Hoşgeldin Misafir

Nike, basketbolcu Kyrie Irving’in Yahudi düşmanı belgesel paylaşımına sessiz kalmadı

3jd3rya

30 Eki 2017
1,141 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
.Nike, sosyal medya üzerinden Yahudi düşmanı bir filmin linkini paylaşan Irving’in özel ayakkabısını da satışa sunmayacağını duyurdu.

ABD merkezli şirket, ”Nike’ta nefret söylemine yer yoktur ve herhangi bir Yahudi düşmanlığını kınarız. Bu nedenle Kyrie Irving’le ilişkimizi durdurma kararı aldık ve Kyrie 8’i satışa sunmayacağız” açıklamasında bulundu.

Nike, ”Bu durum bizi derinden üzdü ve hayal kırıklığına uğrattı” dedi. Kyrie 8 ayakkabıları normal şartlarda önümüzdeki hafta satışa sunulacaktı.

Irving, daha sonra sildiği bir Twitter paylaşımında “Hebrews to Negroes: Wake Up Black America” belgeselinin bağlantısını paylaşmıştı. Bu belgeselde Holokost’u inkar eden ifadeler ve Yahudiler’le ilişkin komplo teorileri bulunuyordu.

Nets takımı, Irving’e 5 maç maaşsız ceza verdi.