Hoşgeldin Misafir

Laiklik Nedir, Şeriat Nedir?

ZeroPulse

Bishkek
1 Ara 2018
1,140 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Merhabalar Ben @ZeroPulse Lojistik grup adına paylaşılan Laiklik Nedir, Şeriat Nedir? makalesinde sizi görmekten mutluyum.

Bu yazımızda, laiklik ve şeriat kavramlarını ele alarak, bu iki farklı sistemin temel özelliklerini, farklılıklarını ve toplumsal etkilerini inceleyeceğiz. Bu konu, tarih boyunca çeşitli tartışmaları beraberinde getirmiş ve önemini her zaman korumuştur. Haydi, detaylara birlikte bakalım.

Laiklik Nedir?

Laiklik, devletin din ve inancın etkisinden bağımsız olması anlamına gelir. Bu sistemde, devlet ve din işleri ayrı tutulur. Her birey, kendi inancını yaşama ve ifade etme konusunda özgürdür. Laiklik, demokrasi ve bireysel hakları destekler. Aynı zamanda farklı din ve mezheplerin bir arada barış içinde yaşaması için bir zemin oluşturur.

Laikliğin önemli özellikleri şunlardır:
  • Din ve devlet işleri birbirinden ayrıdır.
  • Hiçbir din, devlete özel bir öncelik tanımaz.
  • Tüm bireyler din ve inanç özgürlüğüne sahiptir.
Laik sistemlerde, çoğulukla anayasalar ve yasalar dünyevi temellere dayanır. Bu, hukukun herkes için eşit şekilde işlemesini ve ayrımcılık yapılmamasını sağlar. Ayrıca laiklik, bilimsel gelişmenin önünü açar ve toplumu modernleşmeye teşik eder. Bu yönüyle laiklik, sadece bireysel özgürlükleri değil, toplumsal ilerlemeyi de destekler.

Şeriat Nedir?

Şeriat, İslam dinine dayalı bir hukuk sistemidir. Kur'an ve Hz. Muhammed'in sözleri (Hadisler) şeriati oluşturan temel kaynaklardır. Şeriat, bireysel ve toplumsal yaşamı yönetmek için kurallar ve prensipler sunar. Bu kurallar; ibadet, ahlak, aile yaşamı, ticaret ve ceza hukuku gibi birçok alanı kapsar.

Şeriatın öne çıkan özellikleri şunlardır:
  • Dini kurallara dayanır.
  • Hukuk sistemi, dünyevi ve uhrevi boyutları birleştirir.
  • Kuralların yorumu, fakihler ve âlimler tarafından yapılır.
Ancak şeriat, tarih boyunca farklı yorumlarla uygulanmıştır. Mezheplerin farklılığı ve tarihsel gelişim, şeriatın uygulanmasında çeşitlilik yaratmıştır. Bazı ülkelerde şeriat, tamamen dini kurallara dayanan bir hukuk sistemi olarak uygulanırken; bazı ülkelerde ise seküler kanunlarla harmanlanarak modernize edilmiştir.

Laiklik ve Şeriat Arasındaki Farklar

1. Temel Dayanaklar:
    • Laiklik, hukuk ve yönetimde dini referanslardan uzak, dünyevi bir yaklaşım benimser.
    • Şeriat ise dini metinlere ve ilahi kurallara dayanır.
  2. Bireysel Özgürlük:
    • Laiklik, bireyin inanç özgürlüğünü öne çıkarır ve tüm dinlere eşit mesafede durur.
    • Şeriat, İslam kurallarının topluma uygulanmasını amaçlar.
  3. Hukuki Sistem:
    • Laik hukuk, insan aklı ve bilimsel gelişmelere dayanarak şekillenir.
    • Şeriat hukuku, dini metinlerin yorumu üzerine inşa edilir.
  4. Toplumdaki Etkiler:
    • Laik sistemler, farklı inanca sahip bireylerin bir arada yaşamasını kolaylaştırır ve toplumsal barışı destekler.
    • Şeriat sistemleri ise genellikle tek bir dini ön planda tutarak toplumu şekillendirir, bu da farklı inanç grupları için zorluklar yaratabilir.
Bu farklılıklar, laiklik ve şeriatın toplumsal yapı üzerindeki etkilerini belirler. Her iki sistem de kendi içinde farklı avantajlar ve tartışma alanları sunar. Günümüzde bu iki sistemin bir arada bulunduğu hibrit modeller de bazı ülkelerde uygulanmaktadır. Bu modeller, din ve devlet işlerinin dengelenmesini amaçlamaktadır.

