Hoşgeldin Misafir

Nedir Bu Siyaset Belası!!!

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Özgür Filistin 🇵🇸 Free Palestine
Dünyalı
13 Ocak 2024
2,873 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Esselamün aleyküm güzel ailem;

Son zamanlarda o kadar çok siyasi içerikli tartışmalara hem burada hemde reelde şahitlik ediyoruz ki artık bununla ilgili bir açıklama ve dahi nasihat cihetinden konu açma gereği duydum. @DeepiMpaCt hocam ve diğer hocalarımın affına sığınarak hadsizlik yapıyorum ancak bu güzel ailemizin böyle bir fitneye alet olmaması için konuyu açmak istedim.

Güzel ailem;

Herkesin fikrine, düşüncesine, yaşayışına, ideallerine ve inancına saygımız vardır. Benimle birlikte yönetimde ki hocalarım ve forumda ki tüm kardeşlerim de aynı düşünce ve duygular içerisindedir. Ancak bu siyaset belası kardeşi kardeşe kırdırır dostu dosta düşman eder. İşin en garip tarafı ise sizin bu tartışmalarınızdan veya düşmanlıklarınızdan savunduğunuz kişi veya kişilerin haberi yoktur ve umurlarında dahi değildir. Günün sonunda yıllarca sırt sırta verdiğiniz kardeşiniz, eşiniz, dostunuz, ahbabınız ve hatta anne babanız ile büyük kırgınlıklar ve büyük yanlışlar içinde kendinizi bulursunuz. Kırıp dökmüşsünüzdür. Tamiri mümkün olmayan yaralar veya izler bırakmışsınızdır. Hem dünyanızı hem ahiretinizi yakmışsınızdır ki bundan daha büyük bir kayıp bilmiyorum.

Ne olursa olsun kişi veya kişilere aşırı sevgi ve bağlılık sizi onlara karşı kör ve sağır yapar.

Ne olursa olsun kişi veya kişilere aşırı öfke ve nefret onlar hakkında hakikatleri görmenize engel olur.

Sevginin ve hoşgörünün tüm engelleri aşmak gibi bir gücü varken neden nefret dilini kullanıyoruz? Partizanlık veya taraftarlık bir bağımlılıktır ve gerçek şu ki desteklediğiniz sevdiğiniz kişiler ile birlikte haşrolunacaksınız. Bu kadar büyük bir tehlike var iken sevilmeye ve değer vermeye layık başka güzellikler yokmudur?

Birbirleriyle anlaşamayan gibi görünen tüm parti, futbol, sinema ve kurumlar sadece göz önünde öyle görünüyorlar. Oysa arka planda canciğer kuzu sarması olarak birlikte iş tutuyorlar. Yazık etmeyin kendinize gençliğinize.

Tüm kardeşlerime buradan tekrar iletiyorum;

FORUMDA SİYASİ KONULAR TARTIŞMALAR YASAKTIR

Vesselam…

DeepiMpaCt

DeepiMpaCt

Katip ol sabahin ilk isiklarina..
Monteal/Ca
25 Ağu 2017
6,151 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Sizi birbirinize dusurenlerin meclis lokantasinda sizin vergilerinizle ucuz pirzola yiyip; karsilikli geyik muhabbeti cevirdigine emin olabilirsiniz. Siyasette fikir, ideoloji yoktur sadece cikar vardir. Siyasetciler ne isle gecinirler, siz fabrika iscisi ilce baskani gordunuz mu? (Ben gordum o da ayri bir komedi..)

DeepiMpaCt

DeepiMpaCt

Katip ol sabahin ilk isiklarina..
Monteal/Ca
25 Ağu 2017
6,151 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Hocam siyasetin yalan ve aldatmadan ibaret olduğunu anladıklarında eyvah diyecekler ben çok gördüm eyvah diyeni umarım aklederiz
Ustad ben gencligimi yedim bu islerle, biz buyuk sozu dinlemedik ama yazalim belki birileri akleder..

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Dünyalı
13 Ocak 2024
2,873 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Ustad ben gencligimi yedim bu islerle, biz buyuk sozu dinlemedik ama yazalim belki birileri akleder..
Hocam VAllahi bu konuda bütün isteğim bu üzülüyorum pırıl pırıl gençler dağları delecek kadar azimli cesaretli gençler vatana millete faydası dokunacak gençler fakat bu siyaset hepimizi ayrıştırıyor kutuplaştırıyor yazık oluyor

BlackHat35

MÜLK ALLAH'INDIR !
5 Eyl 2021
637 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Belediye başkanlığı seçim dönemin de 34 Kişilik bir ekip ile beraber " 2 Büyükşehir'in " seçim kampanyasını yürüttüm. Daha sonra da APOLİTİK olmaya karar verdim. Asla bir parti uğruna insanın kalbini kırıp incitmem. Bilirim ki kalp kırmak çok basittir. Bir insana çiçek al, çikolata al evet mutlu olacaktır. Fakat bir defa kalbini kır birdaha düzeltmen mümkün olmayacak. Mümkün olsa bile sana her baktığında aklına gelecek. Böylesine basit şeyler için kalp kırmaya gerek yoktur.

nournika

5 Tem 2023
939 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Esselamün aleyküm güzel ailem;

Son zamanlarda o kadar çok siyasi içerikli tartışmalara hem burada hemde reelde şahitlik ediyoruz ki artık bununla ilgili bir açıklama ve dahi nasihat cihetinden konu açma gereği duydum. @DeepiMpaCt hocam ve diğer hocalarımın affına sığınarak hadsizlik yapıyorum ancak bu güzel ailemizin böyle bir fitneye alet olmaması için konuyu açmak istedim.

