Hoşgeldin Misafir

Mahir Nakip

SociopathBrain

15 Haz 2020
1,246 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Erciyes Üniversitesi Öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mahir Nakip’le Türkiye’nin dış politika dosyasındaki meseleleri görüştük.-
-
Kerkük doğumlu olan Prof. Dr. Nakip, liseyi Bağdat’ta bitirdikten sonra tahsil için Türkiye’ye geldi. Ankara İktisadî ve Ticarî İlimler Akademisinden mezun oldu. İstatistikte Master tahsilini ve Gazi Üniversitesinde işletme dalında doktorasını tamamladı.--
Bir süre Irak Türkleri Derneğinin başkanlığını yapan Prof. Dr. Mahir Nakip, iki yıl ABD’de dil ve pazarlama dalında kurs gördü. 1987-1990 yılları arasında Libya’nın Ömer Muhtar Üniversitesinde öğretim üyesi olarak çalıştı. 1990 Körfez krizi sırasında Başbakanlıkta kısa bir süre danışmanlık yaptı. 1993 yılında Bakü’de ilk defa kurulan İşletme Fakültesinde dekan yardımcısı olarak çalıştı.--

Irak Millî Türkmen Partisinin kurucuları arasında yer alan Prof. Nakip, 1995 yılında Irak Türkmen Cephesinin kurucuları arasında yer aldı. 1997 yılında Amerika’nın Rutgers Üniversitesinde misafir araştırmacı olarak bir yıl çalıştı.--

2000-2002 yılları arasında Kazakistan’da Ahmet Yesevî Üniversitesinde Rektör yardımcısı olarak çalışan Prof. Nakip, Irak Türkleri konusunda konferanslar verdi.--

1991 yılından beri Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde Dekan yardımcılığı yapan Prof. Dr. Mahir Nakip, kısa bir süre de dekanlık yaptı. Prof. Dr. Mahir Nakip, Kerkük Vakfının yönetim kurulu üyesi. Arapça ve İngilizce bilen Mahir Nakip, iki ayda bir Türkçe, İngilizce ve Arapça yayımlanan “Kardaşlık Dergisi”nde Irak ve Irak Türkleri konusunda sürekli siyasî yazılar yazmakta.--