Hoşgeldin Misafir

Nah'ın Tarihçesi Ve Anlamları

35izmir

35izmir

🆁🅴🅸🆂🅲🅸🆂🅴🆅🅴🆁
11 Ocak 2018
2,701 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
bu konu  kimsenin merak etmediği ama sürekli kulanılan bir el haraketinin Tarihçesii ve anlamını anlatmaktadır

öncelikle sıgara içerken aklıma geldi araştırmaya koyuldum aldığım sonuçlar beni hayli şaşırtı 

NAH (Osmanlı Dönemi) Kesme, boğazlama

120620141347008237106_2-770x470.jpg

nah - sodyum hidrur -

Sodyum-Hidrur-97.jpg
-

Halk dilinde tasfirleri şu şekildedir -

-tut başını al maaşını--

--buyukluk belli etmek icin de kullanilir -nah bu kadar vs vs biciminde.---
--
maxresdefault.jpg
---

kamyoncular arasında, arkada bulanan çift tekerler için 'iki tekerin arasında taş var' anlamı taşıyan hareket...--

325991582_tn30_0.jpg
--

Türkiyede --bereket fışkıran bir haraket açıkçası peki ya dünya dünyada ne anlam taşır bu nah ?--

brezilya.jpg
-brezilya'da şans getirdiğine inanılan bir totemdir. pek çok evin baş köşesinde nah çekmiş bir el bulunur. (her akşam eve geldiğinde nah ile karşılaşmak buyuk huzur verir bence de :D )--

it.png
-
-
İtalya da iyi şanslar demekmiş iyi anlama gelirmiş yanlış --

hatırlamıyorsam italya ve türkiye nin maçı olmuştu herkes gol atan adama nah yapmıştı adam maç sonu türk halkı çok sevecen gol atmama rahmen başarı dilediler demişti çok geyiğini yapmıştık :D    --
 --
6440_172221_244.jpg
-
-

eski romalılarda kolay gelsin iyi işler anlamında kulanılırmış her sabah --
(yıkıldım şuan gülmekten)

cin-den-abd-ye-tepki-10528420_o.jpg

-Çin de seni seviyorum demekmiş-- -:D  :D     

iCs9E58tMkqbHZlXzCXXvQ.jpg

[font=cnn-sans, Helvetica, Arial]Avustralya, --[font=cnn-sans, Helvetica, Arial]ABD--[font=cnn-sans, Helvetica, Arial] Britanya ve Kanada'da tatmin olma anlamına geliyor.--

[font=cnn-sans, Helvetica, Arial]Brezilya'da aynı hareketi ters çevirip yaparsan hakaret olarak algılanıyor.--

[font=cnn-sans, Helvetica, Arial]
250px-Flag_of_Egypt.svg.png
--

[font=cnn-sans, Helvetica, Arial]-[font=cnn-sans, Helvetica, Arial]Mısır'da: 1 dakika----