Bu yazıda, Laiklik Nedir, Şeriat Nedir? gibi konuları özetledim.
Umarım faydalı olmuştur. Konuyla ilgili sorularınızı ya da deneyimlerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz!

LOJİSTİK TİM SUNDU

btn1pyf.png

cosmos81

11 Eki 2023
308 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Hz ALİ ye sordular devletin dini varmıdır diye Hz ALİ nin cevabı devletin dini adalettir.bana şeriatla yönetilen bir ülke söyleyin insanlarının kafir dedikleri ülkelere iltica veye göç sebebiyle yerleşmeyen.Peygamber torunlarını şehit eden muaviye oğlu yezidin ve sonrasındaki hilafetlerin uyguladığı şeriatmı yoksa kuran şeriatımı hangisi.kuran şeriatını layıkıyla uygulayan Hz Muhammed ve ehlibeytidir.sonrakiler kendi uydurdukları şeriatla yönetmişlerdir.

nournika

5 Tem 2023
939 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Merhabalar Ben @ZeroPulse Lojistik grup adına paylaşılan Laiklik Nedir, Şeriat Nedir? makalesinde sizi görmekten mutluyum.

Bu yazımızda, laiklik ve şeriat kavramlarını ele alarak, bu iki farklı sistemin temel özelliklerini, farklılıklarını ve toplumsal etkilerini inceleyeceğiz. Bu konu, tarih boyunca çeşitli tartışmaları beraberinde getirmiş ve önemini her zaman korumuştur. Haydi, detaylara birlikte bakalım.

Laiklik Nedir?

Laiklik, devletin din ve inancın etkisinden bağımsız olması anlamına gelir. Bu sistemde, devlet ve din işleri ayrı tutulur. Her birey, kendi inancını yaşama ve ifade etme konusunda özgürdür. Laiklik, demokrasi ve bireysel hakları destekler. Aynı zamanda farklı din ve mezheplerin bir arada barış içinde yaşaması için bir zemin oluşturur.

Laikliğin önemli özellikleri şunlardır:
  • Din ve devlet işleri birbirinden ayrıdır.
  • Hiçbir din, devlete özel bir öncelik tanımaz.
  • Tüm bireyler din ve inanç özgürlüğüne sahiptir.
Laik sistemlerde, çoğulukla anayasalar ve yasalar dünyevi temellere dayanır. Bu, hukukun herkes için eşit şekilde işlemesini ve ayrımcılık yapılmamasını sağlar. Ayrıca laiklik, bilimsel gelişmenin önünü açar ve toplumu modernleşmeye teşik eder. Bu yönüyle laiklik, sadece bireysel özgürlükleri değil, toplumsal ilerlemeyi de destekler.

Şeriat Nedir?

Şeriat, İslam dinine dayalı bir hukuk sistemidir. Kur'an ve Hz. Muhammed'in sözleri (Hadisler) şeriati oluşturan temel kaynaklardır. Şeriat, bireysel ve toplumsal yaşamı yönetmek için kurallar ve prensipler sunar. Bu kurallar; ibadet, ahlak, aile yaşamı, ticaret ve ceza hukuku gibi birçok alanı kapsar.

Şeriatın öne çıkan özellikleri şunlardır:
  • Dini kurallara dayanır.
  • Hukuk sistemi, dünyevi ve uhrevi boyutları birleştirir.
  • Kuralların yorumu, fakihler ve âlimler tarafından yapılır.
Ancak şeriat, tarih boyunca farklı yorumlarla uygulanmıştır. Mezheplerin farklılığı ve tarihsel gelişim, şeriatın uygulanmasında çeşitlilik yaratmıştır. Bazı ülkelerde şeriat, tamamen dini kurallara dayanan bir hukuk sistemi olarak uygulanırken; bazı ülkelerde ise seküler kanunlarla harmanlanarak modernize edilmiştir.

Laiklik ve Şeriat Arasındaki Farklar
  1. Temel Dayanaklar:
    • Laiklik, hukuk ve yönetimde dini referanslardan uzak, dünyevi bir yaklaşım benimser.
    • Şeriat ise dini metinlere ve ilahi kurallara dayanır.
  2. Bireysel Özgürlük:
    • Laiklik, bireyin inanç özgürlüğünü öne çıkarır ve tüm dinlere eşit mesafede durur.
    • Şeriat, İslam kurallarının topluma uygulanmasını amaçlar.
  3. Hukuki Sistem:
    • Laik hukuk, insan aklı ve bilimsel gelişmelere dayanarak şekillenir.
    • Şeriat hukuku, dini metinlerin yorumu üzerine inşa edilir.
  4. Toplumdaki Etkiler:
    • Laik sistemler, farklı inanca sahip bireylerin bir arada yaşamasını kolaylaştırır ve toplumsal barışı destekler.
    • Şeriat sistemleri ise genellikle tek bir dini ön planda tutarak toplumu şekillendirir, bu da farklı inanç grupları için zorluklar yaratabilir.
Bu farklılıklar, laiklik ve şeriatın toplumsal yapı üzerindeki etkilerini belirler. Her iki sistem de kendi içinde farklı avantajlar ve tartışma alanları sunar. Günümüzde bu iki sistemin bir arada bulunduğu hibrit modeller de bazı ülkelerde uygulanmaktadır. Bu modeller, din ve devlet işlerinin dengelenmesini amaçlamaktadır.

Bu yazıda, Laiklik Nedir, Şeriat Nedir? gibi konuları özetledim.
Umarım faydalı olmuştur. Konuyla ilgili sorularınızı ya da deneyimlerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz!

LOJİSTİK TİM SUNDU

btn1pyf.png
Bir ülke neden şeriatla yaşayamaz okudukça anlıyoruz zaten ve 1 defa şeriatı tercih etmesi halinde, geri dönülemeyecek şekilde başına neler gelir onu coğrafyaya bakarak görüyoruz.
İslamcılar 50 yıldır propaganda yapıyorlardı, gördük gerçek şeriatın ne olup olmadığını..
Suriyeliler geldi anladık şeriat neymiş. Cumhuriyet Hukukunu kötü göstermek için suçlulara ceza vermiyorlar 20 yıldır ve sürekli af çıkarıyorlar. Cumhuriyette adalet yok diyelim diye kasıtlı planlı şekilde uygulandı bunlar. Fakat biz TÜRK Milleti olarak her şeyin farkında bir şekilde devam ediyoruz.

"gerçek islam bu değil"
"gerçek din bu değil"
"gerçek şeriat bu değil"

Bu sözleri söyleyenlerin asıl niyetlerini gördük mesela son 25 yılda nasıl bir benlikteler bunu gördük. 6 yaşındaki (Aişe) isimli sübyan çocukla muhammed peygamberimiz evlendi, onunla zifafa girdi(seks yaptı) biz de evlenebiliriz sünnettir gibi sözleri bile duyuyoruz. Ben uydurmuyorum bunu arkadaşlar, twitter'da biraz gezinin alt yorumlarda neler var neler inanamazsınız.

Bunların ahlakı yok, gerçekten bunların ahlakı sadece kitap kapağıyla sınırlı. Bunlar dini güzel ahlak zannediyor ya :) öğretilerle hiçbir ilgileri yok, müslüman olmayı güzel ahlaklı olmak zannediyorlar. Çok yazık çok acıyorum ben bu insanlara.

Son olarak;
Ölmesine rağmen ülkeyi tek başına yönetmeye devam eden Mustafa Kemal ATATÜRK paşamızı minnet ve özlemle anıyorum.

ZeroPulse

Bishkek
1 Ara 2018
1,140 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Şeriat gelecek inşallah
Öncelikle belirtmek istiyorum ki herkesin düşüncesi kendisi için doğrudur; buna saygı duyuyorum. Ancak fikirlerimi paylaşmak istedim.

Gelecek olan şey gerçekten adaletse, buna mevcut kanunlarımız ve vicdanlarımız da yeterli olmalıdır. Ancak geçmişte kalmış düzenleri diriltmeye çalışmak, geçmişte yaşamayı kabul etmek anlamına gelir. Biz, geçmişin karanlıklarına değil, geleceğin aydınlığına doğru ilerlemeliyiz.

Evet, günümüzde kanunlarımız ve vicdanlarımız zayıflamış olabilir. Ama bu sorunlar cezalarla değil, zihniyet değişimiyle çözülebilir.

ZeroPulse

Bishkek
1 Ara 2018
1,140 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Bir ülke neden şeriatla yaşayamaz okudukça anlıyoruz zaten ve 1 defa şeriatı tercih etmesi halinde, geri dönülemeyecek şekilde başına neler gelir onu coğrafyaya bakarak görüyoruz.
İslamcılar 50 yıldır propaganda yapıyorlardı, gördük gerçek şeriatın ne olup olmadığını..
Suriyeliler geldi anladık şeriat neymiş. Cumhuriyet Hukukunu kötü göstermek için suçlulara ceza vermiyorlar 20 yıldır ve sürekli af çıkarıyorlar. Cumhuriyette adalet yok diyelim diye kasıtlı planlı şekilde uygulandı bunlar. Fakat biz TÜRK Milleti olarak her şeyin farkında bir şekilde devam ediyoruz.

"gerçek islam bu değil"
"gerçek din bu değil"
"gerçek şeriat bu değil"

Bu sözleri söyleyenlerin asıl niyetlerini gördük mesela son 25 yılda nasıl bir benlikteler bunu gördük. 6 yaşındaki (Aişe) isimli sübyan çocukla muhammed peygamberimiz evlendi, onunla zifafa girdi(seks yaptı) biz de evlenebiliriz sünnettir gibi sözleri bile duyuyoruz. Ben uydurmuyorum bunu arkadaşlar, twitter'da biraz gezinin alt yorumlarda neler var neler inanamazsınız.

Bunların ahlakı yok, gerçekten bunların ahlakı sadece kitap kapağıyla sınırlı. Bunlar dini güzel ahlak zannediyor ya :) öğretilerle hiçbir ilgileri yok, müslüman olmayı güzel ahlaklı olmak zannediyorlar. Çok yazık çok acıyorum ben bu insanlara.

Son olarak;
Ölmesine rağmen ülkeyi tek başına yönetmeye devam eden Mustafa Kemal ATATÜRK paşamızı minnet ve özlemle anıyorum.
Şeriatla yönetilen ülkelerin durumuna baktığımızda, bireysel haklar, özgürlükler ve toplumsal huzurun ciddi şekilde zarar gördüğünü açıkça görebiliyoruz. Cumhuriyet hukukunun zayıflatılma çabaları, adalet eksikliği algısı yaratmak için bilinçli bir planın parçası olabilir. Ancak Türk milleti olarak bu oyunların farkındayız ve Cumhuriyet'in değerlerine bağlı kalarak ilerlemeye devam edeceğiz. Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, minnet ve özlemle anıyoruz.

ZeroPulse

Bishkek
1 Ara 2018
1,140 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Hz ALİ ye sordular devletin dini varmıdır diye Hz ALİ nin cevabı devletin dini adalettir.bana şeriatla yönetilen bir ülke söyleyin insanlarının kafir dedikleri ülkelere iltica veye göç sebebiyle yerleşmeyen.Peygamber torunlarını şehit eden muaviye oğlu yezidin ve sonrasındaki hilafetlerin uyguladığı şeriatmı yoksa kuran şeriatımı hangisi.kuran şeriatını layıkıyla uygulayan Hz Muhammed ve ehlibeytidir.sonrakiler kendi uydurdukları şeriatla yönetmişlerdir.
Hz. Ali’nin ‘Devletin dini adalettir’ sözü, yönetimin temelinin adalet olması gerektiğini açıkça ortaya koyar. Şeriatla yönetilen ülkelerden insanların özgürlük ve refah için 'kafir' dedikleri ülkelere göç etmesi, bu sistemlerin adaleti sağlayamadığının kanıtıdır.

