösteriyor neden biz sürekli sorun yaşıyoruz?

Kuran’i Kerim’de 2000 küsür ayette Cenab-ı Allah laiklikten bahesiyor sana anlatmaya kalksam 3 gün veya daha fazla sürer kestirmeden söyleyeyim

VAllahi ebu cehil de böyle istiyordu din olsun ama işimize karışmasın namaz olsun ama haram yiyelim sen peygamber ol ama bizde kral olalım daha da yazabilirim

tabi bu sizin düşünceniz bir şey demem ancak laikliği savunan müslüman akıllı değil veya İslamı anlamamıştır naçizane söylemek isterim :)
Ben elhamdülillah müslümanımda aklımda yerinde. Konuda farkındaysanız laikliği anlattım herhangi birşeyi savunmadım en ufak bir konuda ikiye bölmeyelim mevzuları isterseniz.

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Dünyalı
13 Ocak 2024
2,882 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Ben elhamdülillah müslümanımda aklımda yerinde. Konuda farkındaysanız laikliği anlattım herhangi birşeyi savunmadım en ufak bir konuda ikiye bölmeyelim mevzuları isterseniz.
Hocam konuyu ikiye bölmedim ki sen laikliği savunan bir yazı yazmışsın laikliği anlatmak böyle mi olur mübarek :) ayrıca lafım sana değildi hocam genelleme yaptım laikliği savunanlara hitafen :)

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Dünyalı
13 Ocak 2024
2,882 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Sağlıklı beslenmiş oluruz :D
Yanlnız tuz çok kıymetli hocam şeker de öyle tabi ki sofra tuzundan ve yapay şekerden bahsetmiyorum kaya tuzu veya himalaya tuzu ve pancar şekerinden bahsediyorum ki tuzun girdiği vücutta kanserli hücreler yaşayamaz anektod :)))

Dr Leland Townsend

6 Eyl 2017
16,490 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Yanlnız tuz çok kıymetli hocam şeker de öyle tabi ki sofra tuzundan ve yapay şekerden bahsetmiyorum kaya tuzu veya himalaya tuzu ve pancar şekerinden bahsediyorum ki tuzun girdiği vücutta kanserli hücreler yaşayamaz anektod :)))
Sodyumu maden suyu ve diğer besinlerden alarak tuz tüketmemeye gayret ediyorum. Şeker ise hangi türü olursa olsun mümkün olduğunca az kullanılmalı ben de elimden geldiğince tüketmiyorum.

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Dünyalı
13 Ocak 2024
2,882 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Sodyumu maden suyu ve diğer besinlerden alarak tuz tüketmemeye gayret ediyorum. Şeker ise hangi türü olursa olsun mümkün olduğunca az kullanılmalı ben de elimden geldiğince tüketmiyorum.
Hocam Çankırı kaya tuzunu veya Himalaya tuzunu kullanın bir çok profesör çıkıp açıklama yaptı rafine tuzları değil kaya tuzu veya Himalaya tuzunu kullanın tansiyonu yükseltmez vücutta ki tüm mikrop bakteri ve kanserli hücreleri öldürür ve 81 tane vücut için çok önemli olan mineralleri barındırır vücudu alkali hale getirmenin bir yolu da bu tuzları ve karbonatı su ile karıştırarak içilmesidir :)

Dr Leland Townsend

6 Eyl 2017
16,490 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Hocam Çankırı kaya tuzunu veya Himalaya tuzunu kullanın bir çok profesör çıkıp açıklama yaptı rafine tuzları değil kaya tuzu veya Himalaya tuzunu kullanın tansiyonu yükseltmez vücutta ki tüm mikrop bakteri ve kanserli hücreleri öldürür ve 81 tane vücut için çok önemli olan mineralleri barındırır vücudu alkali hale getirmenin bir yolu da bu tuzları ve karbonatı su ile karıştırarak içilmesidir :)
Himalaya tuzunu kuşlarıma yediriyorum ama tadına bakmadım :D

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Dünyalı
13 Ocak 2024
2,882 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Himalaya tuzunu kuşlarıma yediriyorum ama tadına bakmadım :D
Hocam belki bilirsiniz küçük baş hayvanlarımıza yalakta kaya tuzu yalatırız benim dedelerim ailem çiftçidir o tuzları yalarlar ama tansiyon veya hastalık olmaz ve etleri Çok daha lezzetli ve sağlıklı olur çünkü tuz vücuda girince marazlı olan bölgelerde ki ifrazatı dışarı atar hatta tuz alamayan hayvanlar ile tuz alan hayvanları karşılaştırmışlar tuz alan hayvanların hem sağlığı hemde lezzetleri çok çok yüksek çıkmıştır :)

AFCA

AFCA

Bilen İzahını Yapar Bilmeyende Mizahını
USA Long Island
29 Eyl 2022
1,166 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
eline sağlık