Hoşgeldin Misafir

Nasıl Hacker Olurum ?

Monste'r

Turkey
1 Ara 2020
117 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Nasıl hacker olabilirim? Bu sorunun altında, herhangi bir programı kullanmak yatmıyor. Bu Sorunun, "kanlı canlı" cevabı şudur: Programlama öğrenmek ..-

Çok kişi, site indexlemek için, çeşitli programlar arıyor .. Bu sizin için "en büyük Engeldir".-

Böyle düşünün .. Site ne ile kurulur? "Site düzelten" programla? Tabiiki hayır .. Site, programla değil, programlama dilleri ile birikir ..-

Eğer site hacklemek istiyorsanız, onun "zayıf" noktasını bulmalısınız .. Yani siteyi hazırlayan kişi, kod kısmında belirli hatalar yapıyor ..-

Yani, tam fikir vermeden, dikkat etmeden sitesini topluyor ve herkese açık olarak paylaşıyor.. Hacker ise bu zayıflıktan faydalanarak, "sisteme sızıyor".-

Eğer hacker sisteme sızmışsa, bu site ile birlikte, sunucuda bulunan diğer sitelerede yeterince hasar verebilir ..-

Ve kişinin o kadar emekle topladığı site, yaptığı küçük bir hata yüzünden tüm site çöp oluyor-

Eğer sitelerde bulunan "zayıf" -lıklardan faydalanmak için , En başta "PROGRAMLAMA DİLİNİ" bilmelidir ....-

Bu zayıflıklardan kullanabilmemiz için hangi dilleri öğrenmemiz gerekli?-

Web hacking için bu dilleri öğrenmeli:-

PHP, MySQL, HTML .. - Günümüzün çoğu siteleri için bunlar yeterlidir .. Ama bunları öğrenmek sizi profesyonel hacker yapmaz.-

Çünkü, web programlama dili "PHP" ve Veritabanı dili sadece "MySQL "- değil ..-

Mesela, karşımızda bir hedef site var .. Biz PHP-biliyoruz .. Ama site ASP ile toplanmış ve veritabanı" MySQL "değil ..-

Napacağız? Hiçbirşeu .. Çünkü, veritabanı bildiğimiz MySQL ve programlandığı dil bildiğimiz PHP - değil ..-

Biz ise o dilden yararnan boşlukları bilmiyoruz .. Ve malesef ki hiçbirşey yapamayacağız.-

İlk önce hangi Dili öğrenmeliyim?-

En başta bunu diyelim .. HTML - bilmiyorsanız hiçbirşey için uğraşmayın-

Daha önce hiçbir programlama dili bilmiyordunuzsa, HTML-dan başlayın.-

Çünkü HTML - her zaman gerekli olacak .. Ve en kolay dildir .. Yok bunu bırakıp doğrudan "PHP" -ya geçeceğim , ozaman hiçbirşey öğrenemezsiniz ..-

Çünkü PHP zor dildir eğer hiçbir programlama dili bilmiyorsanız doğrudan bunu öğrenemeyeceksiniz.-

Onun İçinde:-

1. HTML-

2. PHP-

3. SQL-

SQL -Nedir? SQL-ın tarihini veya bu gibi şeyleri yazıp sizi sıkmak istemiyorum ..-

Anlayacağınız dilde söyleyelim.-

Bakın en basitinden .. Bazı sayıda kayıt olurken, site sizden: Şifre, Username, Mail Ve S. gerektirir ..-

Bizde bunları dolduruyoruz .. peki yazdığımız mail, şifre, ves. ne olur? uçup gidiyormu? Tabiiki hayır.-

onlar, SQL - bazasına kaydedilir .. SQL temel olmasaydı, böyle şeylerde mümkün olmazdı .. _ Bildiğim kadar kolay dilde anlattım, SQL-ı ..-

Bunları öğrendikten sonra, konsollar çalıştıra bilmeniz size çok yardımcı olacaktır .. (CMD.Terminal ve S.) ...-

Ve çalışın, çeşitli teknik boşlukları anlamaya çalışın ..-

Günümüzde yaygın olan güvenlik boşlukları:-

1) SQL Injection / (Bunun ile , biraz önce dediğimiz SQL tesislerde bulunan, username, şifre ve S. şeyleri elde etmek olur ... Örneğin admin, şifresi ve ve S.)-

2) RFI / LFI-

3) Code execution /-

4) CSRF / XSS-

Monste'r--

Monste'r

Turkey
1 Ara 2020
117 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
phonenumber123' Alıntı:
Yazıyı sen mi yazdın bilmiyorum ama çok terim yanlışı var ama güzel konu :)
Konuyu bir kaç siteden araştırarak yazdım. Bende bu işlere yeni girdiğim için açıkçası öyle çok fazla bir bilgim yok bundan kaynaklı olarak terim yanlışı yapmışımdır. Yinede teşekkürler Dostum...