Muaviye ve Yezid gibi isimler, dini kendi çıkarlarına göre kullanarak Kuran’ın adalet anlayışından sapmıştır. Asıl şeriat, Hz. Muhammed ve Ehlibeyt’in temsil ettiği adalet, merhamet ve eşitlik anlayışıdır.
Ancak bu noktada sorulması gereken soru şudur: Adalet sadece cezayla mı sağlanır, yoksa insan vicdanını ve zihniyetini dönüştürmekle mi?

Eğer toplumda gerçek bir değişim istiyorsak, cezalar tek başına yeterli olmaz. İnsanların vicdanlarını törpülemek, onların adalet ve eşitlik anlayışını güçlendirmek en kalıcı çözüm olacaktır. Çünkü adalet, sadece korkuyla değil, gönüllü bir ahlak ve vicdan bilinciyle sağlanabilir.

eisenheim

Hilal-i ahmer C*
21 Kas 2017
714 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Şeriat güzellemesi yapanları şeriat ile yönetilen ülkelere üste para verip gönderemezsiniz çünkü kendileride bilirler adaletin dine göre değil kendilerine göre sağlandığını. Kendi mezhebinden olmayana bile adil bakmayanlar ve kendisinden olan ne yaparsa yapsın haklı görenlerin laiklik gibi bir düşünceye karşı olmaları işlerine gelmediğindendir. Laikliği dinsizlik olarak görenlere ise zaten sabaha kadar adalet kavramını güzel ahlakı dinin emrinin bile hak yememek olduğunu anlatsanızda anlatamazsınız çünkü işlerine gelmeyecektir. Yıllarca dini hükümleri işlerine geldiği gibi eğip büken ve kendi mezhebine göre yorumlayıp uydurma hadisler ile insanları yönlendirenler artık okuma oranının artması ve insanların araştırması neticesinde dumura uğramışlardır. Bu yüzdendir okuyan araştıran ve adaleti benimseyen insanlara ağızları köpürerek saldırmaları. Sözde din savunucusu olduğunu belirten kişiler asıl dine en büyük zararı verdiklerinin kendileride farkındadır ama islamı doğru şekilde yaşamak kendi işlerine gelmeyeceği için istemezler doğrulardan yana olmayı. Bizim dinimiz korku dini değildir. Bizim dinimiz "Le kum dinukum veliye din (Senin dinin sana, benim dinim bana)" diyen bir peygambere sahip dindir. Ama bu sözde din savunucuları herkese herşeye karışıp korkutmayla hatta şiddetle kısıtlamalarla bir yerlere varacağını sanarak dini hükümlere hatta peygamber efendimizin sözlerine bile ters düşecek kadar kötü niyetlidirler. Bu konu Lojistik timde seçildiğinde tartışmaya açık cevapler geleceğine adım gibi emindim. Seviyeli cevaplar geldiği sürece dert değil. İşte burada forumun ve yönetimin güzelliği ön plana çıkıyor.

Önce yazıyı paylaşan arkadaşımıza sonra konuyu belirleyen @Kaan hocama ve forum yönetimine teşekkürler. Belki okurda birileri bilgilenir.