Güzel ailem;

Herkesin fikrine, düşüncesine, yaşayışına, ideallerine ve inancına saygımız vardır. Benimle birlikte yönetimde ki hocalarım ve forumda ki tüm kardeşlerim de aynı düşünce ve duygular içerisindedir. Ancak bu siyaset belası kardeşi kardeşe kırdırır dostu dosta düşman eder. İşin en garip tarafı ise sizin bu tartışmalarınızdan veya düşmanlıklarınızdan savunduğunuz kişi veya kişilerin haberi yoktur ve umurlarında dahi değildir. Günün sonunda yıllarca sırt sırta verdiğiniz kardeşiniz, eşiniz, dostunuz, ahbabınız ve hatta anne babanız ile büyük kırgınlıklar ve büyük yanlışlar içinde kendinizi bulursunuz. Kırıp dökmüşsünüzdür. Tamiri mümkün olmayan yaralar veya izler bırakmışsınızdır. Hem dünyanızı hem ahiretinizi yakmışsınızdır ki bundan daha büyük bir kayıp bilmiyorum.

Ne olursa olsun kişi veya kişilere aşırı sevgi ve bağlılık sizi onlara karşı kör ve sağır yapar.

Ne olursa olsun kişi veya kişilere aşırı öfke ve nefret onlar hakkında hakikatleri görmenize engel olur.

Sevginin ve hoşgörünün tüm engelleri aşmak gibi bir gücü varken neden nefret dilini kullanıyoruz? Partizanlık veya taraftarlık bir bağımlılıktır ve gerçek şu ki desteklediğiniz sevdiğiniz kişiler ile birlikte haşrolunacaksınız. Bu kadar büyük bir tehlike var iken sevilmeye ve değer vermeye layık başka güzellikler yokmudur?

Birbirleriyle anlaşamayan gibi görünen tüm parti, futbol, sinema ve kurumlar sadece göz önünde öyle görünüyorlar. Oysa arka planda canciğer kuzu sarması olarak birlikte iş tutuyorlar. Yazık etmeyin kendinize gençliğinize.

Tüm kardeşlerime buradan tekrar iletiyorum;

FORUMDA SİYASİ KONULAR TARTIŞMALAR YASAKTIR

Vesselam…
fitneci ben miyim onu anlamaya çalışıyorum

FearlesSsThe

23 Eyl 2023
153 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Arkadaşlar bildiğiniz devletimizin yararına olucak şeyleri cimer e yazalım. Belki bakarlar bir ümitte olsa onlarca mesajdan birini uygulasalar bile bu bizim yararımızadır (Bu arada benim fikirlerim var bunları cimere gönderdim eğer daha fazla kişi gönderince uygulanması yüksek oluyorsa sizede paylaşayım bu fikrimi sizlerinde mantığına yatıyorsa yollayalım yöneticiler uygulasınlar). Hocalarımın dediği gibi büyüklerinizle siyaset tartışmayın. Onlar bu konuyu açarsa siz onların suyuna gidin fazla uzatmayın.

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Dünyalı
13 Ocak 2024
2,873 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Arkadaşlar bildiğiniz devletimizin yararına olucak şeyleri cimer e yazalım. Belki bakarlar bir ümitte olsa onlarca mesajdan birini uygulasalar bile bu bizim yararımızadır (Bu arada benim fikirlerim var bunları cimere gönderdim eğer daha fazla kişi gönderince uygulanması yüksek oluyorsa sizede paylaşayım bu fikrimi sizlerinde mantığına yatıyorsa yollayalım yöneticiler uygulasınlar). Hocalarımın dediği gibi büyüklerinizle siyaset tartışmayın. Onlar bu konuyu açarsa siz onların suyuna gidin fazla uzatmayın.
Yani dikkat çekmek istediğimiz noktalardan biride bu zaten inşaAllah uyanır herkes

eisenheim

Hilal-i ahmer C*
21 Kas 2017
714 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Bunca yıl hiç bir partiye hatta belediye seçimleri ve anayasa seçimlerinde bile oy vermemiş biri olarak diyebilirim ki maalesef toplumumuz hakkını aramaktan çok siyasiler tarafından verilene razı olmak ve kula kulluk etmeyi kendine bir görev edinmiştir. Hatta savunduğu adamlar yüzünden baba oğul bile küs duruma düşenleri gördüm sırf kendi fikrini benimsemiyor diye. Ne zaman yanlışa yanlış demeyi ve yandaşlıktan vazgeçmeyi düşünüp insanlar aslında o savundukları kişilerin kendi haklarını savunması gerektiğini anlar ve kula kulluk etmekten vazgeçip hayatına devam eder ise işte o zaman bu siyasi tartışmalar son bulur ve ilim, bilim teknoloji alanında ilerlemiş ahlaklı bir toplum olarak yolumuza devam edebiliriz. Bu söylediklerim a-b partisi farketmez hepsi için geçerlidir. Ağır olacak ama şu resmide paylaşmadan edemicem kusurumu hoş görün.

GNVbQ7HWQAA_kDv.jpg

Ayrışmayan, kutuplaşmayan ve kutuplaştırma yaparak sempatizan toplamaya çalışanlara karşı olmamız dileğiyle.
Unutmayın bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz...