Hoşgeldin Misafir

Mahmut Yıldırım (Yeşil'in) Hikayesi / Gjz0

Gjz0

Gjz0

ᴛᴀᴋᴅɪʀ ᴇᴛᴍᴇꜱᴇʟᴇʀᴅᴇ ᴛᴀᴋʟɪᴛ ᴇᴅᴇᴄᴇᴋʟᴇʀ
2 Ocak 2018
764 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
490-460.jpg

[font=Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif]Yeşil, kimine göre hain, kimine göre isimsiz bir kahraman.1951 yılında Bingöl Solhan'ın Dicnik Köyünde doğdu.

--
[font=Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif]1973'te Bingöl Genç Jandarma Komutanlığı tarafından kullanılıyor, ardından MİT Tatvan Bölge Müdürlüğüne devrediliyor.1975'in Kasım ayında askerden geliyor Milli Görüş Hareketi içinde MİT'e çalışıyor.1977'de Etibank Ferro Krom tesislerinde puantör olarak göreve başlıyor.İşlemlerini 20938 sicil numarası üzerinden yapıyor.--

[font=Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif]Aradan 4 yıl geçiyor, yeni bir göreve atanılıyor.Evet, Yeşil'in efsane oluşu buradan sonra başlıyor.Ahmet Demir ismiyle anılıyor.--
[font=Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif]PKK'lı gibi giyiniyor, ona "Yeşil" denmesinin asıl sebebi, ayırt edilebilmesi için yeşil fular takması.--
[font=Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif]Abdullah Öcalan itinin öldürümesi için gönderilen Yeşil 3 ay geçtikten sonra bir haber alıyor.---

“Ben abdullah öcalan’ın yanına kadar gittim, orada onu öldürmek için tam 3 ay bekledim. 3 ay hainlerle yaşadım, yılan yedim böcek yedim. Artık sabrım kalmadı ve JİTEM’den bana bu emri veren albayla irtibata geçtim “neyi bekliyorum efendim, bu emir ne zaman gelecek?” dedim. Albay bana “emir büyük yerden, öldürmeden geri geleceksin.” dedi. Duyduğum laflar karşısında fenalık geçirdim. Ben para için değil binlerce askeri öldüren soysuzların hesabını kesmek için bu görevi üstlendiğimi bildirdim JİTEM’ci albay’a. Bana ömrün hapiste çürür dedi, sonra ona dedim ki “birazdan apoyu öldüreceğim, sonra seni ve sana o emri veren makamdakileri.” bunlar devletin bütün birimlerine sızmış. apoyu öldüremedim, o gece dağ kadrosunda bir tane hain olduğunu öğrendim telsiz’den. herkesi sorgulamaya başladılar, yakalanmam an meselesiydi. apo’yu alıp götütürdüler kamptan. Gece olunca zar zor ayrıldım kamptan ve giderken şunu yazdım “yeşil bir kere geldi, bir daha geldiğinde hiçbiriniz yaşamayacaksınız! Türkiye’ye gelemedim, hain ettiler beni. en çok zoruma bu gitti, milletimin beni hain bilmesi.'

[font=Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif]Bu olaydan sonra ülkeyi terkediyor 1996'da Şam'da bulunuyor sonrası, evet --
[font=Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif]sonrası yok--[font=Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif].O günden bugüne çok rivayetler ortaya çıkıyor ölmediğine dair.--
[font=Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif]Susurluk kazasında ismi epey geçiyor.JİTEM'ci Cem Ersever öldürülmesindede ismi geçiyor.Güneydoğu'da çoğu fail-i meçhul cinayette izi oluyor.--
[font=Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif]2015 11 Temmuz Cumartesi günü Erzincan'da toprağa verilen Mahmut Özer isimli şahsın Yeşil olduğu iddiaları dnalar sonucunda --[font=Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif]asılsız çıktı--[font=Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif].--
[font=Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif]3-4 ay önce yine gündeme gelmişti, Hanefi Avcı bu konu üzerine "Yaşıyor olsa, kendini gizleyemeyecek kadar geveze birisidir" söylemlerinde bulundu.--

[font=Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif]Her ne kadar öldüğü veya yaşadığı kesin olarak bilinemesede--[font=Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif] benim teorim yaşadığı kanaatinde.Ölmüş olsa illaki bulunurdu diye düşünüyorum, hastalıkla boğuşuyor olması mantıklı bir fikir olarak geliyor.Yeşil efsanedir, devleti için kendini feda eden bir kontrgerilladır.Her zaman yaşayıp yaşamadığı tartışılacaktır.Öldüyse, emanetine sahip çıkılacaktır.Yaşıyorsada --[font=Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif]her zaman gizli, sır dolu, bilinmez, isimsiz bir kahraman olarak kalacaktır--[font=Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif].--

[font=Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif]Nice Yeşil gibi vatansever istihbaratçıların yetişmesi ümidiyle.Bu vatan sana minnettar, sakallı.--
[font=Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif]Hayatını devlete adamış diğer istihbaratçılarıda araştıracağım, takipte kalın.--
-

[font=Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif]Kaynak : http://gjz0.blogspot.com/2018/09/mahmut-yldrm-yesil-kimdir-yasyor-mu.html (Ben, Gjz0)--