ZeroPulse

Bishkek
1 Ara 2018
1,140 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Şeriat güzellemesi yapanları şeriat ile yönetilen ülkelere üste para verip gönderemezsiniz çünkü kendileride bilirler adaletin dine göre değil kendilerine göre sağlandığını. Kendi mezhebinden olmayana bile adil bakmayanlar ve kendisinden olan ne yaparsa yapsın haklı görenlerin laiklik gibi bir düşünceye karşı olmaları işlerine gelmediğindendir. Laikliği dinsizlik olarak görenlere ise zaten sabaha kadar adalet kavramını güzel ahlakı dinin emrinin bile hak yememek olduğunu anlatsanızda anlatamazsınız çünkü işlerine gelmeyecektir. Yıllarca dini hükümleri işlerine geldiği gibi eğip büken ve kendi mezhebine göre yorumlayıp uydurma hadisler ile insanları yönlendirenler artık okuma oranının artması ve insanların araştırması neticesinde dumura uğramışlardır. Bu yüzdendir okuyan araştıran ve adaleti benimseyen insanlara ağızları köpürerek saldırmaları. Sözde din savunucusu olduğunu belirten kişiler asıl dine en büyük zararı verdiklerinin kendileride farkındadır ama islamı doğru şekilde yaşamak kendi işlerine gelmeyeceği için istemezler doğrulardan yana olmayı. Bizim dinimiz korku dini değildir. Bizim dinimiz "Le kum dinukum veliye din (Senin dinin sana, benim dinim bana)" diyen bir peygambere sahip dindir. Ama bu sözde din savunucuları herkese herşeye karışıp korkutmayla hatta şiddetle kısıtlamalarla bir yerlere varacağını sanarak dini hükümlere hatta peygamber efendimizin sözlerine bile ters düşecek kadar kötü niyetlidirler. Bu konu Lojistik timde seçildiğinde tartışmaya açık cevapler geleceğine adım gibi emindim. Seviyeli cevaplar geldiği sürece dert değil. İşte burada forumun ve yönetimin güzelliği ön plana çıkıyor.

Önce yazıyı paylaşan arkadaşımıza sonra konuyu belirleyen @Kaan hocama ve forum yönetimine teşekkürler. Belki okurda birileri bilgilenir.
Şeriat istemeyişimizin dinsizlik olarak algılanmaması gerektiğini belirtmek isterim. Daha önce de ifade ettiğim gibi, insanların vicdanı doğru bir şekilde şekillendirildiğinde, ne bir ceza ne de bir baskı gereklidir. İnsanlar, vicdanlarının sesine kulak vererek doğruyu yapma yolunda hareket edebilirler. Çünkü vicdan, insanın içindeki en saf rehberdir. Eğer vicdan törpülenmişse, o zaman dışarıdan bir müdahaleye, cezaya gerek kalmaz; kişinin kendi içsel huzuru ve adalet duygusu, en büyük cezayı oluşturur. İyi niyetle ve doğru düşüncelerle hareket eden bir toplumda, ceza ve baskı gibi dışsal unsurların yerini vicdanın doğru yönlendirmesi alır.

cosmos81

11 Eki 2023
308 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
insanları inançlarına göre değil faydalarına göre değerlendirelim.faydasız insan dindar olsa toplum için devlet için dünya için ne önemi var.ALLAH insanları birbirine fayda sağlasınlar birbirini sevsinler birbirlerine adaletlice barış içinde kaynaşsınlar diye yarattı.din adına işlenen vahşetlerin hiçbiri Yaaradılış gayesi olan HZ MUHAMMED MUSTAFA S.A.V indirilen kitabın içinde yoktur.bize indirilen kuranı okuyup anlamak için ve anladığımız kadar hayatımızın her alanına dahil edelim.cümle mümin canlara RABBİMİN selamı üzerlerine olsun.

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Özgür Filistin 🇵🇸 Free Palestine
Dünyalı
13 Ocak 2024
2,873 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Esselamün aleyküm topluca cevap vermek mecbur oldu artık :)

Burada olan kardeşlerim bu acizin fikrini zikrini az çok bilirler daha önce de bu konuyu açıp gereken cevapları aslında vermiştik ancak sanırım tam anlaşılmamış mevzu dilerseniz daha önce açmış olduğum konuyu incelerseniz aslında makalede ki hataları bariz bir şekilde görme fırsatına kavuşursunuz.

Öncelikle çoğu kardeşimizin yanlış anladığı veya yanlış olduğunu bilmediği bir konuyu söyleyeyim;

“ŞERİAT CENAB-I ALLAH’IN KANUNLARI VE HÜKÜMLERİDİR.”

“ŞU ANDA YERYÜZÜNDE ŞERİAT İLE YÖNETİLEN BİR DEVLET YOKTUR.” (Afganistan Hariç)

Şimdi biz beşerler olarak Cenab-ı Allah’tan daha mı iyi biliyoruz kural ve kanun koymayı? Öncelikle bu soruyu kendimize soralım. Şu anki sistemde ki adaletsizliğin haksızlığın zulmün çaresizliğin haddi hesabı mı var? Yani siz şuan ki sistemden gerçekten memnunmusunuz?

Ecdadımız Osmanlı’dan sonra şeriat hiç bir yerde kalmadı. Sosyal medya tv diziler gazeteler vs gibi gücü olan sistemlerde şeriatın el kesme idam etme hadım etmekten ibaretmiş gibi lanse edilmesi yüzünden şu anda ki bir çok kişi ve kişiler “Şeriat Öcü” gibi bir hezeyana düşüyorlar. Biz Cenab-ı Allah’ın mülkünde kanun ve kural koyucu olduğumuz yanılgısına kapılarak firavun sistemini getirdik.

Mükemmel olan İSLAMDIR kişiler değil siz değerlendirmelerinizi hep kişiler üzerinden yaparak mevzuyu bir türlü anlamıyorsunuz. Birisi sakallı sarıklıdır diye o adam mükemmel olmuyor. Ölçü Kuran ve sünnet olmak zorunda kişinin şeriata uygun hareket edip etmediğine bakılır giyimine kuşamına değil.

Ecdadımız Osmanlı 600 sene hüküm sürerken bunun büyük bir kısmını şeriatla hükmettiği için bu kadar zaman ayakta kaldı ne zaman ki şeriattan ayrılmaya başlandı yavaş yavaş çökmeye başlandı. Şimdiye bakalım laiklik geldikten sonra Osmanlı’nın son zamanlarında ki durumundan çok daha kötü bir durumda değilmiyiz? Çoluk çocuk var mı bilmiyorum varsa söyleyiniz rahatlıkla dışarı bırakabiliyormusunuz? Ya da geçim derdinden kurtulabiliyormusunuz? Tecavüz olayları yüzünden tecavüz edip hapiste krallar gibi yaşatan sistem mi güzel? Küçücük çocukların ırzına geçip tecavüz edenleri krallar gibi kollayan bu sistem mi güzel? Daha da sayarım. Bu sistemin neyini savunuyorsunuz?

Nefsimi Kudret elinde tutan Allah’a yemin olsun ki EBU CEHİL DE AYNNEN BÖYLE DİYORDU. Tamam sen bize karışma biz bildiğimizi yapalım sende bildiğini yap.

“Lekum dinikum veliyedin” ayetini örnek getirmek çok büyük bir vebaldir. Şeriatı kabul etmemek kafirliktir. Kimse kusura bakmasın lafı eğip bükmeden kitabın ortasından söylemek ve uyarmak zorundayım.

Şeriat olsaydı şu anda ümmeti Muhammed kafirlere kök söktürüyor olurdu bu zulümler arşa çıkmazdı. Doğu Türkistan Filistin Myanmar bangladeş Irak Suriye Mısır buralar zulüm altında inlemezdi. Alın size laik sistem bana dokunmayan yılan bin yaşasının adıdır.

Afganistan konusuna da gelirsek şu anda tam anlamıyla şeriat heryere nüfus etmedi. Şayet ederse şahsen ben ailemi de alıp giderim. Bunun içinde hazırlıklarım var bilesiniz.

"Kim Allah'ın indirdiği hükümlerle hükmetmezse, işte onlar kâfirlerin ta kendileridir." Maide suresi 44

Hakkınızı helal edin derdim kırmak dökmek incitmek değil ama Müslümanım diyen biri asla ama asla laikliği savunamaz STALİN GİBİ KIZIL KAFİR OLUR hafazanAllah vesselam…

@ZeroPulse @nournika

Son düzenleme: