Hoşgeldin Misafir

Nothing’in geliştirdiği cihaz herkesi şaşırttı

murder07

22 Haz 2021
1,348 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Carl Pei, Nothing şirketinin kurucusu, üretim modeline geçemeyen Nothing Power (1) modelinin eksikliklerini vurgulayan bir görüntü yayınladı. Bu aygıt, birebir anda birden fazla aygıtı şarj etmek üzere tasarlanmış bir şarj aleti ve taşınabilir batarya birleşimiydi. Tasarım manasında Nothing Power (1), Nothing Ear (2) ile emsal şeffaf bir dizayna sahip.

Video, Nothing’ın imza niteliğindeki şeffaf görünümüne sahip bir Power (1) prototipini gösteriyor. Üzerinde kablosuz şarjı destekleyen büyük bir Qi şarj bobini bulunuyor. Aygıtın gerisinde bir USB-C ve USB-A portu da var. Bu sayede Power (1), üç aygıtı birebir anda şarj edebilme kapasitesine sahip. Dahili bir bataryaya sahip olan aygıt, tıpkı vakitte taşınabilir bir batarya olarak da kullanılabiliyor.

Nothing’in geliştirdiği aygıt herkesi şaşırttı

Ancak Nothing, Power (1)’in şeffaf plastik gövdesinin düşmelere karşı gereğince sağlam olmadığını belirtti. Dahili bataryanın varlığı aygıtın tartısını artırmıştı. Bununla birlikte, Nothing, Power (1)’i geliştirirken sıcaklık idaresi meseleleriyle karşılaştı. Bu sorun, USB ve kablosuz şarjın eşzamanlı olarak kullanılması sırasında daha bariz hale geldi.

Power (1)’in gövde ve sıcaklık meseleleri, aygıtın ticari bir eser olmasını engelledi. Bu problemlerin üzerine Nothing, Power (1) kadar savlı olmasa da yüksek süratli bir GaN şarj aleti piyasaya sürdü. Apple’ın AirPower şarj aletinin de benzeri bir seyir izlediğini söyleyebiliriz. Apple, bu aygıtı birkaç yılın gecikmesinin akabinde piyasaya sürmekten vazgeçti.