Nokia Geri Döndü! X200 Serisi ile Pazarı Sallıyor
Merhabalar, ben WeeZe bu makaleyi Lojistik Tim adına paylaşıyorum, zamanın efsanesi olan Nokia'nın yeni nesil telefonu ile pazara geri dönüşünden bahsedeceğim.
Uzun süredir sessizliğini koruyan Nokia, sonunda geri döndüm dedi ve gerçekten iddialı bir seriyle geldi: Nokia X200 Serisi.
Yeni nesil X200 serisi, klasik Nokia dayanıklılığını modern Android çizgisiyle birleştiriyor. Bu sefer nostalji değil, yeniden doğuş havası seziliyor diyebilirim.
X200 Serisi: Dört Farklı Model, Tek Hedef, Güçlü Dönüş
Nokia bu seride sadece tek bir modelle gelmedi, tam dört farklı varyasyonla pazara girdi, Her biri farklı kullanıcı kitlesine hitap ediyor.
Nokia X200 (Standart Model)
- Ekran: 6.6" FHD+ AMOLED, 120Hz yenileme hızı
- İşlemci: Snapdragon 7s Gen 2
- RAM / Depolama: 8GB / 128GB (1TB’a kadar microSD desteği)
- Batarya: 5200 mAh – 65W hızlı şarj
- Kamera: 108 MP ana kamera + 13 MP ultra geniş + 2 MP derinlik
- Yazılım: Android 15 (4 yıl güncelleme garantisi)
X200, saf Android sevenler için tasarlanmış, temiz ve kararlı bir cihaz. Fiyat/performans açısından serinin "dengeli" modeli.
Nokia X200 Pro
- Ekran: 6.78" AMOLED LTPO – 144Hz yenileme
- İşlemci: Snapdragon 8 Gen 2
- RAM / Depolama: 12GB / 256GB
- Batarya: 5500 mAh – 80W hızlı şarj
- Kamera: 200 MP PureView sensör + OIS destekli 4K video
- Ekstra: IP68 suya dayanıklılık, stereo hoparlör, alüminyum çerçeve
X200 Pro, "ben performans isterim" diyenlere geliyor. Hem günlük kullanım hem de mobil oyunlarda çok güçlü.
Nokia X200 Ultra
- Ekran: 6.9" QHD+ AMOLED, 1Hz-144Hz adaptif yenileme
- İşlemci: Snapdragon 8 Gen 3
- RAM / Depolama: 16GB / 512GB UFS 4.0
- Batarya: 6000 mAh – 100W hızlı şarj + 50W kablosuz
- Kamera: 200 MP + 50 MP ultra geniş + 50 MP telefoto (5x optik zoom)
- Ekstra: PureView AI Görüntü İşleme, 8K video kaydı
Nokia’nın "amiral gemisi" bu. Kamera performansı, Samsung S24 Ultra’yı zorlayacak düzeyde diyorlar.
Nokia X200 Lite
- Ekran: 6.4" IPS LCD – 90Hz
- İşlemci: Snapdragon 6 Gen 1
- RAM / Depolama: 6GB / 128GB
- Batarya: 5000 mAh – 33W hızlı şarj
- Kamera: 64 MP ana sensör
- Fiyat: Serinin en uygun fiyatlı modeli
"Sade ama sağlam olsun yeter" diyen kullanıcılar için ideal. Dayanıklı kasasıyla klasik Nokia ruhunu koruyor.
Yazılım Tarafı: Saf Android 15 + Pure UI Dokunuşu
Tüm X200 ailesi, Android 15 üzerine geliştirilen Pure UI arayüzüyle geliyor. Bloatware yok, gereksiz uygulama yok. Nokia burada hız ve kararlılık odaklı gitmiş.
Ayrıca 4 yıl Android, 5 yıl güvenlik güncellemesi garantisi sunuyor. Yani bir kere al, yıllarca kullan mantığı devam ediyor.
Türkiye Pazarına Ne Zaman Geliyor?
Avrupa lansmanı tamamlandı, Türkiye lansmanı Kasım 2025’te yapılacak. İlk etapta X200 ve X200 Pro modellerinin geleceği söyleniyor. X200 Ultra modelinin ise sınırlı stokla yılbaşına doğru satışa çıkması bekleniyor.
Son düzenleme: