Hoşgeldin Misafir

Mikrofon algılanıyor ve giriş çubuğu hareket ediyor, ancak uygulamalar hala kullanılabilir ses kaydı yapmıyor.

hi_mike

13 Haz 2026
1 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Herkese merhaba,

Windows'ta garip bir mikrofon sorunu yaşıyorum. Mikrofonum düzgün bir şekilde algılanıyor ve Windows Ses Ayarları'nı açtığımda, konuştuğumda giriş seviyesi çubuğu hareket ediyor. Yani Windows, mikrofonun bağlı olduğunu ve bir şeyler aldığını biliyor gibi görünüyor.

Sorun şu ki, Discord, Zoom, Teams ve Ses Kaydedici gibi uygulamalarda sesim ya tamamen sessiz ya da son derece düşük ve anlaşılmaz. Hem dizüstü bilgisayarımın dahili mikrofonunu hem de harici bir kulaklık mikrofonunu denedim, ancak sonuç neredeyse aynı.

Şimdiye kadar şunları denedim:

Windows ayarlarında mikrofon izinlerini kontrol etme
Mikrofonu varsayılan giriş aygıtı olarak ayarlama
Ses iyileştirmelerini devre dışı bırakma
Realtek ses sürücülerini yeniden yükleme
Farklı uygulamaları test etme
Windows Ses hizmetlerini yeniden başlatma
Denetim Masası'nda mikrofon seviyelerini kontrol etme
Diğer giriş aygıtlarını devre dışı bırakma
Başka bir kulaklıkla test etme

Ayrıca tarayıcıda bir mikrofon testi de yaptım. https://www.gomictest.com/ Mikrofon orada algılandı, ancak giriş seviyesi normale kıyasla hala tutarsız görünüyordu.

Kafa karıştırıcı olan kısım ise Windows'un etkinlik göstermesi, ancak uygulamaların net ses girişi alamaması. Daha önce bu durumla karşılaşan oldu mu? Bu bir sürücü sorunu, Windows ses yönlendirme problemi veya gizli bir gürültü azaltma ayarı olabilir mi?