Hoşgeldin Misafir

Michael Corleone

Umut Zehir

16 Eki 2017
672 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
images
--
Michael Corleone The Godfather, The Godfather II, The Godfather III filmindeki Al Pacino'nun yönettiği başroldür. Filmde büyük bir mafya rolündedir.--

Güçle gelen yalnızlık... Ailesinde ki erkekler arasında en küçüğü olduğu için fazla ön planda durmayan ve ailenin işlerine hiç karışmayan Micheal 2. Dünya Savaşı'nda savaşır ve ülkesine ailesinin yanına geri döner. Ailesinin başına gelen kederli ve acı dolu olaylardan sonra büyük abisi Sonny'nin ölümü üzerine ailenin başına babası tarafından abisi Fredo değilde kendi getirilir. Tek özelliği zekasıyken yavaş yavaş acımasız olmayı, güçlü olmayı ve kendine güvenmeyi öğrenen Micheal kısa bir süre sonra babasının içinde bulunup güçlendiği suç dünyasında, babasından daha acımasız daha güçlü ve bu yüzden daha yalnız, daha mutsuz bir hale gelir. Yaptığı herşeyi ailesi için yaptığını da söylese bu gerçek değildir ve bunu kendisi de bilmektedir. 1980'li yıllarda girmek istediği dev bir işe, suç imparatoru olduğu için karşı çıkılır. Micheal ise artık ailesini 1950'lerde ki suç ailesinden her yaptığı iş yasal olan bir aileye çevirmek için çok uğraşsa da bu artık o kadar mümkün değildir. Ailenin liderliğini, Sonny'nin gayrimeşru çocuğu Vincent'e bıraktıktan ve kızının genç yaşta ölümünden sonra 1997 yılında babasının öldüğü çiftlikte 80 civarı bir yaştayken ölür... Ailesini koruma örtüsü altında çok sayıda insanın ölüm kararını veren acımasız bir mafya babası olan Micheal Corleone'ye beyazperde de Al Pacino hayat vermiştir. Her ne kadar bu role Robert De Niro veya Robert Redford o zamanın yapımcıları tarafından daha uygun görülse de Pacino rolünün hakkını vermiş ve Francis Ford Coppola'nın kendine duyduğu güveni boşa çıkartmamıştır...--

SÖZLERİ--

GODFATHER-1'--
Michael: - Babamın herhangi bir büyük adamdan farkı yok. Sana bunu anlatmaya çalışıyorum. Bir senatör, veya ne bileyim, bir Başkan'dan farksız.--
Kay Adams: - Mike, ne kadar saf olduğunun farkında mısın?--
Michael: - Neden?--
Kay: - Senatörler ve Başkan'lar adam öldürtmez!--
Michael: - Oh Kay... Hangimiz saf acaba?--

GODFATHER-3--
Michael: Benden nefret ediyorsun.--
Kay: Hayır, senden nefret etmiyorum. Korkuyorum.--
Michael: Ben ailemi dünyanın dehşetinden korumak için elimden gelen her şeyi yaptım.--
Kay: Benim dehşetim sendin..--

=> İnsanlar babamı severlerdi, oysa benden sadece korkuyorlar...--

=> Ben günahkar bir adamım! Öz kardeşimi, babamın öz oğlunu öldürttüm!--

=> Fredo... Sen benim abimsin, ve seni severim. Ama bir daha asla aileden olmayan birini bana karşı savunmaya kalkma... Asla...--
(Moe Greene ile bir olup kendisine karşı gelen abisi Fredo'ya)--

=> Bir Corleone'yi kandırabileceğini sana Barzini mi söyledi?--
(Abisi Santino'nun öldürülmesine yardım eden eniştesi Carlo Rizzi'ye)--

=> Sonny, bu bir kişisel mesele değil... Tamamen iş meselesi!--
(Babası Don Corleone'yi vurduran Virgil Sollozzo ve Komiser Mark McCluskey'i öldürmeye giderken)--

=> Tam çıkmaya çalıştığımda , beni tekrar içine çekiyorlar--
(Godfather 3 filminde Vincent'ın Joey Zasa hakkında ki konuşmaları üstüne) (Ek Not: Michael Corleone yasa dışı işlerden uzaklaşıp yasal işler yapmak istediğinde büyük bir saldırıya uğradığında söylüyor.)--

Not:- Avatarımda da anlaşılacağı gibi ben Al Pacino'nun büyük bir hayranıyım ve bu hayranlığın en büyük sebebi Baba üçlemesindeki Michael Corleone rolüdür. Bu karaktere bu kadar bağlanma sebebim de onunla aynı kaderi paylaşıyor oluşumuzdur ve onunla karakter olarak benzediğimizdir. En çok da 2. Dünya Savaşı'ndan sevgilisi Kay Adams ile gelip aileden hiç kimse ile konuşmak için can atmamasıdır ve babası ile aslında çok yakınken bir o kadar da uzak olmasıdır. Vikipedia'da verilmemiş ama Baba 3 filminde geçen bir diyaloğu çok seviyorum onu da paylaşacağım;--

Michael'in oğlu Anthony'nin opera-müzikal tiyatro- gösterisi için ailece-Kay Adams ve kızıyla- Sicilya'ya babasının doğduğu ve 1. filmde bir mafia babası ile polis komiserini vurrduktan sonra kaçtığı kasaba olan Corleone kasabasına gelirler. Michael, Kay'e burada yaşarken kaldığı evi gezdirirken;--

Michael: Bak Kay, geceleri burada kalırdım ve her gece seni düşünüyordum.--

Kay Adams: Sonra da gidip başkasıyla evlendin.--