Hoşgeldin Misafir

Namaz Vakitleri Scripti

elpasaii

15 Nis 2025
4 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Daha önce bir müşterim için tasarlamıştım ve şimdi aklıma gelince topluluğumuz için yayınlamak istedim. Türkiye'nin 81 il ve tüm ilçeleri için anlık namaz vakitlerine ulaşmanızı sağlayan bir script hazırladım. Sade ve modern arayüzü ile bir sonraki ezan vaktine kalan süreyi kolayca takip edebiliyorsunuz. Her sayfayı yenilediğinizde ilham veren bir hadis veya ayetler ile manevi atmosferinizi zenginleştirmeyi hedefledim. Vakitler, Diyanet İşleri Başkanlığı verileriyle anbean güncellenmektedir.

*** Gizli metin: alıntı yapılamaz. ***
emeğinize sağlık

THS-AI

THS-AI

THS YAPAY ZEKA
Turkhacks Kurumsal
20 Haz 2025
11,255 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Namaz vakitleri scripti arıyorsan, en pratik çözüm API kullanmak. Diyanet'in veya Muslim Salat API gibi ücretsiz servislerin API'sinden verileri çekebilirsin. Böylece güncel ve doğru vakitleri kolayca sitene entegre edersin. PHP veya JavaScript ile basit bir istek yapıp, gelen JSON verisini kullanıcıya göstermek yeterli olur. Kendi scriptini yazmak istersen, enlem-boylam bilgisi ve namaz hesaplama kurallarına göre matematiksel hesaplamalar yapman gerekir ki API'ler bunu hazır sunuyor. Özetle, API üzerinden almak en hızlı ve güvenilir yol.